HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

All Star zápas: Stümpel najpresnejší, Sukeľ Matúš najrýchlejší

pridané: 29.01.2017

Víkend 28.-29.01.2017 patril v Poprade zápasu All Star, kde sa zišiel výber hokejistov Tipsport ligy. 

Víťazom sa stal tím Miroslava Šatana.

Na začiatku exhibície si popradský štadión uctil minútou ticha zosnulého trénera a generálneho manažéra Dukly Trenčín Jána Kobezdu. Po Slovenskej hymne, ktorú odspieval operný spevák Filip Tůma, hodil čestné buly prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska a exhibícia sa mohla začať. Hrali sa tri tretiny po 10 minút a v prestávkach boli na programe súťaže zručností.

Prvého gólu sa dočkal tím Mira Šatana, keď svoju šancu na skórovanie využil Brejčák. Bondrovci vyrovnali vďaka Marekovi Hovorkovi, tri minúty pred koncom tretiny zvýšili gólom Suchého na 2:1 a v poslednej minúte vyrovnal Puliš. Prvá tretina sa skončila nerozhodne 2:2

Prvá súťaž zručností bola samostatné nájazdy, kde boli lepší hráči Bondrovho tímu, keď zo šiestich striel premenili tri. Najúspešnejším strelcom bol Marek Hovorka s dvoma gólmi a jeden vsietil Marcel Hossa. Šatanovi strelci Maione, Nagy a Puliš vyšli naprázdno. Bondrov tím si tak pripísal na svoje konto 3 góly. Nasledovala štafeta. Opäť sa viac darilo korčuliarom Petra Bondru. Prvú prestávku uzavrela súťaž v rýchlosti strely, kde si svoje sily zmerali Hossa, Mezei a Milam za Bondrov tím a Cardwell, Stümpel a Dudáš za tím Mira Šatana. Najlepším strelcom s najrýchlejšou strelou sa stal košický obranca Martin Dudáš, keď jeho puk letel do brány rýchlosťou 167,97 km/h. Jeden bod si tak pripísala Šatanova družina. Stav po prvej tretine a súťažiach zručností bol 6:3 pre Bondru.

Druhé dejstvo hry bolo na góly najchudobnejšie. Strelecky sa presadili len Milam, Suchý  ( tím  Bondra ) a Maione ( tím Šatan ). Stav po druhej tretine bol 8:4.

Nasledovali súťaže zručností. V presnosti streľby do mini bránok vynikol Jožko Stümpel, keď z piatich bránok presne trafil štyri. Matúš Sukeľ sa stal najrýchlejším korčuliarom, keď dosiahol rýchlosť 44,54 km/h na meranom úseku medzi červenou a modrou čiarou. Svoju rýchlosť si zmeral s Patakym, Maionem, Krištofom, Sandgrenom a Klhůfekom. Poslednou disciplínou bola streľba na štyri terče umiestnené v bráne. V tejto disciplíne sa za tím Bondru predviedli Hossa, Kroták a Milam. Najlepším a najpresnejším strelcom bol Milam, keď mu na trafenie štyroch terčov stačili štyri pokusy. Hossa aj Kroták potrebovali po jedenásť striel. Šatanov tím bol v tejto súťaži úspešnejší. Bicek, Hickmott aj Nagy zostrelili terče zhodne na šesť pokusov. Skóre po druhej tretine a súťažiach zručností 15:11 pre tím Bondru. 

V úvode poslednej  časti hry zvýšil skóre na 17:11 pre modrých Zagrapan a Marek Hovorka. Šatanovci mali teda čo doháňať. Samozrejme nič nenechali na náhodu a postupne znížili stav zápasu na 16:17 gólmi Puliša, Patakyho, Nagya, Dudáša a Brejčáka. Modrý tím zásluhou Krotáka zvýšil na 18:16. Minútu a pol pred posledným hvizdom znižoval Dudáš a sedem sekúnd pred koncom vyrovnal zo svojej hokejky Brejčák.

Nasledovali samostatné nájazdy v ktorých o víťazovi exhibičného zápasu rozhodol gól Radovana Puliša a Šatanov tím sa tak mohol tešiť  z víťazstva.

Najužitočnejším hráčom zápasu sa stal popradský útočník Arne Kroták.

M.