HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Misia je splnená!

Víťazstvo v Detve nám prinieslo definitívne prvé miesto v tabuľke Play Out.

Na začiatku prvej tretiny mali dobré šance na skórovane Cibák a Nádašdi, ich strelecké pokusy si cestu do siete nenašli. Skóre otvorili domáci v 10.minúte. Škvaridlo v skrumáži pred našou bránkou po otočke poslal puk ponad plece Durného do siete. Naši hráči boli aktívnejší a v 16.minúte sme sa dočkali vyrovnania. Šiška získal v našej tretine puk, vyviezol ho do tretiny domácich, tam si ho vymenil s Vybíralom, ktorý mu puk vrátil a následne naservíroval krásnu nahrávku Kabáčovi, ktorý z prvej z medzi kruhov vyrovnal stav stretnutia. Ďalšie góly už nepadli a tak stav po dvadsiatich minútach bol vyrovnaný.

Druhá tretina sa niesla v našej dominancii. V 23.minúte prišiel rozhodujúci moment stretnutia. Hráči Detvy nám ponúkli presilovku o dvoch hráčov a my sme ponúknutú šancu ideálnejšie nemohli využiť. Najprv Matúš Sukeľ  poslal "EŠKU" do vedenia, keď dorazil Kriškovu strelu do siete a následne v presilovke o jedného hráča Langhammer po individuálnej akcii pretlačil bekhendom puk za Orčíkov chrbát a viedli sme o dva góly. Domáci odpovedali šancou Toroka, na druhej strane Jakub Sukeľ  v situácii dvaja na jedného strelou medzi nohy neprestrelil brankára. V polovici zápasu Šiška jemným oblúčikom poslal puk až do tretiny domácich, tam ho dokorčuľoval Lištiak, jednou rukou si pekne obhodil brániaceho hráča a strelou švihom spomedzi kruhov navýšil vedenie Liptákov. Cibák nepridal piaty gól a po dvoch tretinách sme tak viedli o tri góly.

Začiatok záverečnej tretiny priniesol po Vybíralovej práci pri mantinely šancu Lištiaka, z ktorej nezapršalo. Domáci znížili v 50.minúte v presilovej hre pekne zakombinovali a Šimon tvrdou strelou prestrelil Durného. Gólovú bodku za zápasom dala strela Richarda Hunu do prázdnej bránky po chybe domáceho brankára, ktorý sa predčasne vybral na striedačku a náš útočník sa zmocnil vyhodeného puku a nemal problém ho poslať do osamotenej bránky.

"EŠKA" sa tak stala víťazom Play Out a prvé miesto v tabuľke zaručuje, že sa v extralige predstavíme aj v ďalšej sezóne.

V nedeľu hostíme Trenčín v poslednom domácom zápase sezóny a ty nesmieš chýbať na rozlúčke s "Kôlničkou", ktorá sa ide rekonštruovať. Úvodné buly sa hodí o 18:00.

"EŠKA" DO TOHO!!!

Jedine HK 32!!!

 

Tipsport liga

Play Out 10.kolo

HC 07 Detva - MHK 32 Liptovský Mikuláš                        2:5 (1:1,0:3,1:1)

Góly:   10. Škvardilo (Sládok, Žilka), 50. Šimon (Říha, Torok) PP resp. 16. Kabáč (Šiška, Vybíral), 23. M. Súkeľ (Kriška, Uram) PP2, 24. Langhammer (Luža) PP, 31. Lištiak (Šiška, Kabáč), 57. Ri. Huna

 

Strely: 36:33 (12:12,10:14,14:7)

Tresty: 8:9 + Sládok (DT) 10min OT, Šimon (DT) 5+DKZ, Kabáč (LM) 5+DKZ

Presilovky: 1:2

Oslabenia: 0:0

 

HC 07 Orin Detva: Orčík (Škorvánek) – Sládok, F. Fekiač, Šimon, Gachulinec, Valjent, Mačkovič, Jendroľ, Lunter – Žilka, Gašpar, Škvaridlo – Říha, Srnka, Torok – Hrušík, V. Fekiač, Videlka – Poliaček, Petro, Šedivý

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Durný (Nagy) – Kadlubiak, Stehlík, Luža, Nádašdi, Šiška, Moravčík, Bagin, Mezovský – J. Súkeľ, Cibák, Langhamer – Kriška, M. Súkeľ, Uram – Lištiak, Kabáč, Vybíral – Ro. Huna, Piatka, Ri. Huna.

 

Rozhodca: Lokšík, Stano – Junek, Kollár

Diváci: 850

 

 

Tomáš Paprčka