HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Prvý domáci zápas s prehrou

pridané: 17.09.2017

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HKM Zvolen 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

  • Góly a asistencie: 4. Török (Fekiač), 20. Chovan (Ross, Kytnár), 60. Ross
  • MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Pacalaj, Tabaček, Suchý, Kuráli, Mezovský, Nádašdi, Bača, Devečka – Uram, M. Sukeľ, Spilar – Kriška, Paukovček, Rapáč – J. Sukeľ, Langhammer, Števuliak – Kabáč, Piatka, Laco
  • HKM Zvolen: Climie – Hraško, Bokroš, Ross, Wharton, Drgoň, Ivan, Andersons, Ťavoda – Matis. Kytnár, Chovan – Asichak, Coffman, Dziurzynski – Obdržálek, Jurík, Síkela – Töröok, Fekiač, Ďaloga
  • Rozhodca: Orolin, Kalina – Bogdaň, Jobbágy
  • Diváci: 1400

V prvom vystúpení na domácom ľade, sme nastúpili s odhodlaním potešiť domácich fanúšikov.

Prví pohrozili Zvolenčania, ale Kytnárovu strelu zblokovali naši obrancovia. Hneď nato Kuráli v dobrej pozícii pálil na bránu súpera, no gólman hostí vyrazil. Následný závar pred ním, vyriešil hosťujúci obranca  priťuknutím puku pod lapačku Climieho. V 4.minúte sme prehrávali 0:1. Fekiač našiel voľného Töröka a jeho strela švihom skončila za chrbtom Košarišťana. Častejšie sme začali ostreľovať kanadského brankára, no stále neúspešne. Po góloch volali šance Števuliaka, Laca a aj Tabačeka. Avšak platilo známe porekadlo "nedáš-dostaneš" v tej najnevhodnejšej chvíli, keď do konca tretiny zostávalo dvanásť sekúnd. Zvolen využil zaváhanie v obrannom pásme a Chovan pretlačil puk popri betóne nášho brankára. Do šatní sme išli s dvojgólovým mankom.


V druhom dejstve najprv pohrozil v prečíslení hosťujúci Wharton strelou do vyrážačky Košarišťana. V presilovej hre sa dostal do šance Jakub Langhammer, no puk sa mu skĺzol z čepele hokejky. Hostia mali v tejto časti stretnutia puk častejšie na svojich hokejkách a hlavne druhá formácia hostí nám robila problémy.

     
Tretia tretina začala našou snahou o kontaktný gól, ale Zvolenčania dobre vykrývali stredné pásmo. Šance boli na oboch stranách a brankári boli pozorní. Veľkú šancu na zvýšenie stavu mal v 57. minúte Asuchak, v nájazde však prestrelil. Necelé dve minúty pred koncom sme sa odhodlali k hre bez brankára, no hosťujúci Ross z polovice ihriska gólom do prázdnej brány spečatil víťazstvo hostí.

Pavol Paukovček, tréner: „Paradoxne o zápase rozhodla prvá tretina, kde sme boli jasne lepší, ale súper dal dva góly. Chcenie síce bolo, ale urobili sme chyby, ktorých sa musíme vyvarovať. Je to v podstate šport, ale teraz už musíme rozmýšľať nad ďalší zápasom"


Našim chlapcom nemožno uprieť snahu, ale nám dnes nebolo asi súdené streliť aspoň prvý domáci Tipsport ligový gól v tejto sezóne. Veríme, že chlapci na túto prehru rýchlo zabudnú a už v najbližšom zápase na ľade Detvy ukážu svoju hru a výsledkom potešia všetkých fanúšikov. Zápas sa začína v piatok o 18,00 hodine v Detve.