HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Ján Cibuľa: Sukeľ je motiváciou pre mladých hokejistov

Od začiatku sezóny v útoku spoločne s Marekom Uramom a Martinom Kriškom vykorčuľoval odchovanec mikulášskeho hokeja Matúš Sukeľ, ktorý sa v posledných dňoch prezentoval aj v bratislavskom Slovane. 

Práve podľa Jána Cibuľu je 20-ročný útočník spoločne s bratom Jakubom motiváciou pre začínajúcich, ale aj súčasných športovcov. “Ja ho poznám od piatich rokov. Videl som, ako ho bavil šport celkovo, aj Jakuba. Hrávali sa von hokej každú chvíľku. Chalani neodflákali na tréningu ani sekundu, vedia, že to robia pre seba a nie pre trénera,”poznamenal.

Výkonom nesklamal

Matúš Sukeľ má za sebou tri zápasy v KHL. V doterajšom priebehu určite svojim výkonom nesklamal. “Videl som zatiaľ iba jeden jeho zápas. Do teraz ma presvedčil. Robil všetko preto, čo od neho tréner očakával. Dobre korčuľoval, pripravoval šance pre kanadských spoluhráčov. Určite nesklamal a potvrdil, že skúška v Slovane bola správny krok,” skonštatoval Cibuľa.

Motiváciou a príkladom pre iných

Odchovanec mikulášskeho hokeja je živým príkladom toho, že za každou tvrdou prácou a odhodlaním je splnenie svojho sna. “Je to veľká motivácia pre mladých chalanov, že aj Mikuláš je odrazový mostík aj pre ligy ako je KHL. Je len na junioroch a ostatných mladých hráčov ako budú pracovať. Je to vizitka mikulášskeho hokeja, že dokázal pripraviť hráča na KHL."

„Matúš má okrem strašného chcenia aj hokejové myslenie. Sú skromní, pokorní chalani. Majú všetky vlastnosti, ktoré by mal mať profesionálny športovec,“ zhodnotil Cibuľa.