HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Chýbajú tomu góly.

pridané: 03.03.2017

S Banskou Bystricou, lídrom tabuľky extraligy, sa nám v doterajšom priebehu súťaže nedarilo.

Bohužiaľ sme ich nedokázali poraziť ani v poslednom vzájomnom zápase v tejto sezóne. Výkonom, bojovnosťou a nasadením naši hráči zas a znova svojich fanúšikov nesklamali, k lepšiemu výsledku nám ale chýbajú tak potrebné góly v súperovej sieti.

"EŠKA" začala zhurta a chcela streliť úvodný gól. V druhej minúte Kadlubiak strieľal od modrej čiary do húštiny tiel pred bránkou a brankár hostí mal čo robiť, aby skrotil puk vo svojej lapačke. Tesne po uplynutí prvej  presilovej hry hostí sa v šiestej minúte Kriška rútil sám na bránu, brankár jeho pokus vyrazil a skóre sa nemenilo. Úvodný gól strelili hostia v deviatej minúte.  Surový zakončil svoju peknú individuálnu akciu blafákom a Križan na jeho zakončenie nedosiahol. V 11.minúte mohli hostia navýšiť vedenie, Križan sa tento raz vyznamenal pekným zákrokom. Vyrovnať mohli naši chlapci v 13.minúte. Richard Huna sa ocitol po perfektnej Kriškovej nahrávke spoza bránky osamotený pred bránou, trafil iba do brankára hostí a domáci tak po prvej tretine prehrávali najtesnejším rozdielom.

Prvá polovica prostrednej tretiny bola rozháraná s množstvom nepresností. Vzrušenie prišlo až pri vylúčení hostí. Sukeľov útok dobre zakombinoval v útočnej tretine.  Uram vykorčuľoval spoza brány a nikým nebránený narobil svojou strelou pod hornú tyčku veľké problémy Bacashihuovi v bránke Bystrice. V 33.minúte dokázali hostia odskočiť domácim na rozdiel dvoch gólov. K strele od modrej čiary sa dostal Higgs a jeho strela švihom skončila až za chrbtom Križana, pred ktorým clonili dvaja súperovi hráči. O minútu nato sme dokázali odpoveď a znížiť na rozdiel jedného gólu. Vybíral sa odvážne predral od ľavého mantinelu až pred brankára a tiesnený poslal puk do siete. Viac gólov sme nevideli a "EŠKA" stále prehrávala o jeden gól.

Liptáci začali tretiu tretinu ako z partesu a už v 42.minúte vyrovnali stav stretnutia. Jakub Sukeľ za bránou hostí vybojoval puk a prihral Uramovi, ktorý neváhal a do príležitosti poslal Matúša Sukeľa, ktorý presnou strelou vyrovnal stav zápasu. Naši hráči následne ustáli oslabovú hru súpera a s pomocou divákov, ktorý ich hnali dopredu, chceli otočiť stav stretnutia. V 48.minúte ale prišla studená sprcha. Po chybe domáceho obrancu v obrannom pásme sa Higgs ocitol osamotený pred Križanom a strelou pod hornú tyčku opäť prinavrátil vedenie hosťom. V 55.minúte hostia definitívne zlomili zápas vo svoj prospech. Po vhadzovaní sa k puku na modrej čiare dostal Sersen, ktorý nahodil puk na bránku domácich a ten prepadol až za Križanov chrbát. Opäť ako pri druhom góle, puku do siete dopomohli cloniaci hráči súpera pred našim brankárom. Zápas sa už potom len dohral, aj keď naši chlapci ukázali ešte snahu niečo robiť s výsledkom. Snaha sa uprieť našim hráčom nedá, bohužiaľ, chýba trošku viac rozvahy v zakončení a obrannej činnosti jednotlivca.

Netreba vešať hlavy. V nedeľu privítame opäť v "Kôlničke" o 17:00 Martin. Všetci veríme, že si zo zápasu odnesieme víťazstvo!

"EŠKA" DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

50.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HC 05 Banská Bystrica                          2:4 (0:1,1:1,1:2)

Góly: 34. Vybíral (Cibák, Bagin), 42. Sukeľ M. (Uram, Sukeľ J.) – 9. Surový (Hickmott), 33. Higgs (Majeský), 48. Higgs (Handzuš, Skalický), 55. Sersen (Higgs)

 

Strely: 31:43 (10:17,10:12,11:14)

Tresty: 4:3

Presilovky: 0:0

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Križan – Luža, Stehlík, Nádašdi, Mezovský, Bagin, Burzala, Kadlubiak, Moravčík – Kriška, Ro. Huna, Ri. Huna – Uram, M. Sukeľ, J. Sukeľ – Lištiak, Cibák, Vybíral – Kabáč, Piatka, Laco

HC 05 iClinic Banská Bystrica: Bacashihua – Maione, Wishart, Sersen, Kubka, Mihalik, Carlsson, Rosandič, Majeský – Hickmott, Surový, Buc – Lunter, Bortňák, Kafka – Skalický, Higgs, Handzuš – Matoušek, Češík, Lamper

 

Rozhodcovia: Lauff, Jura – Korba, Riš

Divákov: 1310

 

Tomáš Paprčka