HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Bez Makovského tri mesiace

Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja potrestala zákrok Jakuba Makovského v zápase 3. kola proti Košiciam. Český obranca bude Liptákom chýbať tri mesiace. 

Skúsený mikulášsky obranca bude po ataku na Lukáša Matejku chýbať trénerovi Spišákovi tri mesiace. Matejku hneď po zápase previezli do nemocnice, kde mu zistili ťažký otras mozgu a zlomený nos. 

"Išiel som do súboja, ale určite som ho nechcel zraniť. To ma mrzí. Bola to moja chyba, beriem to, ale určite som ho nechcel zraniť," povedal po stretnutí Makovský, ktorý inkasoval trest v hre za napadnutie hlavy a krku.

 

Vedenie MHK 32 Liptovský Mikuláš by chcelo požiadať o skrátenie trestu, podmienkou je ale návrat Lukáša Matejku späť na ľad. "Dostal trest tri mesiace. Veríme, že po mesiaci a pol budeme môcť hrať," skonštatoval Ivan Droppa, predseda predstavenstva MHK 32 Liptovský Mikuláš. 

 

Odôvodnenie Senátu DK SZĽH:

"Disciplinárny senát konštatuje, že previnilec svojím konaním porušil pravidlo 124/III, pretože ako hráč napadol oblasť hlavy alebo krku protihráča a týmto svojím konaním spôsobil protihráčovi zranenie, ktorého liečenie presiahne dobu siedmich dní. S takýmto porušením pravidiel, vzhľadom na následok, stanovuje Disciplinárny poriadok sankciu zastavenia súťažnej činnosti v rozmedzí 3 až 4 mesiacov. Výšku trestu stanovil senát s prihliadnutím na postoj previnilca k svojmu konaniu, ako aj vzhľadom na charakter a intenzitu konania previnilca. Trest bol previnilcovi uložený na spodnej hranici sadzby a to hlavne vzhľadom na jeho výchovný charakter. Disciplinárny senát pri rozhodovaní o výške sankcie prihliadol aj na to, že previnilec úprimne oľutoval svoje konanie.”

foto: TASR