HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Do tretice všetko dobré?

Slovenská najvyššia hokejová súťaž sa prehupla do svojej ďalšej fázy. V nej sa v 19. kole predstaví Liptovský Mikuláš o 17:00 na ľade tabuľkového suseda, v krajskom derby v Žiline. 

Liptákom žilinskí vlci sedia 

Liptovský Mikuláš sa v tejto sezóne už tretíkrát stretne s mužstvom zo Žiliny. Faktom stále zostáva to, že Žilinčania nedokázali na hráčov z Liptova doposiaľ nájsť správny recept. Predošlé dva súboje sa skončili víťazstvami Liptákov. V prvom zápase uštedrili vlkom vysokú prehru na ich štadióne 2:7 a v domácom dueli zvíťazili tesne, futbalovým rozdielom 2:1.  Mikulášanom teda vlci v aktuálnom ročníku určite sedia. Podarí sa im zvíťaziť aj v treťom vzájomnom zápase?

Po reprezentačnej prestávke lepší štart Mikulášanov 

Lepší štart po reprezentačnej prestávke zaznamenali hráči Liptovského Mikuláša. Tí v dramatickom súboji zvíťazili po predĺžení na ľade Zvolena a pripísali si do tabuľky veľmi dôležité a cenné dva body. Potvrdiť by ich chceli aj na ľade Žiliny, ktorá svoj prvý zápas po pauze nezvládla a doma prehrala vysoko s Banskou Bystricou 2:6, keď sa v bráne nevyznamenal brankár Tomek.  

Chuť zvíťaziť v šesťbodovom zápase 

Pre obidva mužstvá bude mať tento duel veľmi významnú úlohu. Vzhľadom na to, že aj Žilina aj Liptovský Mikuláš majú zhodne po 30 bodov a nachádzajú sa na štvrtom resp. piatom mieste. Liptáci by sa veľmi rýchlo chceli vrátiť na štvrtú pozíciu, na ktorej sa držali veľmi dlho od úvodu sezóny. Ak nastúpia s odhodlaním zvíťaziť a odovzdajú v zápase všetko čo v nich je, majú na ľade Žilinčanov veľkú šancu na úspech.