HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Domáci zápas s košickými oceliarmi

Hokejisti Liptovského Mikuláša privítajú v rámci 12. kola atraktívneho súpera z východu. Divákom sa počas prestávky predstaví slovenská reprezentácia v sledge hokeji. 


Zverenci Róberta Spišáka privítajú v piatkovom zápase HC Košice. Dobrú bilanciu na domácom ľade chcú Liptáci potvrdiť aj proti aktuálnemu lídrovi tabuľky. “Doma chceme vyhrávať a inak tomu nebude ani proti Košiciam,” povedal Ján Cibuľa, asistent trénera Liptovského Mikuláša. V poslednom zápase mikulášski hokejisti prehrali s Nitrou 1:4, na  domácom ľade si naposledy poradili so Žilinou 2:1. “Dúfame, že príde čo najviac ľudí. Ideme do zápasu s cieľom vyhrať a nadviazať na dobrú sériu z domáceho prostredia,” poznamenal Števuliak, ktorý práve v zápase proti Žiline dvakrát skóroval. “Gól poteší každého, ak to padne aj proti Košiciam, tak budem rád,” dodal. 

Využiť nabitý program Košíc 

Košickí hokejisti sa po postupe zo základnej skupiny hokejovej Ligy majstrov predstavia cez týždeň vo Švajčiarsku v odvetnom zápase šestnásťfinále proti Fribourgu. V Liptovskom Mikuláši teda Košičania nastúpia len po niečo viac, ako 60 hodinách a dlhej ceste späť z krajiny helvétskeho kríža. Dôležitú úlohu zohrá aj fakt ako v tomto zápase uspejú a či dokážu cez náročnú prekážku po sľubom výsledku doma 1:1 postúpiť. Liptáci by ale v domácom prostredí mohli využiť miernu únavu hostí. 


Lákadlom Ladislav Nagy či Marek Bartánus

Fanúšikovia Liptákov sa môžu v tomto zápase tešiť na viacero známych slovenských hokejistov. Najväčším lákadlom je určite Ladislav Nagy, ktorý odohral množstvo zápasov v NHL či KHL a je držiteľom zlata z MS 2002. To znamená, že v tomto dueli uvidíme až troch bývalých majstrov sveta. Okrem neho je ďalším hráčom, na ktorého sa oplatí prísť pozrieť Marek Bartánus, mikulášsky odchovanec pôsobiaci v drese oceliarov. Marek v sezóne 2009/10 pôsobil v rodnom Mikuláši, kde sa stal najlepším strelcom základnej hracej časti extraligy. 

Na ľade štvorica hráčov s bronzovými medailami z MS 20 roku 2015

V tomto zápase sa na Liptove predstaví až štvorica hráčov z vydarených majstrovstiev sveta dvadsaťročných z roku 2015. V drese Mikulášanov sú to Matúš Sukeľ a Michal Kabáč, ktorý strelil víťazný gól vo štvrťfinále proti Česku. V drese Košíc sú to obranca Branislav Pavúk a útočník Dávid Šoltés, ktorý sa gólovo presadil v pamätnom zápase o bronz proti Švédom. Za Martinom Réwayom sa stal s bilanciou 2+1 druhým najproduktívnejším hráčom Slovenska, keď si túto pozíciu delil s Petrom Cehlárikom.     

 

text: Tomáš Batiz / Jakub Glajza