HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

V Prešove sme vydolovali bod.

Z východu republiky sme sa vrátili s bodom.

Na prešovskom ľade sa hralo od úvodu v dobrom tempe. Útoky sa prelievali z jednej strany na druhú. V 5. minúte zazvonila za Dovinom tyčka. V 6. minúte sa Brezniak rútil sám na Martona, bol faulovaný a rozhodca  nariadil trestné strieľanie. Mladý útočník ho na gól nepremenil. Strely prešovských hráčov pokryl dobre chytajúci Dovina. V 13. minúte mali Liptáci presilovku o dvoch hráčov. Zavreli súpera v ich tretine, vytvorili si tlak, ale nedokázali zo série striel ani jednu poslať do siete. V závere tretiny ešte zaujala strela Urama pri prečíslení.

Keďže trest Mezovského z prvej tretiny pokračoval, domáci začali tretinu v početnej výhode.  Zatlačili hostí a po jednej zo striel do klbka hráčov pred Dovinom, sa puk odrazil do siete. Gól bol pripísaný Tartaľovi. V 27. minúte dvojica Lichanec - Uram prečíslila súpera, ale po strele Lichanca sa Uram nedostal k zakončeniu. V 31. minúte Dovina kryl dobrú strelu domáceho útočníka. V 35. minúte hostia vyrovnali. Laco vyviezol puk až do tretiny domácich a spomedzi kruhov švihom prekonal Martona. V závere druhej tretiny vytvorila druhá formácia tlak a Lichanec na dvakrát prekonal brankára a poslal Liptákov do vedenia.

Na začiatku záverečnej tretiny si vybojovali domáci presilovku, ale hostia ich v nej k ničomu nepustili. Dobré príležitosti na skórovanie mali hosťujúci Piatka či Uram. Na druhej strane nevyzreli na Dovinu Fajčák a Potoček. V 51. minúte bolo vyrovnané. Halás rozohral akciu, na ktorej konci bol on sám a prekonal Dovinu. Po góle domáci pritlačili, trafili aj spojnicu bránky, ale gól nedokázali streliť. V závere mohol rozhodnúť Uram, ale ani on nevyzrel na brankára. Išlo sa teda do prečíslenia.

V prečíslení sa obidve mužstvá snažili streliť gól. Domáci v zápale boja faulovali, a tak dali hosťom šancu na rozhodnutie zápasu v presilovke. Tréner Spišák si zobral oddychový čas a poslal na ľad čerstvé sily. Liptákom sa nepodarilo streliť rozhodujúci gól a zápas dospel do nájazdov. V nich mali viac šťastia a pokoja na hokejkách domáci, a tak si pripísali bod navyše.

Slová trénera Spišáka:

"Pred zápasom by som možno bod zo súperovho ľadu bral, ale po priebehu zápasu asi nie. Podľa môjho názoru sme boli hokejovejší, hlavne v druhej tretine sme súpera prestrieľali, ale nedali sme gól. Na tomto aspekte musíme pracovať.  V predĺžení sme mali dobré šance na skórovanie a aj presilovku, ale ako som povedal, nedarí sa nám v tejto hernej činnosti. Musíme to na tréningu pilovať.  Nájazdy sú už lotéria. Gratulujem domácim k zisku ďalšieho bodu. My sa už teraz sústredíme na zápas so Spiškou."

 

HC Prešov Pinguins - MHK 32 Liptovský Mikuláš                               3:2sn (0:0,1:2,0:1 - 0:1)

 

Góly:  22. Tartaľ (Fajčák), 51. Halás (Kohutiar, Prokop), rozh. náj. Prokop – 35. Laco (Piatka), 40. Lichanec (Nádašdi)

 

Strely: 32:43

HC Prešov Penguins: Marton – Nitriansky, Tartaľ, M. Tkáč, Novický, Valentín, Briják, Medvec, Kihoon – Chalupa, Šechný, Fajčák – Kohutiar, Kivader, Halás – L. Potoček, Prokop, Dancsák – P. Horvath, Pulščák, Šándor.

MHk 32 Liptovský Mikuláš: Dovina – Burzala, Mezovský, I. Oško, Nádašdi, F. Oravec, Kadlubiak, J. Nemec – Bartík, Lištiak, Gápa ml. – Uram, Lichanec, Števuliak – A. Laco, Piatka, Brezniak – Rožník, M. Marcinko.

Rozhodcovia: Lauff – Jobbágy, Rovenský

Diváci: 484