HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Predstavujeme Vám súpera, ktorý nás čaká v druhom kole Tipsport ligy - HC Košice

pridané: 09.09.2017

Predstavujeme Vám súpera, ktorý nás čaká v druhom kole Tipsport ligy.

HC KOŠICE

V predchádzajúcej sezóne sa ambície klubu z východu nepodarilo naplniť a mužstvo, ktoré každoročne bojuje o najvyššie méty skončilo nečakane rýchlo. Vo štvrťfinále boli nad sily oceliarov hokejisti MHC Martin, ktorým podľahli v sérii 2:4 na zápasy.

Po tomto neúspechu nastali v klube mnohé personálne zmeny. Vedením mužstva boli poverení tréneri Milan Jančuška a Jerguš Bača. V Košiciach pristúpili aj k výraznej obmene kádra. Klub z metropoly východu pred sezónou angažoval viacero zaujímavých mien. Okrem spomínaného trénerského dua sa budú v Košiciach spoliehať hlavne, na už skúsené posily, medzi ktoré patrí aj Petr Kafka, Marek Hovorka, Václav Čížek, Joakim Lundström, Jere Pulli, Patrk Koyš, David Pacan, Blake Kessel a Martin Bača. Na východe samozrejme vsádzajú aj na skúsenosti Ladislava Nagya a Jiřího Biceka. Obaja hráči sú už neodmysliteľnou súčasťou tímu.

V základnej časti sezóny 2016/17 sme odohrali s Košičanmi šesť stretnutí

HC Košice - MHk32 Liptovský Mikuláš 2:0

MHk32 Liptovský Mikuláš - HC Košice 3:1

HC Košice - MHk32 Liptovský Mikuláš 7:4

MHk32 Liptovský Mikuláš - HC Košice 3:1

HC Košice - MHk32 Liptovský Mikuláš 4:2

MHk32 Liptovský Mikuláš - HC Košice 0:2

V príprave pred nadchádzajúcou sezónou sme s Oceliarmi odohrali dve stretnutia. V Košiciach sme prehrali 2:5 a v odvete naši chlapci zvíťazili 3:2.

Zloženie tímu

Brankári: Joakim Lundstrom (SWE), Vladislav Habal (CZE), Stanislav Škorvánek

Obrancovia: Eduard Šedivý, Blake Kessel (USA), Jarre Pulli (FIN), Martin Dudáš, Martin Bača, Václav Čížek (CZE), Lukáš Matejka, Patrik Koch, Christián Michalčin

Útočníci: Ladislav Nagy, Marek Hovorka, Jakub Suja, Jiří Bicek, Petr Kafka (CZE), David Pacan (CAN), Richard Jenčík, Tomáš Hričina, Peter Boltun, Tomáš Klíma, David Šoltés, Patrik Koyš, Šimon Petráš, Filip Vrábeľ, Martin Novotný