HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Priamy súboj o play off sme nezvládli

Na Štefana k nám zavítal náš priamy konkurent o ôsmu priečku zaručujúcu účasť v play off, Nové Zámky.

V priamom súboji o ôsme miesto sme začali lepšie. Už po necelých dvoch minútach sa pred Borošom ocitol osamotený J. Sukeľ, ktorý však brankára hostí neprekonal. V 4. minúte síce M. Sukeľ naservíroval puk Langhammerovi pred poloprázdnu bránu, útočník „EŠKY“ však mieril iba na ochrannú sieť. Vedenia sa ujali Novozámčania, ktorí sa presadili prakticky z prvej vážnej šance, keď v 6.minúte dorazil puk za Košarišťana Šimun. Šesť minút pred koncom 1. tretiny mohol v početnej výhode vyrovnať Piatka, ale jeho dobre tečovaný puk reflexívne zlikvidoval Baroš. Po úvodnej tretine sme tak pehrávali 0:1.

Druhá tretina ponúkla pre oko diváka o niečo atraktívnejší hokej. V 24.minúte mohol vyrovnať M. Sukeľ, ale svoj únik zakončil iba strelou do Barošovích betónov. Hostia naopak dokázali využiť aj minimum času v útočnom pásme a podobne ako v prvom prípade, tak aj teraz dokázal Šimun doraziť puk do siete po strele z medzikružia. Zverenci Pavla Paukovčeka sa však dokázali nakopnúť a zápas vyrovnať. Najskôr znížil v presilovke Langhammer ktorý tečoval Suchého strelu a následne v 34.minúte už bolo 2:2, keď Števuliak blafákom na backhand nedal šancu Borošovi po peknej Tabačekovej nahrávke cez cezlé klzisko. Liptáci sa o pár sekúnd mohli dostať aj do vedenia, lenže Rapáč s Piatkom v prečíslení ani na viackrát neprekonali hosťujúceho brankára. Tréner Lubina bol nútený svojim hráčom prehovoriť slov do duše, čo nakoniec prinieslo svoje ovocie. V 37.minúte sa Novozámčania opäť dostali do vedenia, ale tým najkurióznejším spôsobom. Langhammer síce vyhral buly vo vlastnom pásme, puk sa však nešťastne odrazil od korčule domáceho obrancu a prekĺzol pomedzi Košarišťanove betóny až do siete. Po dvoch tretinách sem tak stále prehrávali o jeden gól aj napriek tomu, že sme v zápase strelecky aj na gólové šance dominovali.

Úvod tretej tretiny bol z oboch strán opatrný. Hostia si výrazný tlak vypracovali až 48.minúte v presilovke o jedného hráča, kde mikulášskeho brankára zasypali množstvom striel, Košarišťan to však spoločne s obrancami zvládol. V 50.minúte mohol vyrovnať Matúš Sukeľ, ktorý sa z ničoho nič ocitol osamotený pred Borošom, ale ten jeho blafák prečítal. Talentovaný mikulášsky útočník si svoje predošlé zlyhanie vynahradil ideálnou prihrávkou na Hunu, ktorý osamotený pred hosťujúcou bránou poľahky skóroval. V poslednej minúte sa do šance dostal Kriška, ale neskóroval. Pri zákroku sa zranil Baroš, ktorého musel nahradiť Foltán.

Brankárska dvojka Nových Zámkov nemala veľa roboty ani v predĺžení. Oba tímy sa do odvážnejších prečíslení nepúšťali. V 63. minúte zakončil spomedzi kruhov Zbořil, lenže lapačka Košarišťana zostala pozorná. Emócie však spôsobili záverečné sekundy. Huan si pýtal vylúčenie po zásahu do tváre, ale v hre sa pokračovalo, hostia sa dostali do protiútoku, a zásluhou Nováka zápas rozhodli.

Vo štvrtok cestujeme do Zvolena a v sobotu o 17:00 privítame Detvu.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

30. kolo:

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HC Nové Zámky 3:4 pp (0:1, 2:2, 1:0 - 0:1)

Góly: 33. Langhammer (Suchý, Kuráli) PP, 34. Števuliak (Tabaček, Langhammer), 52. Huna (Sukeľ, Rapáč) PP – 6. Šimun (Zbořil, Saulietis), 27. Šimun (Saulietis, Zbořil), 37. Šimun, 65. Novák (Novotný, Lantoši)

 

Strely: 32:27

Vylúčení: 1:5

Presilovky: 2:0

Oslabenia: 0:0

 

Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Gründling, Pacalaj, Števuliak, Langhammer, Huna – Súchy, Kurali, Laco, Piatka, Rapáč – Mezovský, Tabaček, J. Sukeľ, M. Sukeľ, Kriška – Moravčík, Nádašdi, Vybiral, Lištiak, Žiak

Nové Zámky: Baroš – Látal, Cetkovský, Novotný, Lantoši – Plášil, Novák, Saulietis, Šimun, Zbořil – Hruška, Jass, Lorraine, Škoda, Gratton – Šimek, Vidovič, Fábry, Varga, Hřebejk

 

Rozhodovali: Lauff, Kalina – Bogdaň, Kollár

1000 divákov

 

 

Tomáš Paprčka