HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Zápas s Martinom + FOTO

V utorok 11.8. si dali Liptáci a Martinčania odvetu prípravného zápasu.

Zápas sa odohral v tréningovej JL aréne. Tá prítomným divákom moc komfortu nepriniesla. Na úzkom klzisku sa dal očakávať hlavne bojovný hokej plný súbojov.

Hneď v prvej minúte zaujala strela martinského hráča. Následne sa súperi striedali v zohrievaní trestnej lavice. V 8.minúte strieľal Cibuľa vo vlastnom oslabení. Ani jednému zo súperov sa však počas presiloviek nedarilo usadiť v obrannom pásme súpera. V 12.minúte mal šancu Piatka, ktorý za bránou pekne odzbrojil obrancu od puku, vykorčuľoval pred brankára, ale jeho strela si nakoniec nenašla cestu do siete. Do konca tretiny ešte putovali dvaja Liptáci na trestnú lavicu, ale Martinu, tak ako doteraz, sa nepodarilo z týchto početných výhod streliť gól.

V druhej tretine začali konečne padať aj góly. Ako prvý sa presadili Liptáci. Kuric dorazil odrazenú strelu v presilovke za chrbát Orčíka. Na 1:1 vyrovnal po peknej nahrávke Jokeľa, ktorý sa neulakomil v zakončení, Matej Dírer. V 12.minúte zaujala strela Marcinka, ktorú Orčík s námahou vyrazil. V 17.minúte pri Hrickovom vylúčení pekne zblokoval martinskú strelu Oško, ktorý sa efektne položil na ľad. V 20.minúte ešte putoval ďalší Lipták na tresnú lavicu.

Oslabenie zo záveru druhej tretiny domáci ustáli bez ujmy. V 4.minúte išiel Sukeľ v nájazde tiesnený a atakovaný na hosťujúcu bránku, zakončil, ale gól z toho nebol. V 12.minúte šiel na tresnú lavicu aj martinský hráč, presilovka však dopadla pre Liptákov presne opačne ako si želali. Po chybe obrancu v rohu obranného pásma a následnej nahrávke pred bránku, nikým neatakovaný Uhrík, sa pred Dovinom nepomýlil. Martin sa teda dostal pred záverom stretnutia do vedenia. V 16.minúte dostal Uram peknú nahrávku na súperovu modrú čiaru, náznak samostatného nájazdu však prekazil hvizd čiarového rozhodcu, ktorý ukázal offside. V 19.minúte pridal Martin tretí gól, keď po dlhšom pobyte v pásme Liptákov presne zakončil Pokrivčák. V 19.minúte ešte putuje na tresnú lavicu ďalší hráč Mikuláša. Po buly sa ujal puku Dlouhý, a nechytateľnou strelou do ľavého vinkla uzatvoril gólový účet stretnutia. V 20.minúte ešte zaujala aktivita Laca hneď po buly v martinskom pásme, ktorú zakončil bekhendovou strelou. Zápas sprevádzalo kvantum vylúčení a osobných súbojov. Na malom klzisku sa nedalo moc kombinovať, viazla súhra. Zápas však splnil podľa slov trénera Spišáka atribút prípravy.

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš : MHC Mountfield (Martin)   1:4(0:0, 1:1, 0:3)

 

Zostava Liptovslého Mikuláša:

Dovina (Dzuroška) – Mezovský, Janči, Kadlubiak, Holiga, Burzala, F. Oravec, I. Oško – Marcinko, Kuric, Bartík, A. Laco, Cibuľa, J. Sukeľ, Uram, Janček, Piatka, Brezniak

 

Foto: Tomáš Batiz