HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Štvrtýkrát v rade s víťazstvom.

pridané: 06.12.2016

Aj Zvolenčania odišli z "kôlničky" bez bodu a "EŠKA" ťahá štvorzápasovú víťaznú sériu.

Diváci mohli od začiatku vidieť zaujímavý hokej. Domáci začali aktívne a vytvorili si tlak. V 4.minúte museli hostia faulovať a domácim ponúkli prvú presilovú hru. Hráči Mikuláša ju zahrali excelentne a Nádašdi bombou od modrej čiary otvoril skóre zápasu. V rovnakej minúte hostia opäť faulovali a "EŠKA" mala znova výhodu o jedného hráča v poli. Po krásnej kombinácii bratou Hunovcov za bránkou sa puk dostal k Cibákovi, ktorý stál osamotene pred Barošom a do odkrytej bránky nemal problém navýšiť vedenie domácich. V 9.minúte sa hosťom podarilo znížiť. Klhúfek ostal zabudnutý a nikým nekrytý po pravej Križanovej tyčke a po peknej nahrávke Mráza poslal puk do prázdnej bránky. V 12.minúte  dobre zakončoval Majdan,no jeho pokus si cestu do siete nenašiel. V 17.minúte mal gól na hokejke Šišovský po chybe domáceho obrancu pri rozohrávke, puk však minul domácu bránku. V prvej tretine sme videli kvalitný hokej. Tlak domácich z ktorého dosiahli dva góly a ďalšie šance, ktoré ale zostali nevyužité a domáci tak viedli v prvej prestávke aj napriek prevahe, iba o jeden gól.

Druhá tretina začala zvláštnym vylúčením domácich. V presilovke sa podarilo hosťom vyrovnať po Krejčiovom nahodenom puku, ktorý prešiel až do siete vďaka dobrému cloneniu hráčov Zvolena pred Križanom. V prvej polovici tretiny sme následne videli dobré pokusy Zuzina a na druhej strane Sukeľa. V 31.minúte domáci opäť viedli. Kadlubiak napriahol po Štumpelovej nahrávke od modrej čiary a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.  Tento gól vybojoval hlavne Jožko Štumpel, ktorý pred gólom zabojoval v útočnom pásme, získal puk a následne poslal peknú nahrávku na modrú čiaru. V 35.minúte mali ideálnu možnosť na vyrovnanie hostia  v presilovej hre o dvoch hráčoch a tesne po návrate prvého vylúčeného hráča sa im to aj podarilo. Krejči tvrdou strelou z pravej strany vyrovnal stav stretnutia. Domáci sa nechceli zmieriť s vyrovnaným skóre a ich snaha sa im vyplatila v 38.minúte. Kabáč sa po Kadlubiakovej nepresnej strele dostal k odrazenému puku od mantinelu a z otočky prekvapil Baroša. Jeho strela skončila v pravom hornom rohu bránky a diváci boli opäť vo vytržení. Druhá tretina bohatá na góly na jednogólovom náskoku domácich nič nezmenila.

Tretia tretina bola bojovná s množstvom súbojov. Množstvo vylúčení ale neprinieslo góly na jednej či druhej strane. V polovici záverečnej tretiny si hostia vytvorili veľký tlak a Križan sa musel v domácej bránke obracať, aby neinkasoval vyrovnávajúci gól.  V 55.minúte vyslal Sukeľ tvrdú strelu,  ale aj Baroš podržal svojich spoluhráčov. Tréner hostí sa odhodlal v záverečnej minúte k power play, ani tá neviedla k vyrovnaniu, a to dokonca bol vylúčený domáci Stehlík. Domáci si tak pripísali štvrté víťazstvo v rade.

Najbližšie sa Liptáci predstavia opäť na domácom ľade. V piatok privítajú svojho soka zo Žiliny. Úvodné buly sa hodí tradične o 17:00.

"EŠKA" DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

27.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HKm Zvolen                           4:3 (2:1,2:2,0:0)

Góly: 5. Nádašdi (Stümpel, Uram), 6. Cibák (Ru. Huna, Ri. Huna), 31. Kadlubiak (Stümpel), 38. Kabáč (Makovský) – 9. Klhůfek (Mráz, Majdan), 22. Krejčí (Puliš, L. Novák), 36. Krejčí (Zuzin, M. Novák)

 

Strely: 20:25 (5:7,10:10,5:8)

Tresty: 7:7 + Huna Ru. (LM) 10min OT Nešp.správanie

Presilovky: 2:2

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Križan – Burzala, Stehlík, Nádašdi, Mezovský, Moravčík, Šiška,Kadlubiak, Makovský – Ru. Huna, Ro. Huna, Ri. Huna – Kriška, Sukeľ, Uram – Števuliak, Cibák, Uhrík – Brezniak, Stümpel, Kabáč

HKM Zvolen: Baroš – M. Novák, Krejči, Hraško, Dubeň, Ivan, Plekhanov, Trnka, Priatka – L. Novák, Puliš, Zuzin – Klhůfek, Mráz, Majdan – Ďaloga, Jurík, Šišovský – Tatár, Jakubík, Žilka

 

Rozhodcovia: Orolín, Husár – Holienka, Gavalier

Diváci: 1100

 

Tomáš Paprčka