Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Nešťastná prehra po predĺžení

pridané: 03.12.2017

V podtatranskom derby sme nešťastne prehrali po predĺžení.

Zápas začal opatrne a domáci a rovnako tak aj hostia sa sústredili najmä na defenzívu a tak diváci príliš veľa šancí nevideli. V hre oboch celkov bolo veľa nepresností. Smerom dopredu sme sa ako prví viac osmelili my, pomohla nám k tomu aj úvodná presilovka. Veľkú šancu mal Huna, no ani na dva razy neprekonal Corbeila. Ten mal viac práce aj v ďalších minútach, keď ho ohrozil opäť Huna, B. Rapáč či Paukovček. Bohužiaľ, naši chlapci sa nedokázali gólovo presadiť a tak sme v úvodnej tretine gól nevideli.

Do druhého dejstva nastúpili lepšie hostia. Veľkú šancu si vypracovali v 22.minúte, ale Košarišťan vytiahol pekný zákrok proti Hvilovi. Obaja si zopakovali situáciu o pár minút neskôr počas prvej presilovky Popradu, opäť bol výsledok rovnaký a „Košo“ v našej bránke zostal s čistím štítom. Úvodný gól stretnutia padol v 28. Minúte. Naši chlapci sa v trojici vyrojili do protiútok a na jeho konci bol Koyš, ktorý upratal puk do prázdnej popradskej brány po ukážkovej akcii na jeden dotyk. Nádherná kombinácia našich chlapcov. Naša radosť trvala šesť minút a hostia dokázali vyrovnať. Vartovník nahodil puk z rohu pred bránku a Košarišťan si ho nešťastne zrazil do siete. Pred odchodom do kabín sme sa ale opäť dostali do vedenia. Rudo Huna  si prebral puk v strednom pásme, popri mantineli sa natlačil až za bránku, urobil okolo nej otočkou a bekhendom poslal puk za Corbeila.

Do tretej tretiny lepšie Popradčania. V 44.minúte zásluhou Abdula dokázali vyrovnať. Následne sme dostali možnosť presilovej hry o dvoch hráčov hostia sa museli brániť takmer minútovej presilovke. Tú ešte ustáli, no v následnej o jedného hráča sme strelili tretí gól z hokejky B. Rapáča. Ten dorazil puk do siete po sérii striel. Hostia následne zvýšili aktivitu, viac sa tlačili pred bránku a zatlačili trošku našich hráčov. Aktivita sa im vyplatila v 56.minúte keď sa im v presilovke nakoniec podarilo vyrovnať. Bucovu tvrdú strelu od modrej nešťastne tečoval pri pokuse ju zblokovať jeden z našich hráčov a Košarišťan bol bohužiaľ bezbranný. Nasledovalo predĺženie a v ňom rozhodol o triumfe pre Poprad Mlynarovič, ktorý sa dokázal uvoľniť a prekonať brankára.

„EŠKA“ cestuje v piatok do Banskej Bystrice a v nedeľu 10.11. privítame vo veľmi dôležitom zápase v „Kôlničke“ hráčov Žiliny.

Príďte preto podporiť našich chlapcov vo veľmi dôležitom, pojarmočnom, zápase svojimi hlasivkami. Budeme ich potrebovať! Budeme potrebovať všetkých Vás v „Kôlničke“.

 

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

25.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Poprad              3:4pp (0:0,2:1,1:2,0:1)

Góly: 28. P. Koyš (Kriška, M. Sukeľ), 40. Rudolf Huna (Nádašdi), 48. B.Rapáč PP - 34. Vartovník, 44. Abdul (Štrauch), 56. Buc (D. Brejčák) PP, 64. Mlynarovič

 

Vylúčení: 2:5

Presilovky: 1:1

Oslabenia: 0:0

 

Liptovský Mikuláš: Košarišťan - Nádašdi, J. Nemec, J. Tabaček, Moravčík, Pacalaj, Luža - Kriška, M. Sukeľ, M. Uram - B. Rapáč, Paukovček, P. Koyš - Rudolf Huna, Langhammer, J. Sukeľ - Števuliak, Piatka, A. Laco

Poprad: Corbeil - McDowell, D. Brejčák, P. König, Jáchym, Ježek, Dinda, Česánek - Svitana, Mlynarovič, Štrauch - Abdul, Lichanec, Buc - D. Bondra, Vartovník, Matúš Paločko - Rapáč, Heizer, L. Hvila

 

Rozhodovali: D. Konc, Kika - Výleta, M. Kollár

Divákov: 985

 

 

Tomáš Paprčka