HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

V nedeľu 19.02.2017 cestujeme pod Zobor

pridané: 18.02.2017

Nitre s 97 bodmi patrí druhá priečka v tabuľke Tipsport Ligy. Po reprezentačnej prestávke Nitra odohrala dva zápasy. Prvý vyhrala na ľade Popradu 3:1. Druhý zápas o prvú priečku na ľade Banskej Bystrice prehrala po predĺžení 2:3. Nitra má silný káder, silné mužstvo a výhodu domáceho prostredia. 

Na našich  hokejkách sa usadila smola. Po reprezentačnej pauze sme dvakrát prehrali o gól. Pritom sme mali obidva zápasy dobre rozbehnuté a stačilo kúsok šťastíčka a body mohli zostať doma, čo by chlapcom herne aj psychicky pomohlo. V piatkovom zápase proti Žiline nastúpili aj dve nové tváre. Útočník Jakub Langhammer a obranca Emil Bagin.

Jakubovi Langhammerovi to herne myslí a vidno že to má v rukách. To sme chceli využiť, preto mal po krídlach mladých, rýchlych hráčov a na tom budeme ďalej stavať. Bagin má ešte určité rezervy v defenzívnych činnostiach, ale bol to jeho prvý zápas, tak ťažko hodnotiť veľké plusy alebo mínusy. Pozitívne je, že sa zvýšila konkurencia na poste obrancov," skonštatoval tréner Róbert Spišák na margo nových hráčov v tíme.

Nitra je veľmi silný súper. V prebiehajúcom ročníku Tipsport Ligy sme z piatich vzájomných súbojov, vyhrali len prvý zápas na domácom ľade 4:3 po predĺžení. V ostatných štyroch zápasoch sa z výhry tešil úradujúci majster.

Ideme do Nitry s tým, že chceme byť úspešní. Vieme, že je to náročné a ťažké. Musíme sa popasovať s tým, aby sa mladí hráči vedeli dostať z prehier, vedeli prekonávať aj ťažšie prekážky a aby to nebolo tak badateľné na výkonnosti. Chlapci nemajú takúto skúsenosť, keď sa až takto nedarí a športové šťastie nie je celkom na našej strane.  Ja pevne verím, že sme nepovedali posledné slovo. Pokúsime sa ešte o malý zázrak, urobíme všetko preto, aby sa nám to play-off moc nevzdialilo, budeme bojovať do konca, " povedal pre mhk32lm.sk tréner Róbert Spišák.

 

Vzájomné zápasy:

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Nitra  4:3 gws (1:2, 2:1, 0:0, 0:0)

HK Nitra - MHk 32 Liptovský Mikuláš   4:1 (1:0, 3:0, 0:1)

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Nitra   2:4 (2:1, 0:0, 0:3)

HK Nitra - MHk 32 Liptovský Mikuláš   6:3 (3:0, 3:1, 0:2)

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Nitra   1:4 (0:1, 0:3, 1:0)