Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

V piatok 6. októbra privítame doma žilinských "Vlkov"

pridané: 03.10.2017

"Tréneri nám pripravili zostrih zápasov, na ľade sme nacvičovali systém a situácie ktoré môžu nastať v zápase, takže teraz je to už len na nás hráčoch, aby sme to správne realizovali. Určite chceme uspieť a konečne vyhrať domáci zápas, najlepšie za tri body," prezradil kapitán Ján Tabaček.

Z minulosti klubu MsHK Žilina

Hokejový oddiel bol v Žilina založený v roku 1925 pod názvom ŠK Žilina. V období pred 2. svetovou vojnou a počas nej hrala Žilina župné majstrovstvá a turnaje. V rokoch 1945-49 sa podarilo vybudovať umelú ľadovú plochu, čo značne prispelo k zvýšeniu záujmu o hokej v Žiline. Na krátky čas sa dokonca Žilina dostala do celoštátnej hokejovej ligy. V roku 1961 bola ľadová plocha zastrešená. V sezóne 1964/65 získala Žilina titul majstra Slovenska, ale do celoštátnej ligy sa jej nepodarilo prebojovať. Do elitnej súťaže sa dostala až po osamostatnení Slovenska v sezóne 2000/01. V sezóne 2005/06 sa klub stal majstrom Slovenska, no hneď v ďalšej sezóne sa umiestnil na poslednom desiatom mieste.

Uplynulá sezóna

V základnej časti najvyššej slovenskej súťaže ešte žilinské A-mužstvo nikdy neskončilo na 4. mieste, až teraz. Do štvrťfinálovej série proti Zvolenu išli zverenci Milana Jančušku v pozícii mierneho favorita a o postupe rozhodli v siedmom zápase. To znamenalo potvrdenie príslušnosti k elitnému kvartetu Tipsport Ligy a následne aj zisk bronzových medailí.

Vzájomné zápasy v sezóne 2016/17

MsHK Žilina - MHk 32 Liptovský Mikuláš               2:7 (0:1, 2:4, 0:2)

MHk 32 Liptovský Mikuláš - MsHK Žilina               2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

MsHK Žilina - MHk 32 Liptovský Mikuláš               7:3 (3:0, 3:3, 1:0)

MHk 32 Liptovský Mikuláš - MsHK Žilina               1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

MsHK Žilina - MHk 32 Liptovský Mikuláš               4:2 (1:1, 3:0, 0:1)

MHk 32 Liptovský Mikuláš – MsHK Žilina              4:5 (1:0,2:4,1:1)

 

Zmeny v kádri

Po celkom dobrej sezóne a oslavách bronzu nastalo v kádri Žiliny len pár zmien. Na Jančuškove miesto zasadol jeho niekdajší asistent Stanislav Škorvánek.  V tíme „Vlkov“ ostala drvivá väčšina úspešného mužstva spred roka.  Na odchod zavelil Marek Hovorka a Radim Hruška. Ako väčšina tipsportligových tímov aj Žilinčania zalovili na legionárskom trhu a dotiahli do tímu mimoriadne produktívnu dvojicu z anglickej ligy, obrancu Poulina a Scotta Pitta. Nemenej zaujímavá je aj posila do stredu útoku Ryan Martindale. Do obrany sa vrátil skúsený odchovanec Tomáš Harant a mladý Michal Roman. Stálicou v žilinskej bránke ostal Tomáš Tomek.

 

Zloženie tímu:

Brankári: Maroš Mikoláš, Tomáš Tomek, Anton Ivanovič

Obrancovia: Tomáš Harant, Michal Juraško, Peter Mikuš, Andrej Hatala, Félix- Antoine Poulin, Michal Roman, Martin Vyskoč, Jakub Emil Mendrej, Jakub Meliško

Útočníci: Lukáš Handlovský, Marcel Holovič, Rastislav Konečný, Juraj Jurík, Peter Huževka, Scott Pitt, Patrik Rogoň, Václav Stupka, Filip Ondruš, Michal Švihálek, Ryan Martindale, Marián Váňa, Emil Švec, Milan Dolinajec, Tomáš Klimenta