HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

S reprezentáciou berieme dva body.

pridané: 23.11.2017

V odvetnom zápase s reprezentáciou do dvadsať rokov sme uspeli po nájazdoch.

Mladíci začali nebojácne a prvú päťminútovku zápasu odohrali v útočnom pásme, kde sa však do vážnejšej šance nedostali. „EŠKU“ mohol poslať do vedenia v 5.minúte Matúš Sukeľ, ktorý sa dostal do samostatného nájazdu, lenže jeho blafák zneškodnil lapačkou Kostelný. V 11.minúte pohrozili hostia v presilovke, po tom čo Hílek nastrelil pravú žrď Košarišťanovej brány. Naši chlapci sa nevedeli presadiť cez dobre organizovanú obranu mladíkov a v prvej tretine sme tak gól nevideli.

V úvode druhého dejstva mal dobrú šancu Kriška, ktorý sa natlačil pred brankára, no strelecky sa nedokázal presadiť. V 25.minúte sa do zakončenia po prihrávke od Urama dostal Matúš Sukeľ, lenže jeho strelu z prvej zlikvidoval Kostelný. Naši chlapci sa aj ďalej trápili v zakončení. V 30.minúte mohol otvoriť skóre Rapáč, ten však v páde tesne minul. Našu streleckú nemohúcnosť však potrestali mladíci. V 33.minúte zavŕšil rýchly protiútok Jaško, ktorý nekompromisne poslal puk do ľavého horného rohu. Záverečné minúty ponúkli rýchle akcie na oboch stranách, problémom však bola presná koncovka, ktorá trápila obe mužstvá. V 38. minúte sa individuálne dostal medzi kruhy Jakub Sukeľ, ten však v ideálnej pozícii netrafil Kostelného bránu. Tri sekundy pred koncom mohol v presilovke vyrovnať Tabaček, ale jeho tvrdá strela skončila iba na pravej žrdi. Po dvoch tretinách sme tak prehrávali o jeden gól.

Našťastie nám vyšiel vstup do tretej tretiny, v ktorej sa nám podarilo zápas otočiť. Najskôr v 41.minúte v presilovke vyrovnal Rapáč aby následne o päť minút si vychutnal Kostelného skúsený Uram, keď sa v útočnej tretine po chybe mladých reprezentantov osamotene ocitli spolu s Matúšom Sukeľom a pre dlhovlasého harcovníka nebol problém pekným blafákom prekonať brankára. Mladíci sa postupne však dokázali otriasať z dvoch inkasovaných gólov. V 52.minúte zakročil pred Smolkom Košarišťan, následne o pár sekúnd neskôr pálil tesne vedľa Vybíral. Minútu pred koncom mohol vyrovnať Čacho, no podarilo sa im to až trinásť sekúnd pred koncom. Naši chlapci si nepostrážili úplný záver zápasu a Zeleňák potrestal naše nedôrazné bránenie v tretine, keď sa k nemu dostal puk od mantinelu.

V predĺžení sa oba tímy prezentovali hrou zo zabezpečenej obrany. Pri puku sme síce boli viac, no do vážnej šance sme sa nedostali. Na opačnej strane pohrozil Leško, no s jeho pokusom si poradil Košarišťan. O víťazovi napokon rozhodli až samostatné nájazdy. V nich boli úspešnejší hráči „EŠKY“, po tom čo rozhodujúci nájazd premenil Rapáč.

„EŠKU“ čakajú tnto týždeň ešte dva zápasy. V piatok v tradičnom čase o 17:00 privítame Zvolen a v nedeľu cestujeme na ľad do Detvy.

 

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

 

Tisport liga

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Orange 20                     3:2sn (0:0,0:1,2:1 – 0:0,1:0)

Góly: 42. Rapáč (J. Sukeľ, Paukovček) PP, 46. Uram (M. Sukeľ, Kriška), rozh. náj. Rapáč – 33. Jaško (Marcínek, Mesaroš), 60. Zeleňák (Smolka, Kelemen)

 

Vylúčenia: 4:4

Presilovky: 1:0

Oslabenia: 0:0

 

Liptovský Mikuláš: Košarišťan - Nádašdi, Luža, J. Tabaček, Moravčík, J. Nemec, R. Suchý, Nitriansky, Pacalaj - Kriška, M. Sukeľ, M. Uram - Spilar, Langhammer, Piatka - B. Rapáč, Paukovček, J. Sukeľ - Števuliak, Lištiak, A. Laco

HK Orange 20: Kostelný - Pupák, Krempaský, A. Leško, Hílek, Zeleňák, Fereta, Matejovič, Hedera - Vašaš, Bjalončík, Václav - Marcinek, Jaško, Mesaroš - Čacho, Tamaši, V. Vybiral - Kelemen, Kundrik, Smolka

 

Rozhodovali: R. Lauff, Orolín - Gavalier, Bogdaň

 

 

Tomáš Paprčka