HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Kamzíci brali všetky body.

pridané: 20.01.2017

V rámci 40.kola domáca "EŠKA" privítala v "kôlničke" hráčov Popradu.

V úvode prvej  tretiny dominovali hráči hostí. Pôsobili živším dojmom a viac sa tlačili pred Križana v domácej bránke. Úvodný gól stretnutia sme videli v už v tretej minúte. Štrauch strelou švihom spoza hráča prekonal Križana. Hostia boli aktívny ale góly nepridali. V polovici tretiny prišlo vyrovnanie z hokejky Krišku, ktorý pekným blafákom po Uramovej nahrávke spoza bránky poslal puk do pravého  horného rohu Šúrekovej bránky. V 13.minúte domáci viedli. Kriška svojim druhým gólom rozjasal divákov. Spomedzi kruhov poslal puk cez skrumáž tiel do siete. Domáci ale do prvej prestávky nešli s pocitom vedenia. Svitana vystrelil z veľkého uhla a Križanovi puk preletel ponad rameno. Úvodná tretina nám priniesla až štyri góly.

Druhá tretina sa niesla v réžii domácich hráčov. Veľké šance Cibáka, Rudolfa Hunu a ani strela Nádašdiho  sieť nerozvlnili. V tejto fáze zápasu sa pravdepodobne rozhodlo o osude zápasu. Domáci nedokázali hosťom gólovo odskočiť a tí sa pomaly ale isto nadychovali k tlaku. V druhej tretine sme gól nevideli a stav bol naďalej vyrovnaný.

Rozhodujúci gól stretnutia padol v úvodnej minúte záverečnej tretiny. Po tridsiatich sekundách sa Kroták  dostal na pravom kruhu k puku a tvrdou strelou nedal Križanovi šancu. Hostia následne dostali možnosť presilovej hry, Mikulášania sa dobre bránili a nedovolili Kamzíkom skórovať. Hra bola v tretej tretine dosť rozháraná , čo vyhovovalo hosťom. Domáci svoje šance, ktorých nebolo veľa,  nedokázali využiť a stále prehrávali. V záverečnej minúte si tréner Spišák zobral oddychový čas, odvolal Križana, ale ani korčuliar navyše neviedol k vyrovnaniu a domáci tak natiahli negatívnu sériu.

"EŠKU" čaká dvojzápas s Martinom. V nedeľu sa predstavíme na súperovom ľade a v utorok si dohráme zápas, ktorý sme neabsolvovali skrz súperovu maródku.

"EŠKA" DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

40.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Poprad                                2:3 (2:2,0:0,0:1)

Góly: 10. Kriška (Uram), 13. Kriška (Nádašdi, Uram) – 3. Štrauch (Postnikov), 16. Svitana, 41. Kroták (Matúš Paločko, Troliga)

 

Strely: 21:22 (8:11,9:6,4:5)

Tresty: 3:2

Presilovky: 0:0

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Križan – Mezovský, Šiška, Nádašdi, Makovský, Kadlubiak, Moravčík, Oravec, Uhrík – Ru. Huna, Cibák, J. Sukeľ – Kriška, M. Sukeľ, Uram – Števuliak, Stümpel, Ro. Huna – Lištiak, Piatka, Laco

HK Poprad: Šúrek – Guliaev, Fabian, Suchý, Dinda, Krempaský, Ježek, Postnikov, Mate. Paločko – Lichanec, Zagrapan, Hvila – Kroták, Troliga, Matú. Paločko – Bondra, Murček, Vorobyev – Svitana, Mlynarovič, Štrauch

 

Rozhodcovia: Kalina, Valach – Jobbágy, Korba

Diváci: 1360

 

Tomáš Paprčka