HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

V súboji nováčikov sme vyhrali!

pridané: 02.12.2016

Aj v treťom zápase nováčikov napokon vyhral domáci tím.

K výhre to ale nebola prechádzka ružovou záhradou. Hostia, ktorí prišli na Liptov po body začali aktívne a hra sa prelievala z jednej strany na druhú. V 7.minúte dostali domáci možnosť zahrať si presilovku o dvoch hráčov. Zatlačili hostí, ale puk do siete nedokázali dopraviť napriek viacerým príležitostiam. Najväčšiu spálil Sukeľ. Potom sa súperi striedali na trestnej lavici, gól ale nepadol ani na jednej strane. Pred úvodnou sirénou ale nakoniec diváci na štadióne videli úvodný gól. V záverečnej minúte sa puk po trme - vrme pred Križanom dostal až k osamotenému Čaládimu  pri pravej tyčke a domáci brankár nestihol zareagovať. "EŠKA" musela od druhej tretiny doťahovať náskok súpera.

Domáci naskočili do druhej tretiny aktívne a v 23.minúte vyrovnali stav stretnutia. Cibák získal puk za bránkou, poslal ho pred Lundstroma, kde stál osamotený Števuliak , ten na dvakrát poslal puk do siete a rozjasal tribúny. V 33.minúte mohli Zámky opäť vyhrávať, Križan pri nájazde hosťujúceho hráča vytiahol bravúrny zákrok. V 35.minúte sa Brabenec s Cardwellom rútili na jedného domáceho obrancu, zakončenie druhého menovaného si ale cestu do siete nenašlo. V 37.minúte dobre zakončoval Sukeľ  v presilovke po Uramovej krížnej nahrávke popred bránku, brankár hostí dobre zasiahol. V následnom striedaní Cibák dobre dorážal vyrazenú strelu, ale ani tento pokus si nenašiel cestu do siete. V posledných sekundách prostrednej tretiny mohli hostia strhnúť vedenie na svoju stranu. Drtina zakončoval z druhej vlny a následne aj dorážal vyrazenú strelu a Križan musel vytiahnuť bravúrny  zákrok.  Do tretej tretiny tak vstupovali mužstvá na rovnakej štartovacej čiare.

Tretia tretina začala tlakom tretej formácie domácich, Cibákova dorážka a ani Uhríkova šanca za Lundstremovým chrbtom neskončili. V 50.minúte Kytnár v dobrej príležitosti minul domácu bránu. V 52.minúte zatlačili hostia domácich hráčov v ich tretine, z tlaku gól nepadol. V 55.minúte sa vybral Bahenský medzi dvoch domácich hráčov a jeho zakončenie nemalo ďaleko k úspechu. V 56.minúte mohol zápas rozhodnúť Sukeľ. V samostatnom úniku bol faulovaný, v následnom trestnom strieľaní nevyzrel na Lundstrema. Gól už do konca tretiny nepadol a nasledovalo predĺženie.

To trvalo iba osemnásť sekúnd. Nádašdi nahodil  od modrej ľahký puk na bránku, pred ktorou sa ocitol osamotený Uram, ktorý si puk spracoval a blafákom poslal puk za brankára a rozhodol o víťazstve Mikulášanov.

"EŠKA" sa najbližšie predstaví v nedeľu na ľade Trenčína. Následne doma v UTOROK, na Mikuláša, privítame v "kôlničke" HKM Zvolen.

"EŠKA" DO TOHO!!!

Tipsport liga

25.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HC Nové Zámky                      2:1pp (0:1,1:0,0:0 - 1:0)

Góly:  23. Števuliak (Cibák, Uhrík), 61. Uram (Nádašdi, Sukeľ) – 20. Čaládi (Tibenský, Pitule)

 

Strely: 31:29 (13:9,11:11,6:9 - 1:0)

Tresty: 6:7 + Huna Ru.  (LM) 10min OT, Cardwell (NZ) 10min OT

Presilovky: 0:0

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Križan – Burzala, Stehlík, Nádašdi, Mezovský, Moravčík, Šiška, Bobček, Makovský – Ru. Huna, Ro. Huna, Ri. Huna – Kriška, Sukeľ, Uram – Števuliak, Cibák, Uhrík – Brezniak, Stümpel, Kabáč

HC Mikron Nové Zámky: Lundström – Drtina, Cardwell, Sandgrén, Chovan, Mäkinen, Maier – Rehák, Brabenec, Báhenský – Fábry, Kytnár, Paulovič – Čaládi, Pitule, Tibenský – Dubec, Lelkéš

 

Rozhodcovia: Snášel, Orolín – Gavalier, Bednár

Diváci: 1050