Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

S reprezentáciou berieme dva body.

pridané: 23.11.2017

V odvetnom zápase s reprezentáciou do dvadsať rokov sme uspeli po nájazdoch.

Mladíci začali nebojácne a prvú päťminútovku zápasu odohrali v útočnom pásme, kde sa však do vážnejšej šance nedostali. „EŠKU“ mohol poslať do vedenia v 5.minúte Matúš Sukeľ, ktorý sa dostal do samostatného nájazdu, lenže jeho blafák zneškodnil lapačkou Kostelný. V 11.minúte pohrozili hostia v presilovke, po tom čo Hílek nastrelil pravú žrď Košarišťanovej brány. Naši chlapci sa nevedeli presadiť cez dobre organizovanú obranu mladíkov a v prvej tretine sme tak gól nevideli.

V úvode druhého dejstva mal dobrú šancu Kriška, ktorý sa natlačil pred brankára, no strelecky sa nedokázal presadiť. V 25.minúte sa do zakončenia po prihrávke od Urama dostal Matúš Sukeľ, lenže jeho strelu z prvej zlikvidoval Kostelný. Naši chlapci sa aj ďalej trápili v zakončení. V 30.minúte mohol otvoriť skóre Rapáč, ten však v páde tesne minul. Našu streleckú nemohúcnosť však potrestali mladíci. V 33.minúte zavŕšil rýchly protiútok Jaško, ktorý nekompromisne poslal puk do ľavého horného rohu. Záverečné minúty ponúkli rýchle akcie na oboch stranách, problémom však bola presná koncovka, ktorá trápila obe mužstvá. V 38. minúte sa individuálne dostal medzi kruhy Jakub Sukeľ, ten však v ideálnej pozícii netrafil Kostelného bránu. Tri sekundy pred koncom mohol v presilovke vyrovnať Tabaček, ale jeho tvrdá strela skončila iba na pravej žrdi. Po dvoch tretinách sme tak prehrávali o jeden gól.

Našťastie nám vyšiel vstup do tretej tretiny, v ktorej sa nám podarilo zápas otočiť. Najskôr v 41.minúte v presilovke vyrovnal Rapáč aby následne o päť minút si vychutnal Kostelného skúsený Uram, keď sa v útočnej tretine po chybe mladých reprezentantov osamotene ocitli spolu s Matúšom Sukeľom a pre dlhovlasého harcovníka nebol problém pekným blafákom prekonať brankára. Mladíci sa postupne však dokázali otriasať z dvoch inkasovaných gólov. V 52.minúte zakročil pred Smolkom Košarišťan, následne o pár sekúnd neskôr pálil tesne vedľa Vybíral. Minútu pred koncom mohol vyrovnať Čacho, no podarilo sa im to až trinásť sekúnd pred koncom. Naši chlapci si nepostrážili úplný záver zápasu a Zeleňák potrestal naše nedôrazné bránenie v tretine, keď sa k nemu dostal puk od mantinelu.

V predĺžení sa oba tímy prezentovali hrou zo zabezpečenej obrany. Pri puku sme síce boli viac, no do vážnej šance sme sa nedostali. Na opačnej strane pohrozil Leško, no s jeho pokusom si poradil Košarišťan. O víťazovi napokon rozhodli až samostatné nájazdy. V nich boli úspešnejší hráči „EŠKY“, po tom čo rozhodujúci nájazd premenil Rapáč.

„EŠKU“ čakajú tnto týždeň ešte dva zápasy. V piatok v tradičnom čase o 17:00 privítame Zvolen a v nedeľu cestujeme na ľad do Detvy.

 

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

 

Tisport liga

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Orange 20                     3:2sn (0:0,0:1,2:1 – 0:0,1:0)

Góly: 42. Rapáč (J. Sukeľ, Paukovček) PP, 46. Uram (M. Sukeľ, Kriška), rozh. náj. Rapáč – 33. Jaško (Marcínek, Mesaroš), 60. Zeleňák (Smolka, Kelemen)

 

Vylúčenia: 4:4

Presilovky: 1:0

Oslabenia: 0:0

 

Liptovský Mikuláš: Košarišťan - Nádašdi, Luža, J. Tabaček, Moravčík, J. Nemec, R. Suchý, Nitriansky, Pacalaj - Kriška, M. Sukeľ, M. Uram - Spilar, Langhammer, Piatka - B. Rapáč, Paukovček, J. Sukeľ - Števuliak, Lištiak, A. Laco

HK Orange 20: Kostelný - Pupák, Krempaský, A. Leško, Hílek, Zeleňák, Fereta, Matejovič, Hedera - Vašaš, Bjalončík, Václav - Marcinek, Jaško, Mesaroš - Čacho, Tamaši, V. Vybiral - Kelemen, Kundrik, Smolka

 

Rozhodovali: R. Lauff, Orolín - Gavalier, Bogdaň

 

 

Tomáš Paprčka