HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Nešťastná prehra po predĺžení

pridané: 03.12.2017

V podtatranskom derby sme nešťastne prehrali po predĺžení.

Zápas začal opatrne a domáci a rovnako tak aj hostia sa sústredili najmä na defenzívu a tak diváci príliš veľa šancí nevideli. V hre oboch celkov bolo veľa nepresností. Smerom dopredu sme sa ako prví viac osmelili my, pomohla nám k tomu aj úvodná presilovka. Veľkú šancu mal Huna, no ani na dva razy neprekonal Corbeila. Ten mal viac práce aj v ďalších minútach, keď ho ohrozil opäť Huna, B. Rapáč či Paukovček. Bohužiaľ, naši chlapci sa nedokázali gólovo presadiť a tak sme v úvodnej tretine gól nevideli.

Do druhého dejstva nastúpili lepšie hostia. Veľkú šancu si vypracovali v 22.minúte, ale Košarišťan vytiahol pekný zákrok proti Hvilovi. Obaja si zopakovali situáciu o pár minút neskôr počas prvej presilovky Popradu, opäť bol výsledok rovnaký a „Košo“ v našej bránke zostal s čistím štítom. Úvodný gól stretnutia padol v 28. Minúte. Naši chlapci sa v trojici vyrojili do protiútok a na jeho konci bol Koyš, ktorý upratal puk do prázdnej popradskej brány po ukážkovej akcii na jeden dotyk. Nádherná kombinácia našich chlapcov. Naša radosť trvala šesť minút a hostia dokázali vyrovnať. Vartovník nahodil puk z rohu pred bránku a Košarišťan si ho nešťastne zrazil do siete. Pred odchodom do kabín sme sa ale opäť dostali do vedenia. Rudo Huna  si prebral puk v strednom pásme, popri mantineli sa natlačil až za bránku, urobil okolo nej otočkou a bekhendom poslal puk za Corbeila.

Do tretej tretiny lepšie Popradčania. V 44.minúte zásluhou Abdula dokázali vyrovnať. Následne sme dostali možnosť presilovej hry o dvoch hráčov hostia sa museli brániť takmer minútovej presilovke. Tú ešte ustáli, no v následnej o jedného hráča sme strelili tretí gól z hokejky B. Rapáča. Ten dorazil puk do siete po sérii striel. Hostia následne zvýšili aktivitu, viac sa tlačili pred bránku a zatlačili trošku našich hráčov. Aktivita sa im vyplatila v 56.minúte keď sa im v presilovke nakoniec podarilo vyrovnať. Bucovu tvrdú strelu od modrej nešťastne tečoval pri pokuse ju zblokovať jeden z našich hráčov a Košarišťan bol bohužiaľ bezbranný. Nasledovalo predĺženie a v ňom rozhodol o triumfe pre Poprad Mlynarovič, ktorý sa dokázal uvoľniť a prekonať brankára.

„EŠKA“ cestuje v piatok do Banskej Bystrice a v nedeľu 10.11. privítame vo veľmi dôležitom zápase v „Kôlničke“ hráčov Žiliny.

Príďte preto podporiť našich chlapcov vo veľmi dôležitom, pojarmočnom, zápase svojimi hlasivkami. Budeme ich potrebovať! Budeme potrebovať všetkých Vás v „Kôlničke“.

 

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

25.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Poprad              3:4pp (0:0,2:1,1:2,0:1)

Góly: 28. P. Koyš (Kriška, M. Sukeľ), 40. Rudolf Huna (Nádašdi), 48. B.Rapáč PP - 34. Vartovník, 44. Abdul (Štrauch), 56. Buc (D. Brejčák) PP, 64. Mlynarovič

 

Vylúčení: 2:5

Presilovky: 1:1

Oslabenia: 0:0

 

Liptovský Mikuláš: Košarišťan - Nádašdi, J. Nemec, J. Tabaček, Moravčík, Pacalaj, Luža - Kriška, M. Sukeľ, M. Uram - B. Rapáč, Paukovček, P. Koyš - Rudolf Huna, Langhammer, J. Sukeľ - Števuliak, Piatka, A. Laco

Poprad: Corbeil - McDowell, D. Brejčák, P. König, Jáchym, Ježek, Dinda, Česánek - Svitana, Mlynarovič, Štrauch - Abdul, Lichanec, Buc - D. Bondra, Vartovník, Matúš Paločko - Rapáč, Heizer, L. Hvila

 

Rozhodovali: D. Konc, Kika - Výleta, M. Kollár

Divákov: 985

 

 

Tomáš Paprčka