HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

V piatok 6. októbra privítame doma žilinských "Vlkov"

pridané: 03.10.2017

"Tréneri nám pripravili zostrih zápasov, na ľade sme nacvičovali systém a situácie ktoré môžu nastať v zápase, takže teraz je to už len na nás hráčoch, aby sme to správne realizovali. Určite chceme uspieť a konečne vyhrať domáci zápas, najlepšie za tri body," prezradil kapitán Ján Tabaček.

Z minulosti klubu MsHK Žilina

Hokejový oddiel bol v Žilina založený v roku 1925 pod názvom ŠK Žilina. V období pred 2. svetovou vojnou a počas nej hrala Žilina župné majstrovstvá a turnaje. V rokoch 1945-49 sa podarilo vybudovať umelú ľadovú plochu, čo značne prispelo k zvýšeniu záujmu o hokej v Žiline. Na krátky čas sa dokonca Žilina dostala do celoštátnej hokejovej ligy. V roku 1961 bola ľadová plocha zastrešená. V sezóne 1964/65 získala Žilina titul majstra Slovenska, ale do celoštátnej ligy sa jej nepodarilo prebojovať. Do elitnej súťaže sa dostala až po osamostatnení Slovenska v sezóne 2000/01. V sezóne 2005/06 sa klub stal majstrom Slovenska, no hneď v ďalšej sezóne sa umiestnil na poslednom desiatom mieste.

Uplynulá sezóna

V základnej časti najvyššej slovenskej súťaže ešte žilinské A-mužstvo nikdy neskončilo na 4. mieste, až teraz. Do štvrťfinálovej série proti Zvolenu išli zverenci Milana Jančušku v pozícii mierneho favorita a o postupe rozhodli v siedmom zápase. To znamenalo potvrdenie príslušnosti k elitnému kvartetu Tipsport Ligy a následne aj zisk bronzových medailí.

Vzájomné zápasy v sezóne 2016/17

MsHK Žilina - MHk 32 Liptovský Mikuláš               2:7 (0:1, 2:4, 0:2)

MHk 32 Liptovský Mikuláš - MsHK Žilina               2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

MsHK Žilina - MHk 32 Liptovský Mikuláš               7:3 (3:0, 3:3, 1:0)

MHk 32 Liptovský Mikuláš - MsHK Žilina               1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

MsHK Žilina - MHk 32 Liptovský Mikuláš               4:2 (1:1, 3:0, 0:1)

MHk 32 Liptovský Mikuláš – MsHK Žilina              4:5 (1:0,2:4,1:1)

 

Zmeny v kádri

Po celkom dobrej sezóne a oslavách bronzu nastalo v kádri Žiliny len pár zmien. Na Jančuškove miesto zasadol jeho niekdajší asistent Stanislav Škorvánek.  V tíme „Vlkov“ ostala drvivá väčšina úspešného mužstva spred roka.  Na odchod zavelil Marek Hovorka a Radim Hruška. Ako väčšina tipsportligových tímov aj Žilinčania zalovili na legionárskom trhu a dotiahli do tímu mimoriadne produktívnu dvojicu z anglickej ligy, obrancu Poulina a Scotta Pitta. Nemenej zaujímavá je aj posila do stredu útoku Ryan Martindale. Do obrany sa vrátil skúsený odchovanec Tomáš Harant a mladý Michal Roman. Stálicou v žilinskej bránke ostal Tomáš Tomek.

 

Zloženie tímu:

Brankári: Maroš Mikoláš, Tomáš Tomek, Anton Ivanovič

Obrancovia: Tomáš Harant, Michal Juraško, Peter Mikuš, Andrej Hatala, Félix- Antoine Poulin, Michal Roman, Martin Vyskoč, Jakub Emil Mendrej, Jakub Meliško

Útočníci: Lukáš Handlovský, Marcel Holovič, Rastislav Konečný, Juraj Jurík, Peter Huževka, Scott Pitt, Patrik Rogoň, Václav Stupka, Filip Ondruš, Michal Švihálek, Ryan Martindale, Marián Váňa, Emil Švec, Milan Dolinajec, Tomáš Klimenta