HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

V Detve futbalové víťazstvo

pridané: 27.11.2017

Na ľade nováčika sme predviedli koncentrovaný výkon ktorý nám priniesol víťazstvo za tri body.

V Detve sa dnes hralo od úvodného buly bojovné stretnutie. Na malej ploche domáceho klubu to je celosezónny trend. Do prvej vážnejšej šance sa vo 4.minúte dostal Fekiač, no jeho tvrdú ranu dokázal Košarišťan pokryť. Na opačnej strane sa do zakončenia dostal Langhammer, no aj Viarbitsky sa prezentoval dobrým zákrokom. V 8.minúte mohlo byť 1:0, keď sa do šance dostal Tibenský. Krídelník domácich zakončoval do takmer odkrytej brány Liptákov, no Košarišťan predviedol famózny zákrok. O pár minút neskôr hrala Detva presilovú hru, v ktorej sa do dobrej streleckej pozície dostal jeden z obrancov domácich, ani jeho strela neprešla za Košarišťanov chrbát.

V druhom dejstve sa začal hrať opatrný hokej a mužstvá sa do šancí dostávali len sporadicky. V 25.minúte unikol našej obrane Murček, no v samostatnom úniku sa nedokázal presadiť. V polovici zápasu mohla Detva viesť, no Andrej Košarišťan opäť zneškodnil nebezpečnú strelu Gašpara. V závere druhej časti hry mala Detva ešte dve dobré šance. V prvej neuspel Gachulinec a následne ani Sčurko. Druhá tretina bola dosť rozháraná, narušená početnými vylúčeniami a gól tak nepadol ani po štyridsiatich minútach hry.

Tretia tretina sa takisto, ako druhá niesla v opatrnom duchu. Do prvej dobrej šance sa dostal Langhammer, no puk za domáceho brankára neprestrčil. Prvý gól stretnutia sme videli až v 53.minúte. Novic v našom drese, Patrik Koyš, vydoloval pri mantineli puk, ten sa dostal až na modrú čiaru ku Suchému, ten vystrelil a mladý útočník tečom jeho strely si otvoril strelecký účet v našom drese. Detva sa v závere ešte snažila niečo so stretnutím urobiť, no jej hokejisti sa trápili s prechodom do útočného pásma a naši hclapci si umnou hrou postrážili najtesnejší výsledok.

„EŠKA“ sa najbližšie predstaví na ľade Nitry a v nedeľu doma v tradičnom čase o 17:00 privítame Poprad.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

23.kolo

HC Detva – MHK 32 Liptovský Mikuláš                0:1 (0:0,0:0,0:1)

Gól: 53. Koyš (Suchý, Paukovček)

 

Vylúčení: 2:5

Presilovky: 0:0

Oslabenia: 0:0

 

Detva: Verbickij - Martin Chovan, Kuklev, F. Fekiač, Sládok, Gachulinec, M. Šimon, D. Jendroľ - Videlka, Surovka, Ščurko - Milý, Murček, Tibenský - L. Novák, Gašpar, M. Surový - Utkin, Huňady, Abramov - Matúš Chovan

Liptovský Mikuláš: Košarišťan - Nádašdi, Luža, J. Tabaček, Moravčík, Pacalaj, R. Suchý, J. Nemec, Nitriansky - Kriška, M. Sukeľ, M. Uram - Rudolf Huna, Langhammer, J. Sukeľ - B. Rapáč, Paukovček, P. Koyš - Števuliak, Piatka, A. Laco

 

Rozhodovali: Lauff, Orolin - Bogdaň, M. Korba

464 divákov

 

 

Tomáš Paprčka