HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Základnú časť súťaže ukončíme v nedeľu 12.3.2017 pod Pustým hradom

pridané: 10.03.2017

Posledný zápas základnej časti Tipsport Ligy odohráme v nedeľu 12.03.2017 pod Zvolenským Pustým hradom. 

Hráči HKM Zvolen vyhrali na ľade Banskej Bystrice 4:3 po predĺžení v piatkovom stretnutí 53.kola Tipsport ligy. Hostia ovládli prvé dejstvo 3:0. Dvakrát sa presadil Bruno Mráz a raz Peter Zuzin. "Barani" sa vrátili do zápasu v druhej časti, po góloch Petra Kafku a Dávida Buca. Domáci napokon dokázali vyrovnať, v závere tretej tretiny skóroval Brock Higgs. V predĺžení rozhodol o druhom bode pre Zvolen Pavel Klhůfek.

My sme svoj posledný domáci zápas základnej časti odohrali proti Dukle Trenčín. Stretnutie skončilo víťazstvom hostí 4:2. Vojakov poslal do vedenia Daniel Štumpf, v druhej tretine zvýšili náskok Marcel Hossa a Marek Hecl. Za stavu 3:0 pre hostí sme sa ale nevzdali a v strednej časti hry sme znížili zásahmi Matúša Sukeľa a Jakuba Langhammera na rozdiel jedného gólu. Trenčania si však potrebné tri body v boji o postup do play-off nenechali vziať, keď v tretej dvadsaťminútovke potvrdil víťazstvo gólom Denis Hudec. „Nehrali sme vôbec zle, len na začiatku druhej tretiny sme trochu zaspali a dá sa povedať, že tam sa zápas rozhodol. Na hostí sme sa začali doťahovať až za stavu 0:3. Vzali sme si time-out a mysleli sme si, že to otočíme. Keby bolo 1:0 pre súpera, zápas by sme zvládli. Myslím si, že hokej bol pre diváka zaujímavý, hralo sa hore - dole a tým vznikali všetky tie zaujímavé situácie a šance, " skonštatoval Jakub Langhammer po zápase s Trenčínom.

Zápas vo Zvolene bude už len povinným kolom. Hokejisti Zvolena sú s 81 bodmi na piatom mieste a na štvrtú Žilinu strácajú päť bodov. V zápase už nejde o nič a tak oba tímy môžu hrať uvoľnene. Zvolen sa musí pripraviť na play-off a my na barážové boje. Súboje play-out začíname domácim zápasom v piatok 17.03.2017 proti víťazovi Budiš 1. Hokejovej ligy Detve. 

„Chceme vyhrať každý zápas, musíme sa pripraviť na baráž, ale nie tým, že to odkorčuľujeme a potom začneme hrať v baráži, takto to nefunguje. Musí sa hrať každý zápas naplno, aj keď nám nejde už o nič. Hráme však o to, aby sme sa dobre pripravili, aby sme dostali do seba návyky, ktoré máme robiť," doplnil Jakub Langhammer. 

Vzájomné zápasy

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HKM Zvolen    4:1 (2:0, 0:0, 2:1)

HKM Zvolen - MHk 32 Liptovský Mikuláš   3:4 pp (2:0, 0:1, 1:2, 0:1)

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HKM Zvolen    4:3 (2:1, 2:2, 0:0)

HKM Zvolen - MHk 32 Liptovský Mikuláš    5:1 (1:0, 3:1, 1:0)

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HKM Zvolen    4:5 (2:0, 0:2, 2:3)

„EŠKA“ DO TOHO!!!

Megie