HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Vyspovedali sme Andreja Košarišťana

pridané: 12.11.2017

  • Tvoja prezývka?  Košo
  • Ako by si sa v krátkosti definoval? (z hokejovej aj tej súkromnej stránky)

Z hokejovej stránky si o sebe myslím, že som dosť svedomitý a precízny, vždy sa snažím byť stopercentne pripravený na zápas. Môžem povedať, že hokej neberiem len ako moje živobytie, ale ma aj naozaj baví a teším sa na každý zápas, aj keď viem, že nebude ľahký. Paradoxne, v súkromí som dosť lenivý a priateľka ma len veľmi ťažko prinúti do nejakej domácej práce.

  • Kedy si začal s hokejom a kto Ťa k nemu priviedol? Mal si (alebo stále máš) nejaký svoj hokejový vzor?

S hokejom som začal ako desaťročný (teda celkom neskoro). V Dolnom Kubíne som mal veľa kamarátov, ktorí chodili na hokej a ja som nechcel vytŕčať z radu, keďže pred tým som ako jeden z mála chodil na futbal. Medzi moje hokejové vzory v minulosti patril Patrick Roy alebo zo slovenských brankárov Janko Lašák.

  • Tvoj najsilnejší, najemotívnejší a najhorší zážitok v hokejovej kariére?

Najsilnejší a najemotívnejší zážitok v jednom bol pre mňa prvý zápas v extralige, keď som s Bystricou v Piešťanoch na konci prvej tretiny striedal zraneného brankára. Priznám sa, nebolo mi všetko jedno, ale našťastie som nedostal gól a po nájazdoch sme vyhrali. Najhorší zážitok pre mňa bol, keď som ešte hrával za bystrickú juniorku a vo finále play off so Slovanom sme zahodili dvojzápasový náskok.

  • Do ktorého obdobia vo svojej hokejovej kariére by si sa rád vrátil?

Do úplných hokejových začiatkov, kedy bol hokej len zábavou a nie zároveň aj prácou.

  • Čo pre Teba znamená hokej a čím by si bol, keby si nebol hokejistom?

Som veľmi rád, že môžem robiť to, čo je rovno aj mojim koníčkom. Je to pre mňa skvelý priestor na odreagovanie sa, keďže som typ človeka, ktorý potrebuje pohyb k životu a keď dlhšie nie som na ľade, tak začínam byť hyperaktívny a tým leziem pokojnejším ľuďom v mojom okolí na nervy. Po strednej škole bol jedným z mojich plánov ísť na Stavebnú fakultu STU, takže by som pravdepodobne tento rok s veľkým šťastím písal diplomovú prácu.  

  • Najobľúbenejší tréner, spoluhráč?

Veľmi sa mi páči prístup nášho terajšieho trénera, keďže sa k nám správa veľmi ľudsky a má s hráčmi výborný vzťah. Aj v minulosti som mal dobrých trénerov a od každého som sa čo – to naučil. Zo spoluhráčov sme si najviac sadli s Ďurom Hollým. V šatni sedíme vedľa seba, snažíme sa vždy navzájom si pomôcť a ako brankári si vždy máme čo povedať.

  • Ako vyzerá Tvoj deň profi hokejistu?

Podľa toho, či je zápas alebo nie. Ak nie, tak doobeda máme tréningy, poobede si musím vždy chvíľu oddýchnuť, rád chodím na výlety a prechádzky s mojou priateľkou... Zápasový deň sa vždy celý točí okolo zápasu.

  • Máš nejaký rituál, ktorý robíš pred zápasom?

Rituálov mám dosť, ale hovorí sa, že sa o nich nemá rozprávať.

  • Prečo si kývol pred sezónou práve na ponuku Liptovského Mikuláša?

Ponuka Liptovského Mikuláša ma zaujala najmä podmienkami. Keďže v minulých rokoch som v Banskej Bystrici veľa priestoru nedostal, tak ma potešilo, že o mňa tento tím prejavil záujem a videl som reálnejšiu šancu, že sa do brány dostanem častejšie. 

  • Mal si istý post jednotky už pri podpise zmluvy alebo sa to vyvinulo postupne?

Nemal som istý post jednotky a určite ho nemám ani teraz. Hocikedy sa môže niečo udiať, či už môže prísť zranenie alebo zlé výkony.

  • Zatiaľ si nastúpil do všetkých zápasov (ak sa mýlim oprav ma). Si fit, necítiš zatiaľ únavu?

Doteraz sa mi našťastie vyhýbajú zranenia a verím, že sa či už mne alebo ostatným chalanom nič vážnejšie nestane. Reprezentačná prestávka v týchto dňoch padla dobre, telo sa zregenerovalo a cítim sa viac fit.

  • V každom zápase držíš tím nad vodou a hlavne mu aj v zápasoch, kedy ste prestrieľaní súperom dávaš šancu na body. Nemrzí Ťa potom prehra o jeden gól?

Prehra o jeden gól vždy bolí najviac a najmä, keď rozhodujúci gól padne v posledných minútach zápasu. Bohužiaľ, sa s tým musíme vyrovnať a dúfať, že nám to v ďalších zápasoch do súperovej brány začne padať častejšie.

  • Podľa fantasy ligy si bol v top 3 hráčoch mesiaca. Média a celkovo hokejová verejnosť Ťa hodnotí ako veľkú oporu. Čo je za tým? 

Popravde, neviem, čo obnáša dostať sa do top 3 hráčov podľa fantasy ligy, ale určite sa snažím nesklamať trénerov a spoluhráčov, keď do mňa vkladajú dôveru. Avšak, musím povedať, že mi dobre kryjú chrbát aj moji obrancovia a keby niet ich, tak by tých gólov v mojej bráne bolo viac.

  • Čo hovoríš na hokej v Mikuláši? Fanúšikovia, spoluhráči a celkovo atmosféra?

Som samozrejme rád, že ľudia v Mikuláši chodia na hokej, ale niekedy v ťažkých situáciách, keď sa nám nedarí chýba väčšia podpora z tribún. Myslím si, že by nám to aspoň trošku pomohlo a hralo by sa nám v domácom prostredí o niečo lepšie. V kabíne sme veľmi dobrý kolektív. Aj keď je medzi najmladšími a staršími hráčmi mužstva dosť veľký vekový rozdiel, vôbec to nie je cítiť a naozaj si rozumieme.

 

M.N. & MY Liptov