HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Úspešne v derby. + FOTO + VIDEO

pridané: 20.11.2016

V podtatranskom derby sme mali kamzíkom čo vracať.

V prvom vzájomnom zápase nás porazili na našom ľade 2:1 po predĺžení. Dnes sme ale nášho súpera dokázali gólovo pretlačiť a pripísať si výhru.

Prvá tretina bola bojovná. Hráči obidvoch mužstiev sa snažili vykrývať stredné pásmo a nedovoliť tak svojmu súperovi priblížiť sa na dostrel k brankárovi. Vylúčenia na jednej či druhej strane kúskovali hru a nedovolili sa mužstvám dostať do tempa. V polovici tretiny hostia otvorili skóre stretnutia. Domáci napriek tomu, že mali šancu vyhodiť puk, to nedokázali a ten sa odrazil až k Bondrovi pri ľavej tyčke, ktorý usmernil puk za chrbát Križana. Viac gólov sme v úvodnej tretine nevideli, napriek dvojnásobnej presilovke domácich na konci tretiny.

Prostredná tretina pokračovala  v nastolenom trende tej predošlej. Početné vylúčenia na jednej či druhej strane. Práve vylúčenia dopomohli domácim otočiť stav stretnutia. Presilovkové góly Krišku a navrátilca po zranení Cibáka posadili na koňa domácu "EŠKU". Kriška dokázal upratať do siete odrazený puk od zadného mantinelu a Cibák pri druhom góle domácich nemal problém zasunúť puk do odkrytej bránky po trme vrme pred Pajpachom. Hostia z Popradu ale domácim oplatili rovnakou mincou. V presilovej hre pekne zakombinovali a vyrovnali stav stretnutia. V druhej prestávke panoval vyrovnaný gólový stav.

Tretia tretina začala pre kamzíkov rozprávkovo. Už v úvode sa presadil Mlynarovič a hostia razom ožili. Boli aktívnejší a domáci sa nevedeli presadiť cez dobre organizovanú obranu. V 50.minúte si ale Uram dobre nakorčuľoval na útočnú modrú kde dostal puk a rútil sa sám na Pajpacha. Brejčák zatiahol v poslednej chvíli záchrannú brzdu a rozhodca nariadil trestné strieľanie.  Uram dokázal oklamať brankára, puk však po jeho blafáku iba opečiatkoval ľavú tyčku.  Domáci nakoniec dokázali vyrovnať stav stretnutia pred záverečnou sirénou. Pár sekúnd po návrate vylúčeného hráča hostí z trestnej lavice Sukeľ našiel voľnú škulinku medzi tyčkou a Pajpachovov výstrojov pri ľavej tyčke a rozjasal domácich fanúšikov. Zápas dospel až do predĺženia, v ktorom mohol najskôr rozhodnúť Lapšanský, Križan ho vychytal a udrelo na druhej strane. Števuliak získal puk za bránkou hostí a nezištne našiel Cibáka, ktorý umiestnenou strelou spomedzi kruhov svojim druhým gólom v zápase rozhodol, že druhý bod si pripíšu do tabuľky domáci.

Mikulášania najbližšie vycestujú v piatok na ľad Banskej Bystrice a následne sa  v nedeľu predstavia na ľade Martina.

"EŠKA" DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

22.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Poprad                 4:3pp (0:1,2:1,1:1 - 1:0)

Góly: 26. Kriška (Ri. Huna, Nádašdi) PP, 30. Cibák (Burzala, Ru. Huna) PP, 58. Sukeľ (Uram), 62. Cibák (Števuliak) – 11. Bondra (Abramov, Ježek) , 36. Zagrapan (Lapšanský, Hvila) PP, 42. Mlynarovič (Rapáč)

 

Strely: 21:36 (5:13,8:12,7:9 - 1:2)

Tresty: 6:8

Presilovky: 2:1

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Križan – Makovský, Burzala, Nádašdi, Mezovský, Moravčík, Šiška, Bobček, Kadlubiak – Ru. Huna, Ro. Huna, Ri. Huna – Kriška, Sukeľ, Uram – Piatka, Cibák, Laco – Števuliak, Stümpel, Kabáč

HK Poprad: Pajpach – Chaloupka, Fabian, Suchý, Kurali, Bagin, Brejčák, Pokovič, Dinda – Lapšanský, Zagrapan, Henderson – Rapáč, Mlynarovič, Hvila – Bondra, Ježek, Abramov – Paločko, Lichanec, Štrauch

 

Rozhodca: Valach – Gajan, Gavalier

Diváci: 1620

 

Tomáš Paprčka

Foto: Magdaléna Nahálková