HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Rozhovor s Ivanom Droppom

Pred sezónou sa patrí priniesť fanúšikom pohľad tých najpovolanejších na ambície, zloženie kádra a ďalších zaujímavých vecí z kuchyne hokejového klubu na najbližšiu sezónu.

Prinášame vám rozhovor s Ivanom Droppom, predsedom predstavenstva MHK 32 a.s., s ktorým sme prebrali aktuálnu situáciu v klube, hrajúceho dlhé roky extraligu.

 

Začneme otázkou z prostredia šatne. Ako ste spokojný s letnou prípravou mužstva v doterajšom priebehu?

„Panuje veľká spokojnosť. Hráči trénovali s veľkou chuťou a nasadením. Verím, že sme položili dobrý základný kameň pre dlhú sezónu. Naozaj ma potešilo, že sa nám podarilo zorganizovať spoločnú prípravu. Tá podľa môjho názoru veľmi chýbala predchádzajúce roky.“

 

Ďalšia otázka teda naviaže na vašu odpoveď. Sú všetci hráči, ktorí odohrali prípravné zápasy a trénujú pod pánom trénerom Spišákom pod zmluvou?

„Nedávno sme podpísali zmluvu s Ivanom Oškom, ktorý sa teda predstaví v našom drese najbližšiu sezónu. Pod zmluvou zatiaľ nemáme Dzurošku, Oravca, Mareka Macha a Tahotného. Zvyšok kádra má zmluvu na ďalšiu sezónu. Uvidíme, ako dopadne skúška Jakuba Sukeľa v reprezentácii do 20 rokov, ku ktorej sa pripojil. V tomto projekte už máme Mateja Moravčíka a Matúša Sukeľa.

 

Čo financie? Sú vyplatené všetky záväzky voči hráčom z minulej sezóny?

„Všetky záväzky voči hráčom a trénerom sú vyrovnané. Hokejový klub z Liptova má v tomto smere čistý stôl. Stále sa rokuje s novými partnermi pre zabezpečenie väčšieho objemu finančných prostriedkov pre najbližšiu sezónu. Touto cestou sa chcem poďakovať stálym partnerom, za doterajšiu podporu a spoluprácu. Veľmi si ju vážime a ceníme. Vieme, že sponzorstvo v tejto dobe je náročné.

 

Ako plánujete doplniť súčasný káder? Čo s brankárskym postom, ktorý je asi najdôležitejší v dlhodobej sezóne?

„K brankárskej otázke. Pod zmluvou máme brankára Dovinu. Brankárska otázka je stále témou dňa. Dovina sa dobre ukazuje v príprave, veríme, že si to prenesie aj do sezóny. K hráčskemu kádru. Hľadáme 1 – 2 obrancov a jedného útočníka s dobrým zakončením. Uvidíme kto bude dostupný na trhu s voľnými hráčmi.

 

 

Aké ambície bude mať klub v novej sezóne?  Diváci a fanúšikovia si prajú účasť v baráži. Dokáže  mužstvo tieto nároky splniť?

„Chceme pokračovať v zapracovaní našich odchovancov, strieborných juniorov, do kádra seniorského mužstva. Radi by sme hrali o popredné miesta, a tak ako aj fanúšikovia, tak aj my veríme, že si zahráme v novovytvorenej baráži s extraligovými celkami. Treba však podotknúť, že táto sezóna prvej ligy bude veľmi kvalitná. Šesť, možno sedem mužstiev bude mať veľmi kvalitné kádre a myslím si, že zápasy medzi nimi budú veľmi vyrovnané, rozhodovať budú maličkosti. Verím, že tréner Spišák tie maličkosti a detaily nakloní v náš prospech.  Tabuľka ligy, podľa môjho názoru, bude v hornej polovici s malými bodovými odstupmi. Verím, že my neostaneme bokom. Budeme sa biť o čo najlepšie postavenie v tabuľke. Našim fanúšikom môžem sľúbiť, že vyvinieme maximálne úsilie. Avšak to, aká bude naša sila, ukáže až sezóna.

 

Bude dvojica navrátilcov, Uram – Cibuľa,  ťahúňmi mužstva nielen na ľade,  ale aj v kabíne? Budú predĺženou rukou trénera?

„Obaja sú to skúsení hráči. Ja verím, že na ľade aj v kabíne budú tými správnymi lídrami, že  mladším spoluhráčom ukážu nielen hráčske, ale aj morálne cesty k úspechom. Sú to domáci hráči, odtiaľto vyleteli do veľkého hokeja. Sú správne naladení pomôcť Mikulášskemu hokeju. Ja verím, že aj ľudia ich prídu podporiť. Veď Mareka Urama uvidíme v Liptáckom drese po veľmi dlhom čase.“

Ak nerátame nešťastnú anabázu v roku 2011, keď sa objavil na tri zápasy v zostave, a potom sa zranil, naposledy absolvoval Marek Uram celú sezónu v Mikulášskom drese v rokoch 1999/2000, kedy odišiel do Znojma.

„Takýchto hráčov potrebuje každé mužstvo. Nemôžete postaviť na ľad dvadsať mladíkov. Aj takíto hráči sú dôležití v celkovej mozaike kádra.“

 

Spýtame sa aj na mládež. Aká situácia je v juniorskom a dorasteneckom mužstve? Aké ambície budú mať oni?

„Juniorská súťaž sa pre extraligové tímy pre novú sezónu uzavrela. Nikto z týchto mužstiev nevypadne v najbližšej sezóne. Aj na základe tejto skutočnosti preto chceme čo najviac chlapcov zapojiť do kádra A-mužstva. Sezóna ale bude náročná. Odišli dôležití hráči z minuloročného úspešného mužstva, či už do seniorského kádra, alebo skončili s hokejom kvôli štúdiu. Dunčko, Kučera, Moravčík, Janček, Lištiak, Sukeľovci sa budú ťažko nahrádzať. Do mužstva prišli hráči z okolia, uvidíme, ako sa chopia šance. Cítiť ročníkové medzery nedostatku hráčov. Veríme, že tréner Juraj Halaj sa úspešne popasuje s nástrahami.“

„Pri dorasteneckom mužstve zostal tréner Dušan Halahija, ktorý sa stal v novej sezóne aj reprezentačným trénerom Slovenskej „U16“. Aj tu cítiť ročníkové medzery. Chlapcov je však predsa len trošku viac ako v Juniorskom mužstve. Veríme, že skúsený tréner Halahija sa vyhne hektickému záveru sezóny. Ciele však vždy musia byť najvyššie, preto aj my chceme postúpiť do play off, čo je nová súťaž, a tam sa už môže stať čokoľvek.“