HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Vlkov sme zahnali!

pridané: 07.10.2016

V piatok sa začala druhá šestina tipsport ligy. "EŠKA" si na domácom ľade poradila so Žilinou.

Žilinčan Hovorka už v prvej minúte zápasu nebezpečne triafal Križanovu bránu. Aj v druhej minúte ohrozili hostia domácu bránku, ale to bolo z ich strany všetko. Potom prebrali iniciatívu domáci hráči Tí mali v úvode presilovú hru, no hostí pod tlak dostať nedokázali. V polovici tretiny hostia umožnili domácim presilovku o dvoch hráčov. Domáci nedokázali využiť dvojnásobnú presilovku a v doznievajúcej  presilovke o jedného hráča Liptáci otvorili skóre. Bobčekovu strelu od modrej čiary nikým nekrytý Števuliak usmernil do siete. V 16.minúte dobre zakončoval Sukeľ, Tomek bol pozorný. V 18.minúte sa puk po Rehákovej zlej rozohrávke odrazil k Rudovi Hunovi, ale ani ten nedokázal zvýšiť náskok Liptákov. Domáci navýšili skóre ešte pred prvou sirénou. Števuliak a Bobček si zopakovali situáciu pri prvom góle, a druhý gól padol ako cez kopirák úvodného gólu stretnutia. Bobček vystrelil od modrej čiary, Števuliak puk tečol pred Tomekom, a ten zahliadol puk už len v sieti. Po prvej tretine bolo v "kôlničke" veselo.

Druhá tretina bola hlavne o boji. Mužstvá sa strážili a hra sa odohrávala predovšetkým v strednom pásme. Vzrušenie priniesla až druhá polovica tretiny. V 31.minúte Števuliak dobre zakončoval z prvej po vynikajúcej Štumpelovej nahrávke od mantinelu. O minútu mali dobrú šancu aj hostia, Nagy, ktorý nastúpil od druhej tretiny ukázal svoje kvality. V 37.minúte Laco získal na svojej modrej puk, keď pretlačil obrancu a s Lištiakom sa rútili na jedného obrancu. Lacova tvrdá strela skončila v Tomekovej lapačke. V druhej tretine sme gól nevideli a skóre bolo naďalej v prospech domácich.

Tretia tretina sa niesla v bojovnom duchu. Domáci hráči sa snažili držať Žilinčanov čo najďalej od vlastnej bránky a dlho sa im to aj darilo. Hostia sa dostali do dobrej pozície v presilovke pri Mezovského vylúčení, no Nagy opäť podržal "EŠKU". V 53.minúte hostia predsa len dokázali znížiť. Pred domácou bránkou vznikla trma - vrma, v ktorej sa najlepšie zorientoval Švihálek a dostal puk do siete. Hostia dostali možnosť vyrovnať v presilovke v58.minúte. Liptáci sa dokázali aj napriek tlaku ubrániť. Hostia v záverečnej polminúte skúsili aj power play, zápas do predĺženia ale nedostali. Liptáci si tak pripísali víťazstvo aj v druhom vzájomnom stretnutí v sezóne.

V nedeľu sa "EŠKA" predstaví na ľade majstrovskej Nitry v televíznom zápase.

"EŠKA" DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

10.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš - MŠHK Žilina                              2:1 (2:0,0:0,0:1)

Góly: 14. Števuliak (Bobček) PP, 18. Števuliak (Bobček, Štumpel) – 53. Švihálek (Drábek)

 

Strely: 26:33 (13:10,7:12,6:11)

Vylúčenia: 4:4 + Sýkora (ZA) 10 min. OT

Presilovky: 1:0

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Križan (20. Nagy)– Bobček, Mezovský, Nadášdi, Stehlík, Bobček, Moravčík, Kadlubiak, Kadura – Ru. Huna, Ro. Huna, Brezniak – Kriška, Sukeľ, Uram – Lištiak, Piatka, Laco – Števuliak, Stümpel, Kabáč

MsHK Žilina: Tomek – Mikuš, Rehák, Brejčák, Tserenok, Drábek, Macejko, Kríž, Prokop – Handlovský, Hovorka, Matis – Sýkora, Húževka, Jurík – Konečný, Holovič, Švihálek – Rogoň, Ondruš, Švec

 

Rozhodca: Lauff – Holienka, Junek

Diváci: 1970

 

Tomáš Paprčka