HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Vlci sú zahnaní

pridané: 06.10.2017

Domáci diváci sa na tretí pokus dočkali domáceho víťazstva. Vlci zo Žiliny dokázali skórovať iba jedenkrát a  to im na body nestačilo.

Prvá tretina sa niesla v réžii našich chlapcov. Domáce publikum tlačilo svojich miláčikov za úvodným gólom a dočkali sa. V 6.minúte Marek Uram krásne našiel spoza bránky pred Tomekom osamoteného Rapáča, a ten strelou ponad lapačku brankára hostí z tesnej blízkosti otvoril skóre zápasu. Naši chlapci boli aktívnejší a počas celej tretiny mali lepší pohyb ako hosťujúci hráči. Bohužiaľ, skórovali iba raz, a tak po prvej tretine sme viedli iba o jeden gól.

Druhá tretina bola vyrovnanejšia a osmelili sa čoraz viac aj hosťujúci hráči. Košarišťan musel byť pozorný. Druhý gól stretnutia padol ako cez kopirák toho úvodného. Uram našiel spoza bránky pred Tomekom tiesneného Rapáča, a ten nakoniec pretlačil puk do siete aj po druhýkrát. Vedenie Liptákov a radosť domácich fanúšikov žiaľ netrvala dlho. O minútu po druhom góle sa skóre menilo opäť. Stupka si pekne nakorčuľoval do tretiny, kde si prebral Konečného prihrávku od mantinelu a blafák zakončil umiestnením puku medzi Košarišťanove betóny. Do konca tretiny sa hostia snažili o vyrovnanie, no viac gólov sme už nevideli, a tak aj po druhej siréne sme viedli o jeden gól.

Tretia tretina bola hlavne o snahe hostí zo Žiliny o strelení vyrovnávajúceho gólu a o domácich brejkových situáciách ako odpovede na snahu hostí. Aj napriek viacerým sľubným šanciam na jednej či druhej strane sme už ďalšie góly nevideli. Ku gólu neviedla ani powerplay hostí a domáci si konečne pripísali v domácom zápase tri body.

Tie budú chcieť potvrdiť už v nedeľu, kedy sa predstavia opäť na domácom ľade proti doteraz nezdolanej Dukle Trenčín. Buly sa hodí o 15:00.

"EŠKA" DO TOHO!!!

JEDINE HK 32!!!

 

Tipsport liga

9.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš - MšHK Žilina               2:1 (1:0,1:1,0:0)

Góly: 6. Rapáč (Uram, M. Sukeľ), 28. Rapáč (Uram) – 29. Stupka (Konečný)

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Suchý, Kuráli, Pacalaj, Tabaček, Bača, Nádašdi, Moravčík, Devečka – Kriška, Paukovček, Spilar – J. Sukeľ, Langhammer, Števuliak – Uram, M. Sukeľ, Rapáč – Laco, Piatka, Lištiak

MsHK Žilina: Tomek – Mikuš, Hatala, Poulin, Roman, Mendrej, Harant, Dolinajec, Váňa – Handlovský, Klimenta, Kuchkin – Švihálek, Húževka, Jurík – Konečý, Martindale, Stupka – Babka, Ondruš, Rogoň

 

Rozhodcovia: Snášel, Lauff – Bogdaň, Jobbágy

Diváci: 1100

 

Tomáš Paprčka