HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Konečne víťazne!

pridané: 24.01.2017

Liptáci na domácom ľade v dohrávanom stretnutí s Martinom zvíťazili. V domácej bránke sa po prvýkrát v extralige predstavil v materskom drese medzi mužmi junior Roman Durný.

Hostia začali lepšie. V 2.minúte zakončoval Varga, Durný bol pozorný. V úvodnej presilovke si domáci vytvorili tlak, Jakub Sukeľ a Kriška ale nedokázali prekonať Dzubinu. V 12.minúte dobre zakončoval Rudolf Huna, Dzubina musel zasiahnuť pravým betónom. V 16.minúte zakončoval Pokrivčák po strieľanej prihrávke z rohu klziska z tesnej blízkosti do Durného. V presilovej hre v závere tretiny si domáci opäť vytvorili  tlak a v jej závere otvorili skóre. Jožko  Stümpel si za bránkou rutinérsky počkal na pravý okamih, v ktorý poslal puk medzi kruhy kde si nakorčuľoval Jakub Sukeľ a strelou bez prípravy prekonal Dzubinu. Domáci po prvej siréne vyhrávali o jeden gól.

Začiatok druhej tretiny bol rozháraný. Prvý zaujímavý moment sme videli v 29.minúte, keď si domáci vytvorili tlak a prvá päťka narobila hosťom veľké problémy, no ku gólu sa  nedopracovali. V 35.minúte sa Števuliak predral do šance, ani jeho aktivita nenavýšila vedenie domácich. V 36.minúte sa Kriška rútil sám na brankára, Brňák musel zatiahnuť záchrannú brzdu a stiahol domáceho útočníka. Nasledovalo trestné strieľanie, ktoré domáci útočník nepremenil. V 37.minúte pri Kriškovej strele sa do dráhy puku položil Heizer a puk ho trafil do tváre. Do hry sa našťastie onedlho vrátil. V 38.minúte hostia dokázali vyrovnať stav. Pacalajova strela od modrej čiary zmenila smer a skončila v sieti. Po dvoch tretinách bol stav vyrovnaný.

Tretia tretina bola v znamení dobýjania hosťujúcej bránky. V 45.minúte zakončoval Vybíral. V 48.minúte to skúšal Kriška. Puk ale nie a nie nájsť cestu do siete. V 55.minúte v presilovke dobre pálil Matúš Sukeľ. V 56.minúte sa dostal k odrazenému puku Cibák, jeho tvrdý projektil Dzubina vytesnil na ochrannú sieť. Po troch tretinách sme víťaza zápasu nespoznali.

Zápas sa rozhodol v prospech domácich už v prvej minúte predĺženia. Domáci sa od úvodného buly usadili v útočnej tretine. Nádašdi manévroval po modrej čiare až sa rozhodol ho nahodiť pred Dzubinu, ten ho vyrazil pred seba, kde sa ho zmocnil Rudo Huna a dorazil ho do siete. Domáci tak zaslúžene získali druhý bod do tabuľky.

"EŠKA" sa v piatok predstaví  na ľade Banskej Bystrice. Domácim fanúšikom sa predstavia v piatok 3.2. proti Novým Zámkom.  

"EŠKA" DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

dohrávka 15.kola

MHK 32 Liptovský Mikuláš - MHC Martin                             2:1pp (1:0,0:1,0:0 - 1:0)

Góly: 20. J. Sukeľ (Stümpel, Kriška) PP, 61. Ru. Huna (Nádašdi) – 37. Pacalaj (Galamboš)

 

Strely: 37:20 (12:9,13:7,10:4 - 2:0)

Tresty: 4:9

Presilovky: 1:0

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Durný – Burzala, Šiška, Nádašdi, Mezovský, Kadlubiak, Oravec, Makovský, Moravčík – Ru. Huna, Cibák, Vybíral – Kriška, M. Sukeľ, J. Sukeľ – Števuliak, Stümpel, Uhrík – Lištiak, Piatka, Laco

MHC Martin: Dzubina – Pacalaj, Salija, Rusina, Brňák, König, Leško, Dvořák – Rzavský, Heizer, Koyš – Korostin, Galamboš, Varga – Pokrivčák, Dlouhy, Surovka – Markovič, Jurášek, Šalka

 

Rozhodca: Kalina – Jobbágy, Korba

Diváci: 1150

 

 

Tomáš Paprčka