HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Koniec víťaznej série.

pridané: 31.03.2017

Druhú polovicu Play Out sme nezačali najlepšie.

A to aj napriek tomu, že sme už v tretej minúte otvorili skóre stretnutia. Maroš Piatka si na súperovej modrej čiare prebral peknú prihrávku z vlastného pásma a strelou švihom do pravého horného rohu Orčíkovej bránky rozvlnil sieť.  Bohužiaľ, o dve minúty hostia vyrovnali. Po chybe nášho hráča vo vlastnom pásme sa k puku dostal Hrušík a strelou popri lapačke prekonal Durného. Napriek veľkým šanciam Matúša Sukeľa či Cibáka sme ďaľší gól nevideli a stav bol vyrovnaný.

Prvú polovicu druhej tretiny sme mali prevahu a hrali sme aktívnejšie ako náš súper. Šance Urama, Langhammera, Matúša Sukeľa, Nádašdiho i Piatku zostali nevyužité a trápenie v koncovke pokračovalo. V závere tretiny sa osmelili aj hostia z Detvy. Svoje dobré šance pri prečíslení troch proti jednému alebo šanca Řihu si cestu do brány nenašla, a tak aj po druhej tretine bol stav vyrovnaný.

Rozhodlo sa v poslednej tretine. Na tretí gól stretnutia čakali diváci až do 47.minúty. Na veľkú radosť ho strelil Richard Huna, keď sa k nemu dostal medzi kruhmi osamotený puk a domáci útočník ho poslal presnou strelou do siete. V sérii vylúčení na jednej či druhej strane sa hra odohrávala zväčša mimo nebezpečných zón. Zápas sa rozhodol v záverečnej päťminútovke. "EŠKA" nedokázala zápas rozhodnúť, a tak hostia trestali. V 55.minúte dvojica Škvaridlo - Gašpar zahrali ukážkovo prečíslenie dvoch na jedného a vyrovnali stav stretnutia. O dve minúty prišiel rozhodujúci moment stretnutia. Videlka sa dokázal v situácii jeden na jedného presadiť cez obrancu domácich a na druhýkrát prekonal Durného. Domáci si v závere zahrali presilovku, odvolali brankára, hostí dostali pod enormný tlak, no vyrovnanie to neprinieslo. Uramove  ani Kriškove zakončenie v jasnej pozícii si cestu medzi tri žrde cestu nenašlo a v siedmom zápase si Liptáci pripísali prvú prehru.

"EŠKA" cestuje v nedeľu na ľad Dukly Trenčín a následne v utorok 4.4. privítame v "Kôlničke" o 18:00 -Skalicu.

"EŠKA" DO TOHO!!!

Jedine HK 32!!!

 

Tipsport liga

Play Out 7.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HC Detva                   2:3 (1:1,0:0,1:2)

Góly: 3. Piatka (Kadlubiak), 47. Ri. Huna (Piatka, Ro. Huna) resp. 5. Hrušík (Poliaček, Petro), 55. Škvaridlo (Gašpar, Žilka), 57. Videlka (F. Fekiač)

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Durný – Bagin, Stehlík, Luža, Nádašdi, Šiška, Moravčík, Kadlubiak, Mezovský – Vybíral, Cibák, Langhammer – Kriška, M. Sukeľ, Uram – Lištiak, Kabáč, J. Sukeľ – Ro. Huna, Piatka, Ri. Huna

HC 07 Orin Detva: Orčík – Sládok, F.Fekiač, Šimon, Gachulinec, Valjent, Mačkovič, Jendroľ, Lunter – Gašpar, V. Fekiač, Škvaridlo – Říha, Srnka, Török – Žilka, Huňady, Videlka – Hrušík, Petro, Poliaček

 

Rozhodcovia: Lauff, Snášel – Jobbágy, Stanzel

Diváci: 1154

 

 

Tomáš Paprčka