HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

V Detve za tri body

pridané: 23.09.2017

HC 07 Orin Detva -  MHk 32 Liptovský Mikuláš  1:5   (0:1, 0:1, 1:3)

 

Góly: 59. Fekiač (Gašpar), 19. Langhammer (Pacalaj), 24. M.Sukeľ (Devečka,Spilar), 45. J.Sukeľ (Števuliak), 57. Kuráli (Paukovček), 59. Piatka (Devečka)


HC 07 Orin Detva: Nagy (Larose) – Šimon, Gachulinec, Macejko, Fekiač, Sládok, Strukoff, Zorván, Fedosov – Halás, Sčurko, Videlka – Žilka, Chovan, Milý – Murček, Gašpar, Surový – Huňady, Srnka, Ondris

MHk 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan (Hollý) – Mezovský, Nádašdi, Suchý, Kurali, Pacalaj, Tabaček, Bača, Devečka – Uram, Sukeľ M., Spilar – Kriška, Paukovček, Rapáč – Sukeľ J. , Langhammer, Števuliak – Kabáč, Piatka, Laco

Rozhodca: Lokšík, Mullner – Korba, Gavalier

Hneď v úvodnej minúte nám zatuhlo, keď sa domáci už takmer radovali z gólu, našťastie Videlka trafil len žrď našej brány. Detvania od úvodu dávali najavo snahu vyhrať prvé stretnutie v Tipsport lige. V 8.minúte sme mali možnosť presilovky, ale strely Krišku, Langhammera a Tabačeka neprešli za chrbát brankára A.Nagya, ktorý v minulej sezóne hájil práve naše farby. Obidva mužstvá dobre vykrývali stredné pásmo a tak prienikových akcií bolo málo. V obrovskej šanci sa ocitol Branislav Rapáč, jeho strela však letela nad. Potom domáci Fekiač bombou od modrej preveril nášho brankára. Už, už sa zdalo, že sa do šatní pôjde bez gólov, keď nastala 19.minúta a vtedy to prišlo. Marek Pacalaj vyzval do jazdy Jakuba Langhammera a ten krížnou strelou otvoril skóre. Domáci už v záverečnom tlaku nenašli recept na prekonanie vynikajúceho Košarišťana.

Druhé dejstvo začalo obojstranne na vyššie obrátky. Hralo sa často pred oboma gólmanmi, ktorí dokazovali svoje umenie. Najprv Žilka nevyzrel na Košarišťana a na opačnej strane Patrik Števuliak prestrelil. Následne sme šli do oslabenia, ktoré sme ustáli a hneď potom bola táto výhoda na našej strane. Presilovku sme využili expresne rýchlo. Po vyhratom buly prihral Gabriel Spilar na modrú Dušanovi Devečkovi, ten vystrelil a Matúš Sukeľ šikovným tečom navýšil naše vedenie. V 29.minúte sa dostal do brejku Ján Tabaček, ale Nagy perfektným zákrokom zmaril našu šancu. Krátko nato po našej chybe, zdvihol výborných divákov zo sedadiel Ščurko, no rozvlnil len bočnú sieť. V tejto časti hry to bol vynikajúci hokej z oboch strán. Obrovské šance Detvancov zneškodnil Košarišťan pri vylúčení Matúša Sukeľa. Až do konca tretiny nám častejšie podkurovali domáci, ale my sme výbornou obrannou hrou udržali priaznivý výsledok pred záverečným dejstvom.


V tretej tretine mužstvo spod Poľany otvorilo hru s cieľom dať kontaktný gól, čo nám vyhovovalo. Najprv v 45.minúte ušla dvojica Patrik Števuliak, Jakub Sukeľ a druhý menovaný nemal problém upratať puk do odkrytej časti súperovej brány. Domácim hráčom nemožno uprieť snahu, no naša defenzíva bola v tomto zápase vynikajúca. Bežala 57.minúta, keď v útočnom pásme pohybom pomýlil brániacich hráčov Mário Kuráli a bekhendom popri pravom betóne brankára Nagya zvýšil na 4:0 pre našu družinu. Čestný úspech sme dopriali aj domácim korčuliarom. Nechytateľne prepálil všetko pred sebou Fekiač. Hneď nato Detvanci prepadli v strednom pásme a Maroš Piatka po spolupráci s Dušanom Devečkom uzavrel skóre tohoto zápasu.


Veľká vďaka patrí všetkým našim chlapcom a realizačnému tímu za toto dôležité víťazstvo. V nedeľu nás čaká ďalší ťažký zápas, ašpirant na najvyššie umiestnenie HK Nitra. Prečo neozbíjať aj tohto súpera o nejaké body? Necháme sa prekvapiť.