HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Bystrica si odviezla všetky body.

pridané: 21.10.2016

Vicemajster spod Urpína nad sily Liptákov.

Favorit  v tomto zápase bol jasne definovaný. Boli to Barani, úradujúci vicemajstri ligy. Úvod zápasu ale vyšiel lepšie domácim. V 4.minúte dobre zakončoval Rudolf Huna, ktorý si vykorčuľoval spoza bránky a nikým neatakovaný ohrozil Košarišťana z pravého kruhu. V 5.minúte domáci otvorili skóre stretnutia. Druhá formácia získala puk pri zlej rozohrávke obrancu, Uram následne od mantinelu pohotovo našiel pred bránkou Krišku a ten blafákom pomedzi nohy prekonal brankára. Vedenie domácich nemalo dlhé trvanie. Moravčík si o minútu nato nešťastne vrazil puk do siete a bolo vyrovnané. V 8.minúte tečovaná Mihálikova strela od modrej narobila Nagyovi problémy. V 16.minúte dobre zakombinovali domáci, ale Sukeľove zakončenie si nenašlo cestu do siete. V 19.minúte dobre zakončoval aj Richard Huna. Po prvej tretine bol stav vyrovnaný.

Druhá tretina bola od úvodného buly v réžii hostí. V 23.minúte Matoušek neuspel pred Nagyom. Prvá presilovka v 29.minúte hosťom gólovú radu nepriniesla. Zakrátko, po vypršaní trestu, domáci opäť zahrali nedovolene a v krátkom slede ponúkli hosťom druhú presilovku. V nej už hostia dokázali streliť vedúci gól stretnutia. Po nevydarenej prihrávke sa puk odrazil ku Trukhnovi a ten nedal Nagyovi šancu. Do konca tretiny diváci ďalší gól nevideli a hostia viedli v druhej prestávke o gól.

Tretia tretina začala pre domácich ako zo zlého sna. V 42.minúte ešte rozhodca neuznal gól hostí na 3:1 pre jeho dosiahnutie nohou. V 44.minúte hostia viedli už dvojgólovým rozdielom. Kubka tečoval Lunterovu strelu do pravého rohu bránky a Nagy nemal šancu zareagovať. V 45.minúte Sukeľ neuspel so svojim zakončením a stav sa nemenil. V 55.minúte pridal piaty gól pri prečíslení  troch na jedného Buc a zápas bol v tej chvíli rozhodnutý. Gólovú bodku za stretnutím dal Hickmott a Liptáci odchádzali po záverečnej siréne z domáceho ľadu prvýkrát bez bodu.

Nedeľný domáci zápas sa pre vírus v martinskej šatni neuskutoční a "EŠKA" sa tak najbližšie predstaví v utorok, doma, proti reprezentačnému výberu do 20 rokov. Úvodné buly sa vhodí v tradičnom čase o 17:00.

"EŠKA" DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

14.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HC Banská Bystrica                         

1:5 (1:1,0:1,0:3)

Góly: 5. Kriška (Uram, Sukeľ) – 6. Tamáši (Bezúch), 33. Trukhno (Kafka), 44. Kubka (Ďatelinka), 52. Buc (Surový, Kubka), 55. Hickmott (Buc)

 

Strely: 17:39 (6:15,3:9,8:15)

Tresty: 3:5 + Kabáč (LM) 10min. OT

Presilovky: 0:1

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Nagy – Mezovský, Šiška, Bobček, Stehlík, Kadlubiak, Moravčík, Oravec, Brezniak – Ru. Huna, Ro. Huna, Ri. Huna – Kriška, Sukeľ, Uram, Lištiak, Piatka, Laco – Števuliak, Stümpel, Kabáč

HC 05 Banská Bystrica: Košarišťan – Maione, Wishart, Ďatelinka, Kubka, Matushkin, Mihalik, Bezúch – Hickmott, Surový, Buc – Trukhno, Bortňák, Kafka – Matoušek, Češík, Lunter – Andrisík, Tamáši, Róth

 

Rozhodca: Orolín – Jobbágy, Smrek

Diváci: 2530

 

Tomáš Paprčka