HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Spod Zobora berieme bod

pridané: 02.12.2017

Po dobrom výkone na ľade Nitry, keď sme boli domácim corgoňom viac ako vyrovnaný súper, si odnášame domov na Liptov jeden bod.

Začali sme dobre a nepustili sme domácich, ktorý momentálne majú vynikajúcu formu a vyhrávajú jeden zápas za druhým, do úvodného tlaku. Naopak, rožky sme vystrkovali my. Úvodný gól stretnutia padol do domácej siete. Pacalaj sa presadil prudkou strelou  po vynikajúcej Koyšovej nahrávke spoza brány. Domáci navrátilec Slovák ešte o minútu neskôr nevyrovnal, no nakoniec sa to predsa podarilo Krištofovi v 11. minúte. Puk mu pred odkrytú bránku naservíroval Paulovič. Vyrovnaný stav ale netrval dlho a vrátili sme sa do vedenia. V 13. minúte skóroval v početnej výhode Paukovček, ktorý pekným blafákom oklamal brankára.  Do konca prvej tretiny sme ešte videli dobrú šancu Hunu, domáci brankár ale túto strelu dokázal pokryť a nepustiť do siete. Po úvodnej tretine sme tak viedli o jeden gól.

Domáci sa dokázali vrátiť do zápasu aj po druhý raz. V 26. minúte sa Slovák už dokázal zapísať do streleckej listiny. Rýgl tvrdo vystrelil v presilovke od modrej čiary a obľúbenec domácich tribún šikovne vložil hokejku do dráhy puku a tečoval puk za bezmocného Košarišťana v našej bráne. Nadviazal tak na presilovkový gól domácich z prvej tretiny. Po dvoch tretinách tak bol stav nerozhodný  po dvoch góloch na jednej aj druhej strane.

Tretia tretina sa niesla v opatrnom duchu. Obaja tréneri si uvedomovali, že prípadný inkasovaný gól by mohol znamenať rozhodujúci moment zápasu. Nitra mohla nakloniťmisky váh na svoju stranu pri Nitrianskeho vylúčení. Naši chlapci ale túto početnú nevýhodu zvládli. Veľkú šancu na vsietenie tretieho gólu mal Uram a následne z dorážky Moravčík v 56.minúte, gól nepadol ani z tejto situácie a tak sme museli počkať na predĺženie. V ňom zariadil víťazstvo Nitry 3:2 Mikúš po peknej Slovákovej nahrávke.

Naši chlapci sa nemajú začo hanbiť. Podali dobrý, bojovný výkon s peknými ofenzívnymi výpadmi a pri troche šťastia sme mohli získať aj viac ako jeden bod. Spokojní sme však aj s ním.

"EŠKA" najbližšie nastúpi v nedeľu doma proti Popradu v tradičnom čase o 17:00.

"EŠKA" DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

24.kolo

HK Nitra - MHK 32 Liptovský Mikuláš                     3:2pp (1:2,1:0,0:0 - 1:0)

Góly: 11. M. Krištof (M. Paulovič) PP, 26. M. Slovák (Rýgl, Blackwater) PP, 62. T. Mikúš (M. Slovák, Ordzovenský) - 8. Pacalaj (P. Koyš), 13. Paukovček (P. Koyš, Rudolf Huna) PP

 

Vylúčení: 1:4

Presilovky: 2:1

Oslabenia: 0:0

 

Nitra: Lawson - Rais, Mezei, Rýgl, Ordzovenský, M. Versteeg, Miroslav Pupák, Gubo - M. Paulovič, M. Krištof, T. Mikúš - Macík, M. Slovák, Blackwater - Kutálek, Timotej Šille, J. Šiška - Csányi, Ondrušek, Fominych - J. Štefanka

Liptovský Mikuláš: Košarišťan - Nádašdi, Moravčík, Pacalaj, Luža, Nitriansky, R. Suchý, J. Nemec - Kriška, M. Sukeľ, M. Uram - Rudolf Huna, Piatka, J. Sukeľ - B. Rapáč, aukovček, P. Koyš - Števuliak, A. Laco

 

Rozhodovali: Kubuš, P. Jonák - Synek, Krajčík

2895 divákov

 

 

Tomáš Paprčka

Foto: SITA