HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

V treťom kole Tipsport ligy zabojujeme v Nových Zámkoch

pridané: 14.09.2017

HC Nové Zámky

 

Klub HC Nové Zámky vznikol na jar v roku 2011 keď klub transformoval seniorskú kategóriu z HK Lokomotíva Nové Zámky do HC Nové Zámky s.r.o.

 

V sezóne2011/12 - klub štartuje v 2HL po tom, čo nebol prijatý do 1HL na základe rozhodnutia ZOK 1HL. V sezóne 2012/13 sa na základe povolenia Výkonného výboru SZĽH prihlásil do medzinárodnej MOL ligy. Hneď vo svojej prvej sezóne sa pod vedením trénera Róberta Spišáka prebojoval do play-off a skončil na peknom 4. mieste.

 

Doposiaľ najväčším úspechom Novozámockého hokeja je nasledujúci ročník a víťazstvo v medzinárodnej MOL lige. Vo finálovej sérii porazili rumunský celok ASC Corona Brašov. Súčasťou víťazného tímu z juhu slovenska bol aj náš Marek Uram.

V sezóne 2014/15 účinkoval klub v dvoch súťažiach. V MOL lige, kde neuspel vo finále a v 2.slovenskej lige, kde sa stal jej víťazom. V nasledujúcom ročníku 2015/16 sa dostali hokejisti cez úspešnú baráž do najvyššej súťaže.

 

Hlavný tréner Štefan Mikeš v uplynulej sezóne doviedol svoj tím do play off a to znamenalo predĺženie spolupráce aj pre sezónu 2017/2018. Káder však neostal pokope, skôr naopak. Zásadné zmeny zasiahli všetky posty a v kabíne je medzinárodný mix hráčov. Najnovším prírastkom je útočník Filip Surovka, ktorý nedávno neuspel na skúške v Jihlave. Najväčšou hviezdou z posíl je Rastislav Špirko. Okrem spomínaného Špirka sú zaujímavými prírastkami aj brankár Vladimír Kováč, útočníci Róbert Lantoši, Jiří Cetkovský, obrancovia Sebahudin Kovačevič, Arturs Salija, Radk Deyl.

 

Aktuálnu sezónu 2017/18 začali Novozámčania úspešne, keď zvíťazili na domácom ľade nad HKM Zvolen 5:1 a v ďalšom zápase uspeli na ľade HC 07 Detva 3:2pp.

 

V základnej časti sezóny 2016/17 sme odohrali s Novými zámkami šesť stretnutí

 

Mhk32 Liptovský Mikuláš - HC Nové Zámky 3:2

 

HC Nové Zámky - Mhk32 Liptovský Mikuláš 7:0

 

Mhk32 Liptovský Mikuláš - HC Nové Zámky 2:1pp

 

HC Nové Zámky - Mhk32 Liptovský Mikuláš 5:2

 

Mhk32 Liptovský Mikuláš - HC Nové Zámky 2:6

 

HC Nové Zámky - Mhk32 Liptovský Mikuláš 4:2

 

 

Zloženie tímu

 

Brankári:

Kováč Vladimír, Romančík Patrik

 

Obrancovia:

Deyl Radek, Dudas Jesse (Can/Maď), Hain Samuel, Chovan Martin, Kovačevič Sabahudin (Slo), Plášil Karel (Cze), Prapavessis Matt (Can), Salija Arturs (Lot), Šimek Denis

 

Útočníci :

Cetkovský Jiří (Cze), Dubec Marek, Dubinin Artyom (Rus), Fábry Branislav, Klenko Jozef, Kučkin Stanislav (Rus), Lantoši Róbert, Novotný Štěpán (Cze), Raenko Anatolij (Rus), Rehák Dominik, Schultz Jesse (Can), Surovka Filip, Šimun Eduard, Špirko Rastislav, Tibenský Jozef, Varga Róbert, Zbořil Adam (CZE)