HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Zhodnotenie letnej prípravy s trénerom Paukovčekom

pridané: 05.09.2017

 

Ako prebiehal tréningový proces?

„Tréningový proces prebiehal počas uplynulého mesiaca na ľade v normálnom režime. Niektoré prípravné zápasy splnili účel, niektoré nie. Dali nám určite obraz o výkonnosti hráčov a na základe toho budeme musieť zostavu do prvého ostrého duelu poskladať. Poriadne ešte ani nevieme, čo bude, pretože sa v poslednom zápase proti Michalovciam zranil Lukáš Paukovček a je otázne, či bude môcť nastúpiť. Hráči, ktorí nebudú dostávať toľko priestoru, budú pôsobiť v juniorke alebo prvej lige."

 

Vykryštalizovala sa počas prípravy brankárska jednotka?

"Po tých zápasoch, ktoré sa odohrali, nemáme jednotku a dvojku viac vyšpecifikovanú. V Trenčíne sa však do bránkoviska postaví Andrej Košarišťan. Je to len na nich. Keď bude chytať spoľahlivo, priestor je jeho, no v opačnom prípade tam pôjde Juro Hollý. Chalani sa budú musieť o prvé miesto pobiť."

Zaradí sa Matúš Sukeľ, najproduktívnejší hráč tímu z minulej sezóny, medzi lídrov celku?

"Matúš nemá skúseností na rozdávanie. Momentálne hrá v útoku s bratom Jakubom a Marekom Uramom. Rolu lídra tímu na jeho plecia určite nedávam, sú tam na to starší hráči ako Uram, Kriška, Suchý alebo Tabaček. Matúš je mladý, netreba naňho tlačiť. Dúfam, že sa mu bude dariť ďalej hokejovo rásť, to je pre neho najdôležitejšie."

Liptovský Mikuláš dostal v uplynulom ročníku najviac gólov. Posily na modrú čiaru boli potrebné.

"Odišli štyria obrancovia a namiesto nich prišli taktiež štyria zadáci. Citeľná je strata skúseného Richarda Stehlíka, ktorého by mal nahradiť Ján Tabaček alebo Radoslav Suchý. Taký strážca modrej čiary ako je jeden z nich oproti minulému roku pribudol. Verím, že im bude slúžiť zdravie a obrana bude fungovať. Obaja majú obrovské skúsenosti. Priznám sa, že jeden kvalitný bek by sa nám ešte určite hodil."