HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Fantastická výhra nad Oceliarmi

pridané: 20.12.2016

Prvý zápas po reprezentačnej prestávke vyšiel našim chlapcom na výbornú. V kvalitnom zápase sme porazili košických Oceliarov 3:1.

V prvej tretine sme boli aktívnejší. Naši chlapci mali lepší pohyb a svojou dôraznou hrou robili obrancom hostí veľké problémy pri zakladaní útoku. V 3.minúte vyslal od modrej tvrdú strelu Burzala  a brankár hostí musel byť pozorný. V 8.minúte Sukeľov útok si vytvoril tlak a mladý center "EŠKY" nepríjemným tečom vystrašil lavičku hostí. V prvej presilovej hre sa Liptáci usadili v pásme hostí a v nej sa Jožko Štumpel ocitol sám pred Habalom, puk sa do siete ale nedostal. Krátko po presilovke sa hostia ocitli v situácii dvoch proti jednému, Varga zobral zodpovednosť na svoje plecia ale jeho strela skočila v Nagyovej lapačke.  V 15.minúte mal veľkú šancu na otvorenie skóre Rudo Huna, ktorý sa dostal k odrazenému puku od zadného mantinelu ale puk do odkrytej bránky nedokázal dopraviť. Gól sme tak v úvodnej tretine nevideli.

Aj začiatok druhej tretiny vyznel  lepšie pre našich hráčov v červených dresoch. Šance Róberta Hunu či Krišku nepriniesli otvorenie skóre. V 26.minúte si hostia vypracovali veľký tlak v útočnej tretine. Jeho výsledkom bol pre domácich našťastie iba faul Števuliaka ale skóre sa nemenilo.  To sa mohlo zmeniť práve v presilovke Oceliarov. Nečakane však na opačnej strane. Po chybe hráčov Košíc na modrej čiare sa na Habala zrazu rútila osamotená dvojica Sukeľ M. a Kriška, ich zakončenie skončilo mimo troch žrdí. V 33.minúte zakombinoval Richard Huna s Kadlubiakom a Habal po zakončení Liptovskomikulášskeho obrancu vytiahol dobrý zákrok lapačkou. Dve minúty do konca prostrednej časti sa diváci konečne dočkali otváracieho gólu. V oslabení  sa domáci hráči  dobre bránili a Kriška sa dokonca ocitol zrazu sám v strednej tretine, kde  mu poslal výbornú nahrávku Matúš Sukeľ a Kriška sa v samostatnom nájazde presadil strelou pod vyrážačku brankára hostí. V druhej tretine sme konečne videli otvárací gól stretnutia a čakala nás zaujímavá tretia tretina pred ktorou viedla "EŠKA" najtesnejším rozdielom.

Prvá polovica záverečnej tretiny bola rozháraná. Hostia sa snažili streliť vyrovnávajúci gól, ale aj keď sa im podarilo na chvíľu usadiť v útočnom pásme, k strele na Nagyho to viedlo málokedy. Liptáci umne bránili a v 51.minúte udreli po druhýkrát. Uram získal puk pri mantinely, poslal ho medzi kruhy Sukeľovi M. a ten strelou ako z dela napol sieť za Habalom po druhý raz. V 56.minúte sa najlepší hráč hostí, kapitán Nagy, dostal k vyhodenému puku, obhodil si pri mantinely brániaceho obrancu a strelou pod vyrážačku prekonal menovca v domácej bránke. Naši chlapci nedovolili v závere hosťom vyrovnať. Pridali ďalší gól, keď sa Uhrík v 59.minúte presadil v samostatnom nájazde a záverečná minúta  už priniesla iba potlesk v stoji domácich divákov pre hrdinov v červených dresoch. "EŠKA" tak poradila Košice aj v druhom domácom zápase.

Najbližšie, vo štvrtok 22.12. sa Mikulášania predstavia v derby zápase v Poprade.

"EŠKA" DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

30.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HC Košice                                  3:1 (0:0,1:0,2:1)

Góly: 38. Kriška (Sukeľ), 51. Sukeľ (Uram, Šiška), 59. Uhrík (Kabáč) – 56. Nagy (Bicek)

 

Strely: 26:24 (6:5,10:8,10:11)

Tresty: 3:2

Presilovky: 0:0

Oslabenia: 1:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: A. Nagy – Burzala, Bobček, Nádašdi, Mezovský, Kadlubiak, Moravčík, Šiška, Makovský – Ru. Huna, Cibák, J. Sukeľ – Kriška, M. Sukeľ, Uram – Števuliak, Stümpel, Ri. Huna – Kabáč, Ro. Huna, Uhrík

HC Košice: Habal – Dudáš, Deyl, Šedivý, Šmach, Jankovič, Matejka, Michalčin, Koch – Bicek, Suja, L. Nagy – Hričina, Bolton, Milý – Klíma, Hruška, Varga – Šoltés, Vrábel, Bartoš

 

Rozhodca: Orolín, Husár – Bednár, Gajan

Diváci: 1160

 

Tomáš Paprčka