HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

So Zámkami bez bodu

pridané: 15.10.2017

Posledný zo série domácich zápasov sme odohrali proti Novým Zámkom. Nedarilo sa nám bohužiaľ tak, ako by sme si predstavovali.

Prvú tretinu sme síce začali aktívnejšie ako hostia, gólu sme sa ale nedočkali. V 8.minúte sme dostali možnosť na strelenie úvodného gólu v presilovke, ani tá však ku gólu neviedla. Snaha našim chlapcom nechýbala, brankár hostí bol ale nad ich sily v prvej dvadsaťminútovke.

Druhá tretina začala veľkou šancou Maroša Piatku, ktorý spoza bránky vykorčuľoval až pred Kováča, puk ktorý zostal v bránkovisku však už nedokázal doraziť do siete. V 25.minúte Jakub Sukeľ nedokázal svoj únik zakončiť gólom a hostia trestali. V 27.minúte Dubinin dokázal s pomedzi kruhov prestreliť Košarišťana, ktorý si na puk síce siahol, ten sa ale pomaly dokotúľal do siete. V 32.minúte hostia viedli o dva góly, keď Špirko dokázal po strele doraziť vyrazený puk vo vzduchu a „EŠKA“ tak prehrávala o dva góly. Šanca na zníženie náskoku prišla v závere tretiny v presilovej hre, Kriškovu strelu ale so šťastím Kováč vyrazil. Po dvoch tretinách sme tak prehrávali o dva góly.

Na začiatku tretej tretiny sme hrali presilovku, tá dopadla opačne ako by sme potrebovali. Špirko s Fábrym sa v prečíslení dvoch proti jednému dokázali presadiť, keď Fábry dorazil Špirkovu strelu odrazenú od zadného mantinelu do siete a stav stretnutia už vyzeral veľmi zle. Naši diváci sa dočkali až v 48.minúte v ďalšej z presilových hier. Rapáč na dvakrát dokázal prekonať Kováča spomedzi kruhov po Uramovej prihrávke spoza brány. Naši chlapci sa pustili do naháňania súpera a nepriaznivého stavu, dokonca sme viac ako minútu skúsili aj hru bez brankára, bohužiaľ nič nepomohlo. Kontaktný a ani vyrovnávajúci gól sa nám nepodarilo streliť a doma sme tak prehrali so Zámkami o dva góly.

 

Tipsport liga

12.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC Nové Zámky     1:3 (0:0,0:2,1:1)

Góly: 48. Rapáč (Uram) – 28. Dubinin (Raenko, K. Jass), 32. Špirko (Zbořil, Hruška), 42. Fábry (Špirko)

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Suchý, Kuráli, Pacalaj, Tabaček, Devečka, Nádašdi, Moravčík – Števuliak, Paukovček, Rapáč – Piatka, Langhammer, Spilar – Uram, M. Sukeľ, Kriška – Laco, Lištiak, J. Sukeľ

HC Mikron Nové Zámky: Kováč – Plašil, M. Jass, Salija, Prapavessis, Hruška, Kovačevič, Hain, Šimek – Raenko, Dubinin, K. Jass – Cetkovský, Špirko, Zbořil – Surovka, Šimun, Varga – Fábry, Klenko, Lantoši

 

Rozhodcovia: Kalina, Orolin – Jobbágy, Bogdaň

 

 

Tomáš Paprčka