HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Líder tabuľky nás porazil

pridané: 27.12.2016

V rámci vianočného kola zavítal na náš ľad aktuálny líder tabuľky z Banskej Bystrice.

Prvá tretina sa niesla vo vyrovnanom duchu. Hral sa rýchly dynamický hokej. V polovici tretiny mohli skóre otvoriť hostia, dobrá strela ale skončila iba na pravej Križanovej tyčke. V 18.minúte si druhá päťka domácich vytvorila v útočnej tretine tlak, ale ani ich snaha nebola korunovaná gólom. Do šatní sa tak išlo za bezgólového stavu.

Druhá tretina od začiatku bola pre domácich ako zo zlého sna. Už po dvadsiatich troch sekundách po strele od modrej čiary sa k odrazenému puku dostal Buc, ktorý poslal puk za Križanou chrbát. Hostia zatlačili domácich a v 24.minúte navýšili svoje vedenie. Od modrej čiary nahodil puk na bránku Maione, Lamper ho tečoval a poslal puk do bránky. Domáci sa nevedeli počas celej tretiny vymaniť z tlaku Baranov a usadiť sa na dlhšiu dobu v útočnej tretine. V 38.minúte pridali hostia tretí gól. Po strele od modrej čiary Križan puk dokázal vyraziť, ale po viacerých dorážkach sa napokon podarilo Bortňákovi puk pretlačiť za jeho chrbát. Hostia tak išli do kabín s jasným vedením.

Rovnako ako druhá tretina, tak aj tá posledná mala rovnaký začiatok. Po tridsiatich sekundách Bystrica strelila ďalší gól a rozhodla tak o osude stretnutia. Po chybe domácej obrany sa k strele dostal  Trukhno a prekonal po štvrtýkrát brankára domácich. V 43.minúte sa „EŠKE“ podarilo znížiť, keď Matúš Sukeľ v presilovke prekonal Košarišťana. V 46.minúte diváci videli dva góly. Najprv Lamper dorazil puk po Zigovej strele za Križanov chrbát, aby následne Kadlubiak od modrej čiary peknou strelou do pravého horného rohu prekonal brankára hostí po druhýkrát. Skóre zápasu uzavreli hostia v 47.minúte. Hickmott sa dostal k strele z uhla. Križan puk vyrazil a ten sa dostal presne na hokejku Wisharta, ktorý bez problémov poslal puk do odkrytej brány. Domáci po zápase uznali, že súper v tomto zápase mal navrch.

„EŠKA“ sa najbližšie predstaví v stredu 28.12. na domácom ľade proti MHC Martin.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

32.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC 05 Banská Bystrica                   2:6 (0:0,0:3,2:3)

Góly: 44. M. Sukeľ (Stümpel, Uram) PP, 46. Kadlubiak (Ro. Huna) – 21. Buc (Hickmott, Maione), 25. Lamper (Maione, Zigo), 39. Bortňák (Kafka, Luža), 41. Truhkno (Buc, Hickmott), 46. Lamper (Zigo, Matoušek), 47. Wishart (Kickmott, Trukhno)

 

Strely: 32:40 (8:10,11:18,13:12)

Tresty: 2:3

Presilovky: 1:0

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Križan – Burzala, Stehlík, Nádašdi, Mezovský, Kadlubiak, Moravčík, Šiška, Makovský – Ru. Huna, Cibák, J. Sukeľ – Keiška, M. Sukeľ, Uram – Števuliak, Stümpel, Ri. Huna – Kabáč, Ro. Huna, Uhrík

HC 05 iClinic Banská Bystrica: Košarišťan – Maione, Wishart, Luža, Mihalik, Ďatelinka, Cebák, Ťavoda, Matushkin – Hickmott, Trukhno, Buc – Kafka, Bortňák, Lunter – Matoušek, Zigo, Lamper – Belluš, Češík, Tománek

 

Rozhodcovia: Jura, Husár – Jobbágy, Korba

Diváci: 2150

 

 

Tomáš Paprčka