HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Ani druhý domáci zápas víťazstvo nepriniesol

pridané: 29.09.2017

Podtatranské derby pre hostí.

Mužstvá začali opatrne. Ani jeden zo súperov nechcel spraviť chybu, ktorá by viedla ku otváraciemu gólu. Ten napokon predsa len padol ešte v úvodných dvadsiatich minútach. V 17. minúte sa dostal k puku v útočnom pásme Kroták a blafákom cez os klziska prekonal Košarišťana, a tak hostia z Popradu v prvej prestávke viedli najtesnejším rozdielom.

Opatrný priebeh hry mala aj prostredná tretina. Domáci sa snažili vyrovnať, ale narážali na dobre organizovanú defenzívu hostí. V polovici zápasu sa predsa domáci diváci dočkali. V presilovej hre vystrelil od modrej čiary Suchý, hosťujúci brankár ju vyrazil iba pred seba, kde stál Paukovček a dorazil ho do bránky. Domáci prebrali iniciatívu a v druhej polovici tretiny zatlačili hostí do defenzívy. V 16.minúte Matúš Sukeľ neuspel v čistej gólovej šanci po Uramovej nahrávke spoza bránky. A tak po dvoch tretinách svietil na výsledkovej tabuli nerozhodný stav.

V 4.minúte tretej tretiny mali hostia možnosť presilovej hry, no domáci zvládli hru o jedného hráča menej. Následne v 7.minúte mohli ísť do vedenia hráči "EŠKY". Najprv Števuliak a následne ani Langhammer nedokázali dopraviť puk do siete. V 14.minúte Paukovček pri tlaku prvej formácie nedokázal skórovať. Potom už ale prišli šance hostí. Tie najväčšie prišli pri Langhammerovom vylúčení necelé dve minúty pred sirénou. Hostia dokonca dopravili puk do siete, gól však neplatil, nakoľko bol dosiahnutý až tesne po uplynutí hracej doby. Došlo teda na predĺženie.

V ňom dohrávali hostia presilovku. Domáci ubránili početnú prevahu a nadychovali sa ku gólu. Zabrzdilo ich ale ďalšie vylúčenie. Touto početnou výhodou už hostia nepohrdli. Po tvrdej Jáchymovej strele dorazil puk do odkrytej bránky Vandas.

"Liptáci cestujú v nedeľu na ľad majstrovskej Bystrice. Následne absolvujú až tri domáce zápasy za sebou.

"EŠKA" DO TOHO!!!

JEDINE HK 32!!!

 

Tipsport liga

7.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Poprad               1:2pp (0:1,1:0,0:0 - 0:1)

Góly: 31. Paukovček (Suchý) PP – 18. Kroták (Matej Paločko, Matúš Paločko), 65. Vandas (Jáchym) PP

 

Strely: 31:28 (9:8,12:7,10:9 - 0:3)

Tresty: 5:3

Presilovky: 1:1

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Suchý, Kuráli, Pacalaj, Tabaček, Bača, Nádašdi, Moravčík, Devečka – Kriška, Paukovček, Spilar – J. Sukeľ, Langhammer, Števuliak – Uram, M. Sukeľ, Rapáč – Laco, Piatka, Lištiak

HK Poprad: Ivanov – Brejčák, Davydov, Fabian, Jáchym, McDowell, Ignatov, Zadražil, Dinda – Štrauch, Mlynarovič, Svitana – Ježek, Heizer, Vandas – Bogoslovskij, Lichanec, Abdul – Kroták, Matej Paločko, Matúš Paločko

 

Rozhodca: Jonák, Lokšík – Orolin, Stanzel

Diváci: 1 200

 

 

Tomáš Paprčka