HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Z Nitry po dobrom výkone bez bodového zisku

pridané: 25.09.2017

HK Nitra – MHK 32 Liptovský Mikuláš 3:2 (2:2, 1:0, 0:0)

Góly: 3. H. Ručkay, 9. Luciani (Blackwater, Milam), 30. T. Mikúš (Blackwater, Luciani) – 8. Spilar (Uram, M. Sukeľ), 18. Kriška (B. Rapáč, Suchý).

Nitra: Hartzell – Mezei, Pupák, Ordzovenský, Milam, Korím, J. Kováčik, Hruška, Versteeg – Rzavský, Krištof, Paulovič – Blackwater, Šille, Luciani – Kutálek, T. Mikúš, H. Ručkay – Šiška, A. Kollár ml., Štumpf​

Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Mezovský, Nádašdi, Suchý, Kuráli, Pacalaj, Tabaček, Mat. Bača, Devečka – Uram, M. Sukeľ, Spilar – Kriška, Paukovček, B. Rapáč – J. Sukeľ, Langhammer, Števuliak – Kabáč, Piatka, Laco

Rozhodovali: Orolin, Štefik – Jobbágy, Korba, vylúčení: 6:6, presilovky a oslabenia: 0:0

 

Zápas v Nitre začal vo vynikajúcej atmosfére a od úvodného buly bolo jasné, že sa diváci môžu tešiť na dobrý hokej. O úvodnú strelu do priestoru brány sa postaral Rapáč. Hartzell jeho pokus schoval do lapačky. Na druhej strane Milam nahodil puk a jemný teč Blackwatera upratal Košarišťan do rohu klziska. V 3.minúte sme nešťastne inkasovali, keď puk schovaný vo výstroji Nádašdiho vypadol pred naše bránkovisko kde bol voľný Ručkay a ten nemal problém skórovať. V 8. minúte sa Uramovi po dobiedzaní pred bránou Nitry nepodarilo prekonať na dva krát Hartzella. Vyrazený puk si ale našiel Spilar a bolo vyrovnané. Naša radosť však netrvala dlho. Luciani sa dostal k puku pred našou bránou, potiahol si ho do ľava a bekhendom poslal Nitru do vedenia. Potom zaujali na obidvoch stranách nastrelené bránkové konštrukcie. Najprv to bol domáci Kutálek a za moment aj náš Devečka. Naďalej sme hrali aktívne a v 18.minúte sme vyrovnali skóre zápasu. Chybu Hartzella sa na prvý pokus nepodarilo Kriškovi potrestať, no k puku sa dostal opäť a otvoril si strelecký účet v tejto sezóne.

 

Druhá tretina začala o poznanie opatrnejšie. Až v 26. minúte bol vylúčený prvý hráč Branislav Mezei. O pár sekúnd ho nasleduje na našej strane Matúš Sukeľ. Hralo sa obojstranne rýchlo a brankári museli byť v strehu. Prišla však 30. minúta a v nej gól domácich z hokejky Mikúša. Na oboch stranách sa začalo viac vylučovať. Presilovú hru o dvoch hráčov sme nevyužili a rovnako tak ani domáci hráči a do šatne šli domáci s jednogólovým náskokom.

 

V treťom dejstve sme sa vrhli do útoku. Hrali sme často v súperovej tretine. Už po dvoch minútach obral Števuliak domáceho hráča o puk, ale jeho pokus domáci brankár kryl. Snažili sme sa o nátlakovú hru no čas sa neúprosne chýlil ku koncu. O vyrovnanie sa pokúsil v 52. minúte Paukovček, ktorý našiel pred bránou úplne voľného Rapáča, ten však neuspel. Pred koncom nás pribrzdilo vylúčenie Nádašdiho.V úplnom závere sme sa dostali aj k hre bez brankára, no neúspešne.

 

 

Hlasy trénerov:

Andrej Kmeč, tréner Nitry: "My sme odohrali v piatok dobrý zápas v Trenčíne a vyšli sme naprázdno. V nedeľu ten výkon nebol ideálny, ale taký je hokej. Máme tri body a to je veľmi dôležité. Liga je extrémne vyrovnaná a všetky mužstvá majú kvalitu. Chceme a aj budeme pracovať s mladými hráčmi. Najmä v útoku máme dosť mladých hráčov a výkony sú niekedy kolísavé. Jeden zápas odohráme dobre, druhý je horší, čiže musíme stabilizovať výkonnosť. Pre nás sú to však v nedeľu dôležité tri body a sme radi, že sme ich získali."

Pavel Paukovček, tréner Liptovského Mikuláša: "Nedeľná prehra ma nesmierne mrzí, pretože chlapci podali zodpovedný, kvalitný výkon a v mnohých častiach sme dostávali súpera pod tlak. Žiaľ, to, čo padlo súperovi, nám nepadlo. Dostali sme dva kuriózne góly, ale taký je hokej. Teší ma najmä výkon mužstva, ale neteší ma, že odtiaľto odchádzame bez bodu."

 

Chlapcom treba poďakovať za predvedený výkon. Určite si zaslúžili nejaký ten bodík. Veríme, že to príde už v utorok 26. septembra na ľade v Piešťanoch, kde si svoje sily zmeriame s mladíkmi zo SR 20.