HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Róbert Spišák: Pevne verím že sa nám znova začne dariť a cieľ ktorým je play-off, splníme.

pridané: 23.01.2017

Po šiestich prehrách v rade nás v utorok 24.01.2017 čaká dohrávka  15.kola Tipsport ligy v ktorej hostíme doma  súpera z Martina. Podarí sa konečne prelomiť nešťastnú sériu prehratých zápasov a oplatiť zároveň Martinčanom prehru, ktorú sme utŕžili v nedeľu 22.01.2017 pod Turcom?

 

Pýtali sme sa trénera Róberta Spišáka.

V čom vidíte príčinu šiestich prehier v rade? 

Určite sa nechceme vyhovárať, ale  ešte pred troma týždňami sme boli vo veľmi dobrej pozícii, žiaľ prehrali sme šesť zápasov za sebou. V kádri sú choroby, zranenia a niekoľkí chalani to ťahajú so sebazaprením a tí ktorí sa vrátili ešte neobnovili  starú formu. Hráči ako Laco,Lištiak a Piatka mali obrovský zápasový výpadok. Chlapci potrebujú čas, musia zobrať na seba väčší pocit zodpovednosti, pretože nemôže stále rozhodovať zápasy formácia Matúša Sukeľa. Musia sa pridať ďalšie formácie  a ako kolektív a tím musíme zobrať zodpovednosť na svoje plecia.

 

Určite sa dajú v tejto nelichotivej čiernej sérii nájsť aj pozitíva.

Nasadenie a bojovnosť máme v každom zápase, hráme do konca naplno len nám chýba taká zdravá agresivita v koncovke, tam by to chcelo viac a potom to povestné šťastíčko.

 

Čo treba zlepšiť, zmeniť?

To čo nejde treba nahradiť bojovnosťou, nasadením,  oddanosťou , osobnou statočnosťou a potom prídu aj lepšie výsledky. Cestu vidím aj v posilnení  zadných radov, potrebujeme obrancu ktorý by vedel podporiť ofenzívu. Na druhej strane s týmto  istým mužstvom sme dokázali porážať všetky mužstvá z tabuľky.  Oproti ostatným klubom sme nemali žiadnu obmenu hráčov v priebehu sezóny, lebo aj Richard Stehlík prišiel na začiatku súťaže a to bol aj jediný hráč ktorý bol doplnený do kádra.

 

Oproti ostatným mužstvám máme veľa odchovancov a mladých hráčov.

Áno, máme dvadsaťtri odchovancov z toho trinásť je vo veku od 18 do 23 rokov, je tam veľká perspektíva do budúcnosti. Pevne verím že sa nám znova začne dariť a cieľ ktorým je play-off, splníme.

 

Zajtra sa treba pokúsiť o reparát proti Martinu a oplatiť im prehru. Čo by malo fungovať lepšie ako v predchádzajúcich zápasoch?

Nesmieme strácať puky v obrannom pásme, musíme byť efektívnejší v koncovke, disciplinovane striedať a musíme sa vyvarovať vylúčeniam. O tom či nastanú nejaké zmeny vo formáciách sa rozhodneme zajtra.  Musíme byť trpezlivý a zastúpiť tých hráčov, ktorí momentálne nehrajú. Treba  zabojovať a potešiť ľudí víťazstvom. Verím že sa nám to podarí.

 

Fanúšikovia su hladní po víťazstvách. Verím že chalani spravia všetko preto, aby ľudia odchádzali zo zápasu spokojní. Určtie by sme všetci znova radi počuli skandovať celý štadión Eškááá do toho!!!

M.