HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Úvodný týždeň letnej prípravy majú chlapci úspešne za sebou

pridané: 22.05.2017

Hokejisti pod taktovkou trénerskej dvojice Paukovček-Halaj majú za sebou prvý týždeň dvojfázovej letnej prípravy, ktorú zahájili v pondelok 15. mája futbalom. V utorok 16. mája sme sa boli pozrieť na tréning v telocvični, kde hokejisti cvičili s fitloptami. 

Všetky cvičenia s fitloptami sú zamerané na posilnenie stredu tela. Hokejista musí mať silné nohy a stred, ktorým drží celé telo. V súbojoch je to veľmi dôležité, preto robíme veľa cvičení na fitloptách aby sme zosilnili korzet, vysvetlil tréner Pavol Paukovček.

Ďalšie dni chlapci strávili v telocvični a na ihriskách a v piatok 19. mája vybehli na Žiarsku chatu.

 

 „Úvodný týždeň letnej prípravy je nábehový.  Veci sme nerobili na sto percent ale na dákych 75, aby sme niečo nepoškodili  a svalstvá postupne pripravili. V nasledujúcich troch týždňoch budeme robiť  to isté čo v  prvom týždni letnej prípravy len s tým rozdielom,  že sa budú predlžovať  intervaly  zaťaženia a  intervaly odpočinku. Neskôr budeme pridávať  postupne plyometriu*, budeme robiť skoky, rýchlostnú vytrvalosť a pridáme aj schody, prezradil Paukovček.

 

*Plyometria - tréning výskoku. Je to tréningová metóda, ktorá sa používa spolu s ďalšími metódami rozvoja sily v kompletnom tréningovom programe, ktorého cieľom je zlepšiť vzťah medzi maximálnou a výbušnou silou. Úlohou plyometrie je zlepšenie nervovo-svalovej aktivity a rozvoj rýchlych svalových vlákien.