HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Matúš Sukeľ o All Star

pridané: 31.01.2017

Mladý, talentovaný útočník má za sebou štarty na svetovom šampionáte do 18 rokov, pri svojej prvej účasti na MS do 20 rokov vybojoval s tímom Slovenska bronzové medaily a v ročníku 15/16 pôsobil vo fínskej juniorskej súťaži, v drese Tappary Tampere. V aktuálnej sezóne Tipsport ligy odohral za Liptovský Mikuláš 42 zápasov v ktorých nazbieral  31 bodov za 17 gólov a 14 asistencií a po Marekovi Uramovi je druhým najproduktívnejším hráčom v kádri. V januári 2017 dostal príležitosť vyskúšať si KHL v drese Slovana Bratislava, za ktorý odohral doteraz päť zápasov. „Zatiaľ nepociťujem veľkú únavu, aj keď za poslednú dobu bolo zápasov naozaj dosť. Okrem toho cestovanie mi nerobí problém," prezradil Matúš.

Posledný januárový víkend sa niesol v znamení hokejového sviatku v Poprade pod názvom All Star, kde bol nominovaný aj s Jožkom Stümpelom. „O nominácii som sa dozvedel asi týždeň  pred  All star víkendom, keď mi prišiel mail v ktorom stálo, že som  pozvaný na zápas. Nominovali ma namiesto Martina Cibáka, ktorý tam mal pôvodne ísť. Veľmi som sa na exhibíciu tešil."

Na takmer vypredanom popradskom štadióne sa hralo 3x10 minút. V prestávkach medzi prvou a druhou tretinou boli na programe súťaže zručností. Matúš sa stal najrýchlejším korčuliarom, keď dosiahol rýchlosť 44,54 km/h na meranom úseku medzi červenou a modrou čiarou. Svoju rýchlosť si zmeral s Patakym, Maionem, Krištofom, Sandgrenom a Klhufekom. Okrem súťaží zručností výberu najlepších hokejistov z Tipsport ligy mohli diváci vidieť aj legendy Slovenského hokeja. Organizátora All star Richarda Lintnera, Miroslava Šatana kapitána víťazného tímu, ktorého súčasťou bol aj Matúš a Petra Bondru kapitána druhého tímu.  „Stretol som sa s nimi už v lete na jednej akcii s hokejovými talentami v Liptovskom Jáne. Sú to skromní a pokorní  ľudia a samozrejme sú to legendy Slovenského hokeja," podotkol.

Zápas hviezd hokejovej Tipsport ligy sa v nedeľu v Poprade skončil víťazstvom Šatanovho tímu nad Bondrovým výberom 19:18 po samostatných nájazdoch. „Som rád, že som sa mohol zúčastniť tejto akcie a zahrať si s takými výbornými hokejistami. Chalani boli kamarátsky, bolo vidieť ako si to všetci užívajú. Veľmi sa mi páčila celková atmosféra, ktorá tam vládla, diváci boli skvelí a zápas som si užil naplno." 

Po malom odreagovaní sa na zápase All Star čakajú na Matúša s tímom pred reprezentačnou pauzou ešte dva veľmi dôležité zápasy. Ako hodnotí svoju doterajšiu sezónu Matúš a čo chce fanúšikom odkázať? „Myslím si, že zatiaľ to nie je zlé, ale ako sa hovorí, vždy to môže byť lepšie a verím,  že teraz začneme  vyhrávať a pôjdeme v tabuľke len hore. V piatok hráme doma veľmi dôležitý zápas proti Novým Zámkom a urobíme všetko preto, aby sme vyhrali. Chcel by som týmto pozvať všetkých našich fanúšikov na štadión aby nás prišli podporiť a povzbudiť." 

K Matúšovi sa pripájam aj ja a chcem všetkých fanúšikov pozvať na domáci zápas proti Novým Zámkom, ktorý odohráme v piatok 03.02.2017 o 17:00 hod. EŠKÁAAA DO TOHO!!!

M.