HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Tesná prehra pod Pustým hradom.

pridané: 20.10.2017

Po štyroch domácich zápasoch sme sa predstavili na ľade súpera. Trináste kolo nás zavialo na výjazd do Zvolena.

Po úvodnom buly sme mohli byť svedkami aktívnej hry a šance si dokázali vytvoriť ako domáci, tak aj naši hráči hrajúci tento zápas v bielych dresoch. Ako prvý sa dokázal presadiť Matúš Sukeľ a v 12.minúte sme dokázali otvoriť skóre. Matúš vkorčuľoval do útočného pásma a strelou švihom spoza obrancu prestrelil domáceho brankára. Viac gólov sme napriek viacerým dobrým možnostiam už nevideli, a tak sme v prvej prestávke viedli najtesnejším rozdielom.

Druhú tretinu sme začali oslabovou hrou pri vylúčení Langhammera, domácim sme ale nedovolili vyrovnať. Naopak, tesne po návrate nášho útočníka sme dokázali navýšiť vedenie. Piatka dorazil Jakubovu Sukeľovu vyrazenú strelu do siete a na našej striedačke po druhýkrát vytryskol gejzír radosti. Úsmev na tvárach nám bohužiaľ z tváre zmizol o šesť minút. Coffman dostal ideálnu prihrávku medzi kruhy a tvrdou strelou bez prípravy po prvýkrát prekonal Košarišťana. O dve minúty, v polovici zápasu, sa stav vyrovnal. Obdržálek sa oprel do puku a Košarišťan nemal proti jeho strele nárok na úspešný zákrok. Viacerých gólov sme sa už v prostrednej časti hry nedočkali, a tak bol stav po dvoch tretinách vzácne vyrovnaný.

V tretej tretine sme sa najprv radovali my. V 44.minúte Matúš Sukeľ dokázal svojim druhým gólom v zápase poslať naše farby opäť do vedenia, keď po Nádašdiho nahrávke na dvakrát prekonal v  samostatnom nájazde domáceho Šimka. Vedenie nám bohužiaľ dlho nevydržalo a už o dve minúty bolo opäť vyrovnané. Hraško nakorčuľoval do útočného pásma a delovkou z medzikružia trafil puk pekne do pravého horného rohu Košarišťanovej bránky. V tejto fáze zápasu to už bolo o tom, že kto strelí ďalší gól, vyhrá aj celý zápas. Tento moment nastal v 51.minúte a šťastným strelcom sa stal Török, ktorého strela švihom našla tú správnu cestu do siete a domáci prvýkrát v zápase viedli. Následne sa osmelili aj naši chlapci, ale Langhammerove zakončenie v presilovke po Hunovej nahrávke či Paukovčekov a ani Rapáčov teč si bohužiaľ nenašli cestu do siete. V závere zápasu sme sa pokúsili vyrovnať pri power play a odvolali sme Košarišťana z bránky. Dvadsať sekúnd pred koncom stanovil záverečný rezultát zápasu Coffman, keď do našej opustenej bránky poslal puk cez celé ihrisko a domáci diváci tak mohli začať oslavovať tri body do tabuľky.

"EŠKU" čaká v najbližšom kole, v nedeľu 22.10. o 15:00, nováčik extraligy z Detvy. Podpoľanci pricestujú ku nám do "Kôlničky" a my veríme, že si nájdete cestu na zimný štadión.

"EŠKA" DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

13.kolo

HKM Zvolen - MHK 32 Liptovský Mikuláš            5:3 (0:1,2:1,3:1)

Góly: 29. Coffman (Steén, Matis), 31. Obdržálek (Šišovský, Wharton), 46. Hraško (Steén, Coffman), 51. Török (V.Fekiač), 60. Coffman – 12. M.Skueľ (Uram, Kriška), 23. Piatka (J.Sukeľ, A.Laco), 44. M.Sukeľ (Nádašdi)

 

HKM Zvolen: Šimko (Bielik) – Hraško, Wharton, Drgoň, Ross, Ťavoda, Andersons, Bokroš, Dubeň – Šišovský, L.Jurík, Obdržálek – Coffman, Steén, Matis – Török, V,Fekiač, Ďaloga – Kelemen, Immonen, Síkela (tréner Mikula)

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan (Hollý) – Suchý, Kuráli, Pacalaj, Tabaček, Luža, Nádašdi, Moravčík, Devečka – Rud.Huna, Paukovček, B.Rapáč – Števuliak, Langhammer, Spilar – Uram, M.Sukeľ, Kriška – J.Sukeľ, Piatka, A.Laco (tréner Paukovček)

 

Rozhodca: Jonák, Goga – Tvrdoň, Kollár

Diváci: 1073

 

Tomáš Paprčka