HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Michal Kabáč a Ivan Brezniak sa predstavili na 28. Svetovej zimnej univerziáde

pridané: 08.02.2017

Slovenskí hokejoví reprezentanti obsadili konečné piate miesto na 28. Svetovej zimnej univerziáde v kazašskom Almaty a obhájili pozíciu spred dvoch rokov z Granady. 

Kazašské mesto Almaty, hostilo na prelome januára a februára najväčšie vysokoškolské športové podujatie, 28. Svetovú zimnú univerziádu. Pod vedením trénera Andreja Výboha a asistenta Lukáša Opátha sa na Svetovej zimnej univerziáde predstavili aj slovenskí hokejoví reprezentanti. Súčasťou tímu bol aj Michal Kabáč a Ivan Brezniak.

Slovenskí reprezentanti vstúpili do bojov v základnej B skupine víťazne, keď rozstrieľali hráčov Veľkej Británie 9:0.  V druhom zápase si poradili s hokejistami USA a vyhrali 4:1. Posledný súboj v skupine prehrali s Kanadou 3:5 a do štvrťfinále postúpili z druhej priečky. Prvú februárovú sobotu sa rozbehli vyraďovacie boje. Slovenskí reprezentanti nastúpili do boja o postup medzi štyri najlepšie tímy v nedeľu 5.2. proti tímu z Čiech, ktorému podľahli 3:4 po samostatných nájazdoch a do bojov o medaily sa nedostali.

Slovenských vysokoškolákov čakali ešte dve stretnutia v skupine o 5. - 8. miesto. V pondelok 6.2.2017 porazili  Švédov 4:2 a otvorili si tak cestu k obhajobe piatej priečky zo SZU 2015 v Granade. V utorok 7.2.2017 si poradili aj s Lotyšmi 5:4 a piate miesto obhájili.

Zverenci trénera Andreja Výboha na 28. Svetovej zimnej univerziáde zaznamenali zo šiestich zápasov štyri víťazstvá, v riadnom  hracom čase prehrali len jediný raz  a to ešte v základnej skupine po vyrovnanom zápase s Kanaďanmi (3:5) a vo štvrťfinále až po samostatných nájazdoch 3:4 po výbornom výkone s Čechmi. 

Chlapcom gratulujeme k peknému piatemu miestu yessmiley