HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Proti Zvolenu za tri body

pridané: 02.10.2016

Na Liptove sa v rámci 9.kola Tipsport ligy predstavili hráči spod Pustého hradu.

Už v prvej minúte sa na Križana rútil v nájazde Zuzin, no domáci brankár dobre zasiahol vyrážačkou. Na druhej strane sa dobrou strelou prezentoval Rudolf Huna. V 7.minúte sa Klhúfek ocitol sám pred domácou bránkou, Križan puk za svoj chrbát po dobrom zákroku nepustil. O minútu nato Piatka po perfektnej Lacovej nahrávke neprestrelil z tesnej blízkosti Baroša. V polovici tretiny ponúkli domáci hosťom dve presilové hry, úvodný gól zápasu ale nepadol, nakoľko "EŠKA" zvládla oslabenia bez väčších problémov. Skóre sa menilo v záverečných dvoch minútach. Richard Huna otvoril skóre stretnutia, keď prvá formácia domácich dokázala v útočnom pásme roztočiť kolotoč a puk skončil v sieti po peknej kombinácii. Liptáci dokázali pred prvou sirénou streliť ešte jeden gól. Piatka úspešne zakončil prečíslenie dvoch proti jednému v záverečnej minúte prvej tretiny a Liptáci viedli v prvej prestávke o dva góly.   

Na začiatku druhej tretiny mal dobrú šancu opäť s chuťou hrajúci Piatka, brankára hostí tentokrát nedokázal prekonať, no vybojoval aspoň presilovú hru. V polovici stretnutia mohol Štumpel spomedzi kruhov po Števuliakovej prihrávke zvýšiť vedenie "EŠKY", ale brankár hostí  vytiahol pekný zákrok. V 36.minúte hostia zle zahrali prečíslenie traja proti jednému a zakončujúci hráč ani neohrozil brankára Križana, keď jeho strela nesmerovala medzi tri žrde. V druhej tretine sa stav stretnutia napriek viacerým šanciam nezmenil a domáci viedli aj v druhej prestávke o dva góly.

Do tretej tretiny vhupli aktívnejšie hostia, snažiaci sa znížiť náskok domácich. V druhej minúte tretej tretiny sa im to aj podarilo. Mráz počas presilovky, ktorú si hostia preniesli z prostrednej tretiny, vkorčuľoval do pásma, tam si obhodil domáceho obrancu a blafákom prekonal  Križana. Domáci sa potom snažili prinavrátiť si dvojgólové vedenie. Šance Róberta Hunu, či Sukeľa po tlaku druhej formácie ešte ku gólu neviedla. Ten prišiel až v 52.minúte, keď zabudnutý Sukeľ pred brankárom dostal nahrávku od Urama a blafákom strelil tretí gól domácich. O minútu nato mohli hostia znížiť na rozdiel jedného gólu, po prečíslení dvoch na jedného, ale zvonila iba pravá tyčka Križanovej bránky. Skóre stretnutia uzavrel svojim druhým gólom Sukeľ v 54.minúte. Kriška odvážne popri striedačkách vnikol do tretiny Zvolena, tiesnený zakončil a odrazený puk upratal do siete mladý útočník domácich. Liptáci tak porazili v dobrom stretnutí ďalšieho súpera a fanúšikovia odchádzali zo zimáku spokojní.

"EŠKA" DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

9.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HKM Zvolen             4:1 (2:0,0:0,2:1)

Góly: 18. Ri. Huna (Ru.Huna, Ro.Huna), 20. Piatka (Kadlubiak, Laco), 52. Sukeľ (Uram, Kriška), 54. Sukeľ (Kriška, Uram) – 42. Mráz (Misenev)

 

Strely: 38:29 (14:13,15:5,9:11)

Tresty: 4:4

Presilovky: 0:1

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Križan – Mezovský, Stehlík, Nadášdi, Šiška, Bobček, Moravčík, Kadlubiak, Brezniak – Ru.Huna, Ro.Huna, Ri.Huna – Kriška, Sukeľ, Uram – Lištiak, Piatka, Laco – Števuliak, Stümpel, Kabáč

HKM Zvolen: Baroš – Demiters, Andersons, Valenta, Ivan, Dubeň, Habšuda, Fekiač, Hataš – Kelemen, Zuzin, Majdan – Klhůfek, Mráz, Misenev – Ďaloga, Halama, Petráš – Šimíček, Řezač, Knyazev

 

Rozhodcovia: Orolin, Jura – Bednár, Smrek

Diváci: 1820

Tomáš Paprčka

foto: Tomáš Batiz