HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Spišák: Odraziť sa dá aj z prehry

Hokejisti MHk 32 Liptovský Mikuláš predviedli v zápase 39. kola Tipsport Ligy na ľade HC Košice solídny výkon, ale z východu odchádzali bez bodov. Bola to pre nich štvrtá prehra v rade, po ktorej majú už iba trojbodový náskok na poslednú priečku. Nováčik súťaže naďalej myslí na play off.

Dobrý výkon, ale víťazstvo Košíc

Hráči Liptovského Mikuláša v zápase v Košiciach viedli 1:0 i 2:1, ale zo Steel arény napokon odchádzali bez bodu. Obrat Košičanov režírovala dvojica Ladislav Nagy – Richard Jenčík, ktorá sa v záverečnej časti postarala o tri góly „oceliarov.“ „Tento zápas nám nevyšiel najmä pre naše vylúčenia. V oslabení sme inkasovali tri góly, ktoré rozhodli. Miestami sme dokázali prevziať iniciatívu a za stavu 1:2 sme mali šance aj na tretí gól. Ten sme, žiaľ, nestrelili. Mrzieť nás môže aj oslabenie v záverečnej časti, v ktorom sme dostali rozhodujúci gól,“ poznamenal po stretnutí tréner Liptákov Róbert Spišák.

Absencia opôr

Nováčikovi súťaže chýbali dvojičky Róbert a Richard Hunovci, k dispozícii neboli ani Richard Stehlík, Igor Bobček či Matúš Sukeľ.„Máme aj zdravotné problémy, preto naše formácie v tomto obrobí rotujú. Ani v Košiciach sme neboli v kompletnom zložení, ale chlapcom som poďakoval za predvedenú hru. Takticky hrali disciplinovane, najviac preto mrzia góly v oslabení,“ poznamenal Spišák.

Odraziť sa dá aj z prehry

Pre Liptákov to bola štvrtá prehra v rade a zároveň šiesta po sebe na ľade súperov. Po nich je neželané deviate i desiate miesto nebezpečne blízko. Na spomínaných priečkach sú Nové Zámky a Trenčín, obaja majú po 48 bodov. A Liptáci? Iba o tri viac. „Dá sa odraziť aj od prehry. Tá v Košiciach bola so cťou a verím, že nás nabudí do ďalších zápasov. Naším jednoznačným cieľom je účasť v play off,“ dodal Róbert Spišák.

zdroj: TASR