HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

V Zámkoch opäť neúspešne.

Aj v štvrtom vzájomnom súboji nováčikov platilo "môj dom, môj hrad."

Prvá tretina bola vyrovnaná. Hral sa rýchly hokej. Šance sa striedali na obidvoch stranách. Hokej sa musel prítomným divákom páčiť. Prvý gól padol v 8.minúte. Uram sa ocitol v samostatnom úniku, v ktorom ho domáci hráči faulovali a matador Liptákov strelou popri vyrážačke otvoril skóre. V 11.minúte pridali hostia druhý gól. Róbert Huna si sklepol Richardovu nahrávku vo vzduchu a presnou strelou popri lapačke nedal domácemu brankárovi šancu. Domáci tréner si následne zobral oddychový čas. Ďalšie góly sme do konca prvej tretiny už nevideli a "EŠKA" viedla o dva góly.

Na začiatku druhej tretiny dostali domáci možnosť hrať presilovku o dvoch hráčov. Liptáci sa úspešne ubránili. Domáci ťažili z popresilovkového tlaku a v polovici stretnutia sa im podarilo znížiť. Lelkeš strelou švihom z pomedzi kruhov po prvýkrát prekonal Križana. V 34.minúte mal možnosť Tibenský vyrovnať stav stretnutia z trestného strieľania. Na Križana ale nevyzrel. Domáci, ale dokázali vyrovnať ešte v druhej tretine. V 37.minúte Kytnár v presilovej hre dotlačil puk do siete. Po dvoch tretinách bol stav na zimnom štadióne v Nových Zámkoch vyrovnaný.

Tretia tretina dopadla pre domácich priam rozprávkovo. Troma gólmi rozhodli o osude stretnutia. Hostia sa k odporu veľmi nedostávali. V 47.minúte sa v obrannej tretine dostal k puku Brabenec a strelou ponad lapačku prekonal Križana po tretíkrát. Domáci boli naďalej aktívnejší a v 55.minúte Sandgren navýšil vedenie presnou strelou od pravého mantinelu. Pred Križanom tienili vlastnému brankárovi hráči a opora hostí tak mala sťaženú úlohu. Skóre uzavrel v 57.minúte Cardwell a domáci si tak pripísali do tabuľky cenné tri body.

"EŠKA" sa najbližšie predstaví v utorok 3.1.2017 proti Trenčínu.

"EŠKA" DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

34.kolo

HC Nové Zámky - MHK 32 Liptovský Mikuláš                      5:2 (0:2,2:0,3:0)

Góly: 30. Lelkeš (Hudec, Saarinen), 37. Kytnár (Saarinen, Cardwell), 47. Brabenec (Paulovič), 55. Sandgren (Brabenec), 57. Cardwell (Brabenec, Čaládi) – 8. Uram (t.s.), 11. Ró. Huna (Ri. Huna, Ru. Huna)

 

Strely: 38:18 (14:7,17:5,7:6)

Tresty: 3:6

Presilovky: 1:0

Oslabenia: 0:0

 

HC Mikron Nové Zámky: J. Chovan – Čížek, Sandgren, Cardwell, Drtina, M. Chovan, Mäkinen, Maier, Sucharda – Paulovič, Brabenec, Čaládi – Tibenský, Hudec, Saarinen – Lelkeš, Kytnár, Fábry – Lavrovs, Rehák, Pitule

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Križan – Stehlík, Burzala, Mezovský, Nádašdi, Makovský, Šiška, Moravčík, Kadlubiak – J. Sukeľ, Stümpel, Števuliak – Uram, M. Sukeľ, Kriška – Ri. Huna, Ró. Huna, Ru. Huna – Uhrík, Kabáč

 

Rozhodca: Müllner – Šefčík, Junek

Diváci: 1524

 

Tomáš Paprčka