HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Liptáci sa predstavia vo Zvolene

V piatok 11. novembra sa opäť naplno roztočí zápasový kolotoč Tipsport Ligy. V 18. kole sa Liptovský Mikuláš druhýkrát v sezóne predstaví proti Zvolenčanom, no tentoraz na ich domácom štadióne. Podarí sa Mikulášanom uspieť a získať nejaké body do tabuľky?

Slabá defenzíva Zvolena

Výkony, ktoré hráči Zvolena podávajú od začiatku aktuálneho ročníka vôbec nie sú také, na aké sú ich nároční fanúšikovia zvyknutí. Zvolenčania sa nachádzajú až na ôsmom mieste tabuľky s 23 bodmi a negatívnym skóre 50:66. To, že defenzíva je ich najväčšou slabinou, dokazuje fakt, že doposiaľ inkasovali najviac gólov zo všetkých mužstiev, pričom až v šiestich zápasoch dostali od súperov päť a viac gólov.

Návrat Daniela Krejčího

Počas reprezentačnej pauzy zvolenskí funkcionári nezaháľali a do kabíny Zvolena pribudla staronová tvár v podobe českého obrancu Daniela Krejčího. Ten po vynikajúcej minulej sezóne vo zvolenskom drese, v ktorej nazbieral 33 bodov a stal sa tretím najproduktívnejším obrancom ligy, prestúpil do Mladej Boleslavy. Tam sa však nepresadil a tak jeho ďalšieho hokejové kroky vedú práve do mužstva z pod Pustého hradu, kde si od neho opäť veľmi veľa sľubujú.

Odskočiť Zvolenčanom na 8 bodov

Zápas vo Zvolene je dôležitý pre obidva celky. Napriek tomu, že sa Mikuláš nachádza v hornej časti tabuľky, Zvolenčania na mužstvo z Liptova strácajú len päť bodov, čo znamená, že sa budú chcieť na Liptákov určite dotiahnuť. Hráči Liptovského Mikuláša však určite budú chcieť potvrdiť zlepšenie formy z posledného domáceho zápasu, kedy zdolali Trenčín a nadviazať na túto výhru aj vo Zvolene. V prvom meraní síl boli lepší práve Liptáci, ktorí svojho súpera porazili na domácom ľade 4:1.

Dôležitý úvodný gól

To, že dôležitosť strelenia úvodného gólu nie je len klišé dokazujú aj hráči Zvolena. Tí sa v desiatich zápasov, ktoré Zvolenčania v prebiehajúcej sezóne prehrali, dokázali len raz presadiť skôr ako ich súper. To znamená, že až v deviatich prípadoch z týchto zápasov, keď inkasovali ako prvý už nedokázali nepriaznivý stav otočiť a prehrali. Túto štatistiku by mohli na desať duelov zaokrúhliť práve Liptáci a zo Zvolena si odniesť cenné tri body.