HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Hokejové talenty

Občianske združenie Hokejové talenty MHK 32 Liptovský Mikuláš, je združením fyzických a právnických osôb, ktoré majú záujem vykonávať športovú činnosť v oblasti mládežníckeho ľadového hokeja v našom meste, uspokojovať záujmy a potreby v tejto oblasti, vytvárať podmienky na priaznivú športovú výkonnosť, upevňovanie a zvyšovanie telesného a duševného zdravia mládeže.

Hokejové talenty prevzali od sezóny 2015/2016 mikulášsku hokejovú mládež až po 9. triedu. Celý proces obnášal veľa právnych a administratívnych krokov, ako napríklad preregistrovanie hráčov z občianskeho združenia MHK 32 Liptovský Mikuláš na nové občianske združenie Hokejové talenty MHK 32 Liptovský Mikuláš, uzatváranie zmlúv s trénermi, nákup tréningových pomôcok a tvorbu nových dresov.

Vo svojej činnosti sa zameriavame predovšetkým na športovo talentované deti a mládež v oblasti hokeja na Liptove. Prvoradým cieľom a hodnotou, ktorú vyznávame, sú viditeľné výsledky našej finančnej pomoci a práce všade tam, kde pomáhame. Vždy chceme pomáhať a chceme byť na Slovensku vzorom pre podobné organizácie ako sme my. Férový prístup k darcom, podporovateľom, spolupracovníkom, trénerom, funkcionárom a k obdarovaným, ako aj partnerskú cestu spolupráce a našu nezávislosť považujeme za náš základ úspechu.

„Už pár rokov sa snažíme o inovatívny prístup, nové tréningové metódy. Aj s pomocou vedenia mesta Liptovský Mikuláš dostal od nás miestny hokej energetickú a finančnú injekciu. Po pár zmenách vo vedení hokeja v našom meste sme prevzali celú hokejovú mládež. Verím, že prácou a skúsenosťami sa do najbližších rokov dostavia výsledky – zvýšia sa počty detí, vytvorí potrebná konkurencia pre výchovu nových talentov a tým sa posúvame k našim dlhodobým cieľom.“ konštatuje hokejista Martin Cibák, držiteľ Stanley cupu z roku 2004.

 

Veľká radosť pre brankárov

V mikulášskej ENEL aréne sa počas otvorenia 17. ročníka turnaja o Pohár primátora mesta Liptovský Mikuláš v ľadovom hokeji odovzdala brankárska výstroj v hodnote 3 450 eur občianskemu združeniu Hokejové talenty MHK 32 Liptovský Mikuláš od Nadačného fondu  KIA Motors Slovakia v Nadácii Pontis za prítomnosti primátora mesta Liptovský Mikuláš Ing. Jána Blcháča, riaditeľa občianskeho združenia Hokejové talenty  MHK 32 Jána Urbana, zástupcu primátora mesta Ing. Rudolfa Urbanoviča a víťaza Stanleyho pohára z roku 2004, spoluzakladateľa organizácie, Martina Cibáka.


"Náš projekt "Podpora mladých hokejových talentov Liptova" je dlhodobým projektom, ktorým chceme hlavne materiálne a finančne prispieť chlapcom a dievčatám, ktorí sa chcú venovať ľadovému hokeju. Keďže hokej je finančne náročný šport pre rodičov, prispeli sme kúpou kompletných hokejových brankárskych výstrojí, ktoré budeme zapožičiavať deťom. Naša podpora týmto nekončí, každou novou sezónou očakávame pribúdanie detí, ktoré sa prihlásia na hokej a bude im potrebné pomôcť a my im budeme chcieť vyjsť v ústrety. Obrovskú úlohu v našich projektoch zohráva mesto Liptovský Mikuláš, ktoré nám pomáha finančne aj organizačne", konštatuje výkonný riaditeľ občianskeho združenia, Ján Urban.

 

Na budúcnosti záleží

Na hokejovú sezónu sme sa pripravili nákupom nových hokejových výstrojí v hodnote 15 000 eur od Ministerstva financií Slovenskej republiky. Toto obdobie sa nesie v duchu náboru detí na hokej. Snažíme sa priblížiť k deťom a ich rodičom čo najviac tým, že naši tréneri navštevujú škôlky a školy kde oboznamujú s výhodami Hokejových talentov. Každé dieťa do 9 rokov na ľad oblečieme, čo sprístupňuje hokej v Liptovskom Mikuláši pre všetkých, čo majú záujem.

Na Slovensku veľká finančná alebo organizačná pomoc z vedenia mesta pre športové kluby nie je častá. Preto sme veľmi vďační, že vedenie mesta Liptovský Mikuláš voči tradícii hokeja nie je ľahostajné a pripája sa k našim cieľom a víziám svojim obrovským dielom pomoci. Touto cestou by sme sa chceli poďakovať pánovi primátorovi mesta Liptovský Mikuláš, Ing. Jánovi Blcháčovi a ďalším, ktorí sa významne podieľajú na fungovaní celého systému.

Viac informácií nájdete na www.hokejovetalenty.sk

Náborový tréning každú sobotu o 8:30h, JL aréna

Hokejové Talenty