HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Gólová prestrelka s nešťastným koncom

pridané: 24.11.2017

Po reprezentačnej dvadsiatke sa na Liptove predstavili hráči spod Pustého hradu.

Dobrý výkon z našej strany nám bohužiaľ na body nestačil.

Celá prvá tretina ulahodila každému divákovi, ktorý meral cestu na zimný štadión. Diváci boli v gólovom vytržení. V 8.minúte poslal Zvolen do vedenia Síkela, no už o necelé štyri minúty sa "EŠKE" podarilo vyrovnať, keď Uramovu prihrávku spoza brány využil Langhammer. Gólová prestrelka pokračovala. Bohužiaľ, na našu smolu padol gól o deväť sekúnd, keď chybu našej obrany potrestal Matis. Po druhom inkasovanom góle sme zmobilizovali sily a zápas sme dokázali po druhýkrát poslať do rovnovážneho stavu po individuálnej akcii Hunu, ktorý na zápas nastúpil aj so stehmi na pravom uchu. Zverenci Pavla Paukovčeka dokázali ešte do prvého klaksónu zápas otočiť, keď v 16.minúte zvýšili na 3:2 zásluhou Matúša Sukeľa, ktorý využil ukážkovú prihrávku od Urama. A to ešte od dlhovlasého veterána nebolo v tomto zápase všetko.

Úvod druhej tretiny poznačili nepresnosti na oboch stranách a diváci čakali dlhšie na vážnejšiu šancu. V 26.minúte sa dostal odrazený puk na nepokrytého Laca, ten však nechal vo zvolenskej bráne vyniknúť Šimka. Vrece s gólmi sa predsa len roztrhlo aj v druhej tretine. Zvolenu sa v priebehu desiatich minút podarilo zápas vyrovnať a následne sa dostať aj do dvojgólového vedenia, po tom čo Košarišťana prekonali Ross, Ďaloga a Coffman. Na gólový uragán „bryndziarov“ dokázali Liptáci odpoveď v 36.minúte zásluhou Matúša Sukeľa po ďalšej ukážkovej presilovkovej Uramovej nahrávke ako na podnose a mladý útočník nemal problém upratať puk do prázdnej bránky. Po dvoch tretinách sme tak prehrávali o jeden gól.

Tretia tretina priniesla dobrý hokej. Začali sme svižne a v 46.minúte mohol vyrovnať Langhammer, no s jeho tvrdou strelou si poradil Šimko. Dobrú šancu ponúkli hostia našim chlapcom svojou nedisciplinovanosťou. V presilovke sa naši hráči síce držali v útočnom pásme, ale pokusy Paukovčeka a Tabačeka gólom neskončili. Zverenci Pavla Paukovčeka nakoniec využili ďalšiu presilovku, ktorú si zahrali v 56.minúte dokonca o dvoch hráčov a Matúš Sukeľ skompletizoval svoj hetrik po ďalšej Uramovej nahrávke. Do predĺženia sa zápas nakoniec nedostal. Dve minúty pred koncom sa v nepriehľadnej situácii zorientoval Steen, ktorý zvýšil na 6:5, následne gólom do prázdnej brány uzavrel na konečných 7:5 z pohľadu Zvolenčanov legionár Ross. Po dobrom výkone sme si tak nepripísali na svoje konto bohužiaľ ani jeden bod, aj keď minimálne ten sme si zaslúžili.

"EŠKA" cestuje najbližšie kolo v nedeľu od Detvy. Držme našim chlapcom palce.

 

"EŠKA" DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

22.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HKm Zvolen            5:7 (3:2,1:3,1:2)

Góly: 11. Langhammer (Uram, Kriška), 14. Huna (Suchý), 16. M. Sukeľ (Uram, Kriška), 36. M. Sukeľ (Uram, Langhammer) PP, 56. M. Sukeľ (Uram, Tabaček) PP2 - 8. Sikela (Matis), 12. Matis, 28. Ross (Steen), 32. Ďaloga (Ross), 35. Coffman (Ross, Wharton) PP, 59. Steen (Coffman, Obdržálek), 59. Ross (Coffman).

 

Vylúčení: 5:8 + Wharton (Zvolen) 10 minút za hrubosť

Presilovky: 2:1

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Luža, Nádašdi, Moravčík, Tabaček, Suchý, Pacalaj, Nitriansky, Nemec – Uram, M. Sukeľ, Kriška – Števuliak, Langhammer, Huna – J. Sukeľ, Paukovček, Rapáč – Laco, Piatka, Spilar

HKM Zvolen: Šimko – Drgoň, Ross, Hraško, Kováčik, Ťavoda, Wharton, Bokroš, Andersons – Coffman, Steen, Obdržálek – Šišovský, Kytnár, Chovan – Matis, Jurík, Síkela – Török, Fekiač, Ďaloga

 

Rozhodovali: Goga, Jonák – Rojík, Kacej

Diváci: 1126