HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Detva vs. Liptovský Mikuláš

V utorok 18.8. sa hráči EŠKY predstavili na ľade Detvy.

Tréner Spišák nechal oddychovať niektorých hráčov, aby si znova mohol otestovať našich nádejných juniorov.

Do zápasov ešte stále nezasiahol ani Andrej Lištiak, ktorý po zranení ešte nie je úplne fit a pripravený na zápasové tempo.

Zo začiatku sa hral rýchly, korčuliarsky hokej. Na malom detvianskom ihrisku sa bojovalo o každý puk a meter ľadu. V 13. minúte Říha nebezpečne vystrelil, no Dovina betónom vyrazil puk do bezpečia. V rovnakej minúte zakončoval Bartík. Bol bránený dvomi domácimi hráčmi, ale zakončil a brankár domácich musel zasahovať. V 16.minúte putoval na trestnú lavicu domáci hráč. Počas presilovej hry mal Ivan Oško sériu striel, avšak ani jedna si nenašla cestu do siete. V 19. minúte išiel Florek na lavicu hanby, domáci však do konca tretiny nedokázali nič vymyslieť.

V 23. minúte strieľal Kamzík, Zorvan sa k dorážke po Dovinovim zákroku nedostal. V 26. minúte dala Detva gól. Po akcii celého útoku poslal Brijak puk do šibenice Dovinovej bránky. V 28. minúte putoval Oravec na trestnú lavicu. V oslabení sa Struška dostal do dobrej streleckej pozície. Polc však jeho strelu kryl. Do konca tretiny sme videli sériu vylúčení na oboch stranách. Avšak, zaujalo len nedorozumenie Polca s Lunterom v detvianskej presilovke, keď puk skončil na žrďke domácej bránky. Prostredná tretina tak vyšla gólovo lepšie domácim.

V 42. minúte Mačkovičovu strelu od modrej čiary tečoval pred bránkoviskom Kanaet a puk zastavila až žrďka Dovinovej bránky. V 46. minúte mal Florek na hokejke vyrovnávajúci gól. Puk však skončil v lapačke Polca. Po odpískaní vznikla strkanica pred domácou bránkou. V rovnakej minúte putuje Ivan Oško na trestnú lavicu. Po nahodenom puku na Dovinovu bránu sa ozvala horná žrďka. V 49. minúte mohla Detva v oslabení zvýšiť svoj náskok. Dovina vytiahol pekný zákrok. V 52. minúte nevyšiel Fekiačovi blafák z pravej strany. V 57. minúte Hájnik obkorčuľoval bránu a našiel Budu. Ten puk zakončil a trafil konštrukciu brány. V 59. minúte EŠKA vyrovnala. Po akcii prvého útoku, Marcinko presne zakončil. Keďže do konca zápasu sa už stav nezmenil, nasledovali trestné strieľania. V nich sa ako jediný presadil Marcinko v prvej sérii, a výhra tak putovala na Liptov.

HC 07 Orin Detva – MHK 32 Liptovský Mikuláš 1:1 (0:0,1:0,0:1)

Góly: 26. Brijak (Zorvan,Kamzík) – 59. Marcinko (Kuric, Bartík), rsn. Marcinko.

Zostavy:

HC 07 Orin Detva: Polc (Rusnák) – Bambúch, Predajniansky, Sládok, Busilko, Mačkovič, Kamzík, Lunter, Brijak – P. Fekiač, Buda, Hájnik – Čanky, Srnka, Říha – Zorvan, Kanaet, Blaško – Ambróz, Novikov, Balko. Tréner: M. Ihnačák

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Dovina (Dzuroška) – Mezovský, Oravec, Kadlubiak, Burzala, I. Oško, Janči – M. Marcinko, Kuric, Bartík – Struška, P. Oško, Florek – Janček, Piatka, Brezniak – Mach. Tréner: R. Spišiak.